Patrik Kincl detailně popisuje, co ovlivnilo jeho výkon a jaké nepříjemnosti musel řešit

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Byl to jeden z nejpamátnějších zápasů v kariéře Patrika Kincla. O to cennější je vědět, co všechno jeho vítězství proti Wawrzyniakovi předcházelo. Podrobnosti si přečtěte v článku.

Patrik Kincl Foto: OKTAGON MMA

Zranění i rodinné problémy. Kincl musel v přípravě řešit celou řadu nepříjemností

Občas se příprava na důležitý zápas nevyvíjí podle ideálního scénáře. Přesně to byl případ třetí obhajoby titulu v podání Patrika Kincla, který se musel potýkat hned s několika problémy současně. Nakonec ale vše dopadlo dobře a díky arm trianglu ve 3. kole stále kraluje střední divizi OKTAGON MMA. Pojďme ale popořadě.

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

Vše začalo prasklou očnicí, velmi nepříjemným zraněním, které utrpěl v přípravě na Vlastu Čepa. Toto omezení se s ním táhlo prakticky až do zápasu s polským rváčem Piotrem Wawrzyniakem, Inspektor se ovšem rozhodl podstoupit riziko a v Ostravě chtěl za každou cenu zápasit. Na jeho projevu v kleci se to ovšem výrazně podepsalo, což zpětně sám přiznal. "Bylo to brzy. Teď to můžu zpětně říct. Ale nechtěl jsem o ten zápas v Ostravě přijít".

To však nebyla ani zdaleka jediná nepříjemnost, se kterou se musel vypořádat. Ve svém podcastu Fight and Talk se Patrik svěřil s tím, že mu během přípravy na turnaj Oktagon 54 zemřel děda, což mu z pochopitelných důvodů během náročného ladění váhy nepřidalo. Jsou věci, které z hlavy zkrátka jen tak vytěsnit nejdou.

Zároveň bylo už dopředu jasné, že mu v rohu tentokrát nebude k dispozici hlavní trenér Dušan Macák, který musel odletět řešit rodinné problémy do Austrálie. S tím Kincl dopředu počítal, v den zápasu mu ale pro nemoc odpadl další člen trenérského týmu, což dalo jeho psychice také hodně zabrat, byť se to snažil brát s nadhledem.

Ani samotný souboj se pro Kincla dlouho nevyvíjel ideálně. Wawrzyniak ho během úvodních dvou kol dokázal dostat pod tlak a přišly i bolestivé kopy do slabin, které polskému soupeři umožnily nabrat síly a rozjet další tvrdé údery.

Kincl ovšem zůstával soustředěný. Nepanikařil a trpělivě čekal na svou příležitost, která nakonec skutečně přišla. Ve 3. kole totiž Wawrzyniak výrazně fyzicky zpomalil a Patrik dokázal utáhnout arm triangle. Technika, která mu podle jeho vlastních slov rozhodně není vlastní, vyplynula ze situace.

"Wawrzniak na tom byl skvěle fyzicky i technicky. Ty úvodní kola jsem trochu podcenil. Když jsem se na zemi dostal do mountu, nechtěl jsem to prováhat. Překvapilo mě, že to škrcení plácl relativně rychle, ale asi jsem to tam měl chycené fakt natěsno. Využil jsem toho, že už byl fyzicky vyšťavenej".

Eskapáda s klíčema v zámku

Kdo by si myslel, že si Patrik Kincl veškerou smůlu vybral během přípravy i v zápase, je na velkém omylu. Po návratu domů v nočních hodinách po turnaji čekalo na inspektora nemilé překvapení.

Manželka Pavla totiž zapomněla klíče v zámku a šampion střední váhy se nemohl dostat do domu. Rozhodl se pro regenerační procházku po Hradci Králové, což zpětně zhodnotil pozitivně. Horší už bylo to, že v následujících dnech se na něm podepsala únava a dostavila se i nepříjemná viróza spojená se zažívacími problémy.

K tomu všemu Kincla ještě naštvala skutečnost, že Oktagon umístil na sociální sítě video, kde podrobně rozebírá svou taktiku na zápas, což je věc pro každého zápasníka velice citlivá. Tato situace se ovšem později vysvětlila a Patrik pro daný přešlap ze strany organizace našel slova pochopení, byť mu to v první fázi způsobilo další nervy.

S Peňázem v Edenu, návrat do KSW či štace v UFC?

Zápasem s Piotrem Wawrzyniakem Kinclovi vypršela stávající smlouva s organizací Oktagon a na stole je otázka, jakým směrem se bude jeho kariéra nyní ubírat. Zřejmě nejpravděpodobněji se jeví jeho setrvání v pod černožlutou vlajkou, protože vedení jistě napne všechny síly a jednu z největších hvězd se skrze lukrativní finanční nabídku pokusí udržet.

Vzhledem k jeho výhře se rýsuje titulový souboj s Matějem Peňázem, který je momentálně v pozici, která ho předurčuje zabojovat o pás ve váze do 84 kilogramů. Reálný je jejich vzájemný duel na fotbalovém stadionu Eden, kde se 8. června uskuteční očekávaný turnaj Oktagon 58 s hlavním zápasem Végh vs. Vémola 2.

Zároveň ale Kincl jedním dechem dodal, že popřemýšlí nad všemi možnostmi, včetně konkrétní nabídky od KSW. Chce také sám rozhodit sítě, takže bude velmi zajímavé sledovat, která z organizací světovou #43 do svých řad nakonec uloví.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Šampion střední váhy organizace Oktagon MMA Patrik Kincl

Patrik Kincl - životopis a zápasy MMA bojovníka

Patrik "Inspektor" Kincl patří mezi nejlepší české MMA bojovníky☝ ve velterové a střední váze. Zároveň je trenér a tvůrce podcastů a videí...

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...

Shazování váhy je velmi náročný proces

Jak dělají váhu MMA bojovníci? Hubnutí na hranici sebeobětování

Shazování váhy před zápasem je důležitá součást MMA.☝ Kromě toho jde ale o velmi diskutované téma. Vše o tom, jak jednotliví bojovníci...