Odhodlaný Pirát plánuje nekompromisně knockoutovat Vémolu. Dokáže odvrátit letecký den?

Rozuzlení zdánlivě nekonečného příběhu se blíží. Pirát Krištofič vyzve na konci roku v O2 Aréně Karlose Vémolu. Podívejte se, jak vypadal jejich vůbec první staredown.

Samuel Krištofič si na Vémolu věří Foto: OKTAGON MMA

Slova chvály a respektu. V pozadí to ale stále vře

V závěru letošního roku čeká fanoušky skutečný MMA bonbónek. Turnaj Oktagon 51, který se v pražské O2 Aréně uskuteční 29. prosince 2023, nabídne souboj výrazných česko-slovenských tváří tohoto sportu. Samuel Krištofič se pokusí šokovat scénu v duelu s Karlosem Vémolou.

Ti dva měli v minulosti hodně osobní spory. Zub času sice ostré hrany pořádně obrousil, na jejich vzájemný zápas se ale bude chtít podívat každý. „Nebýt Piráta, zřejmě bych v O2 Aréně nezápasil, takže jsem mu vlastně vděčný. Má koule“, adresoval Vémola svému sokovi několik slov uznání za to, že tento zápas přijal“

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

„Lidi a rádoby odborníci zase hlásí, že to pro mě bude potrava. Já si to úplně nemyslím. On dokáže chodit do přestřelek a má tvrdou hlavu. Jeho největší zbraní je jeho zarputilost a srdce. To třeba Kincl nemá. Zároveň to ale nebude tak, že by zápasu dominoval. To se nestane. Bude to o tom, zda si dokáže počkat na moji chybu a ustát můj tlak,“ má jasno Vémola

„Mám samozřejmě jasné plány, jak dotáhnout zápas do vítězného konce. S Karlosem je to všechno o hlavě. Nesmím se nechat zlomit. Je to pro mě obrovská motivace a vím, že Bůh je na mé straně. Poctivě se na to připravím a dám do toho všechno. Attila nám ukázal, že ho lze vypnout. Kincl zase, že je možné ubránit jeho takedowny. Všechno je možné. Soustředím se v přípravě hlavně na wrestling. Dokážu odrážet útoky elitních wrestlerů. Uvidíme v zápase, jestli je to všechno tím tlakem, nebo je Karlos vážně tak všemocný… Každopádně je to pro mě čest“, řekl Pirát s lehkým úsměvem na tváři.

Součást Attilova plánu

To, že zápas nakonec přijal právě Samuel Krištofič, si Karlos Vémola ve výsledku nemůže vynachválit. „Zkoušel jsem popíchnout několik jmen, ale například německém terminátor Pütz si ten zápase nechá utéct. Pirát to vzal hned a já jsem za to rád. Jsem přesvědčený, že je to součást cesty k odvetě s Attilou Véghem. Teď zmlátím jeho svěřence a příští rok si to spolu konečně rozdáme“, narážel Vémola na to, že jeho závěrečná bitva kariéry by se měla uskutečnit v polovině roku 2024 na fotbalovém stadionu s Attilou Véghem.

Pravdou je, že Attila je ústřední postavou přípravy Samuela Krištofiče a vítěz Zápasu století nebude chybět ani přímo v rohu svého svěřence z trnavského SFG. Organizace Oktagon se někdejší zlou krev mezi Vémolou a Pirátem pokusila oprášit díky předzápasovému teaseru.

Před lety si ti dva nemohli přijít na jméno a navzájem zpochybňovali svoje schopnosti a úspěchy. Od té doby se sice spoustu věcí změnilo, lze ale vypozorovat, že určitá míra antipatie mezi nimi přetrvává dodnes, což dodává duelu patřičnou šťávu.

KO v Bratislavě bylo dílem štěstí

Na otázku Ondřeje Novotného, co Pirát říká na knockout Karlose Vémoly v duelu s Pavolem Langerem, slovenský bojovník odpověděl, že šlo především o náhodu a štěstí. Podobný scénář v jejich vzájemném utkání neočekává, přestože si je dobře  vědom toho, že se v MMA zápase může stát cokoliv.

Vémola na tento názor samozřejmě ihned reagoval: „Nebylo to žádné štěstí, šel jsem tomu naproti. Trénoval jsem to v přípravě a v zápase si to krásně sedlo. Pirát nejdřív zpochybňoval moje lokty, teď zase KO. Měl by si dát pozor, aby se mu nevymstilo, jako celé řadě borců před ním“.

Stěžejní a zároveň tradiční otázkou bude, jestli Pirát dokáže ubránit Karlosovi pokusy o takedown, s čímž se všeobecně nepočítá. Značný rozdíl totiž bude i ve váze. Zápas sice proběhne v catchweight do 88 kilogramů, dá se ale čekat, že Vémola bude mít v zápase hodně přes 100 kilogramů a oproti Pirátovi bude výrazně těžším zápasníkem.

To je samozřejmě jen voda na mlýn pro jeho bojový styl, který je založen na wrestlingu a následné kontrole na zemi. Dokáže Vémola ukončit houževnatého Piráta, který za svou bohatou kariéru pouze jedinkrát prohrál před časovým limitem? I to je jednou z dílčích otázek očekávaného duelu. Všechny odpovědi se dozvíme už 29. prosince.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vémola vs. Pirát

Krištofič: Je to životní zápas! V čem vidí Pirát svou výhodu oproti Langerovi?

Karlos Vémola a Samuel Krištofič si to měli rozdat už před dvěma lety. Na souboj ale dojde letos. Jak se Pirát do zápasu s obávaným...

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...

Samuel Pirát Krištofič na tiskové konferenci

Samuel Pirát Krištofič - životopis a zápasy MMA bojovníka

Samuel Pirát Krištofič ☠️ je kontroverzní slovenský bojovník, který je pověstný svým houževnatým stylem boje✨. Detailní pohled na jeho...