Oktagon 47: Ivan Buchinger vs. Jakub Dohnal analýza, kurzy a sázkový tip

V hlavním předzápase turnaje Oktagon 47 dojde na souboj generací mezi Ivanem Buchingerem a Jakubem Dohnalem. Podrobnosti k tomuto utkání vám přinášíme v článku.

Ivan Buchinger má před sebou zápas s Jakubem Dohnalem Foto: OKTAGON MMA

Buchinger vs. Dohnal Oktagon 47, Bratislava

Český zápasník Jakub Dohnal se v sobotu postaví ke své dosud největší kariérní výzvě. Na horké slovenské půdě se okolo 22:00 pokusí překvapit domácí legendu, Ivana Buchingera. Jak tohle česko-slovenské derby dopadne? Sledujte Oktagon 47 živě na Tipsport TV zdarma

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Ivan Buchinger ani v 37 letech, po ztrátě titulů a sérii vážných zranění, nehodlá pověsit rukavice na hřebík. Jedna z největších slovenských legend bojových sportů se chce podle vlastních slov momentálně zápasením především bavit a dál vířit vody na špici žebříčku lehké, případně pérové váhy.

Nejlepší roky kariéry má Buki nepochybně za sebou, stále se však jedná o TOP bojovníka Oktagon MMA a mnohonásobného šampiona prestižních evropských organizací, kterého rozhodně není radno podceňovat.

Buchinger se dokázal vrátit po více než roční pauze zaviněné opakovaným zraněním ramene. V červenci si na Štvanici poradil s houževnatým Aboubakarem Tounkarou, přestože se duel dlouho nevyvíjel podle jeho představ. Kvalitní Francouz vstoupil do zápasu dobře a získal pro sebe první kolo, pak se ovšem zažehly pověstné Buchingerovy motory a bylo z toho vítězství TKO v závěru 2. kola.

Po této výhře měl Buki rázem na stole několik variant pro příští duel, nakonec ale kývl na zápas s Jakubem Dohnalem, který ho předtím několikrát vyzval. Bývalý dvojnásobný šampion Oktagon MMA, Ivan Buchinger, má svůj styl založený na excelentním grapplingu, díky kterému posbíral během kariéry neuvěřitelných 24 vítězných submisí. Zároveň ho tímto způsobem nikdo nedokázal ukončit a bilance 40-8 budí obrovský respekt.

BILANCE
IVAN BUCHINGER  (🇸🇰) JAKUB DOHNAL (🇨🇿)
40–8 11–3
37 let, 175 cm 31 let, 177 cm
9x KO/TKO,
24x submise,
6x body, 1x disk.
1x KO/TKO,
4x submise,
3x body
5x KO/TKO,
-,
3x body
1x KO/TKO,
1x submise,
1x body
#3 lehké váhy #4 pérové váhy
1.25 na výhru 3.61 na výhru

Sledujte Oktagon 47 s Karlosem Vémolou na Tipsport TV

Jakub Dohnal se bude muset před tímto duelem vypořádat zejména se svojí hlavou, která ho v minulosti několikrát limitovala předvést své maximum. Brněnský rodák si ale tlak nepřipouští a zápas se svým velkým vzorem bere jako možnou vstupenku do vysněné UFC. Celý rozhovor s ním si můžete přečíst tady.

Veterán Oktagonu s přezdívkou „hezoun“ je obrovský dříč, který absolvuje neskutečnou porci tréninků. V posledních 4 zápasech ukázal velký výkonnostní progres, kdy se z ryzího zemaře postupně stal komplexním bojovníkem, který je schopný přijmout i rozdat spoustu tvrdých úderů.

Pod vedením mentálního kouče výrazně zapracoval také na psychické stránce, což bude pro tento očekávaný duel na turnaji Oktagon 47 jedním z rozhodujících faktorů. Ivan Buchinger totiž představuje ztělesnění letitých zkušeností a těžkých bitev, mimo jiné i s Conorem McGregorem.

Zápas je vypsán na 3 kola po 5 minutách a proběhne v lehké váze, což bude nespornou výhodou pro Ivana Buchingera. Ten dokáže skvěle pracovat s nabranými kilogramy a všeobecně se očekává, že bude mít v utkání váhovou převahu. To nahrává tomu, že se bude snažit přenést zápas na zem a tam si připravit jednu ze svých najetých submisí.

Dohnal má velmi kvalitní wrestling i obranu proti takedownům. Zároveň dokáže být hodně nebezpečný právě v postoji, což predikuje spíše opatrnější úvod. Oba se navíc do svých zápasů dostávají pozvolna, takže tento souboj by se mohl rozhodovat až v pozdějších kolech.

TIP: Více než 2,5 kola v zápase, v kurzu 1,56 sipka Vsadit a sledovat u Tipsportu ZDE

Buchinger vs Dohnal tip

Kde a kdy sledovat Dohnal vs. Buchinger živě Oktagon 47? Livestream

Všechny zápasy bratislavského turnaje najdete v livestreamu na Tipsport TV. Pro nově zaregistrované sázkaře je připraven pěkný bonus 300 kč na první sázky. Možnou alternativou ke sledování je také oficiální PPV stream na oktagon.tv.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...

Karlos Terminátor Vémola

Karlos Terminátor Vémola - životopis a zápasy MMA bojovníka

Karlos Terminátor Vémola ✨ je jeden z nejvýraznějších českých MMA bojovníků historie i současnosti. Jako první Čech bojoval ve slavné UFC...