Pokus o restart kariéry. Bojovník Chris Weidman se vrací po hororovém zranění

2 roky a 4 měsíce. Tak dlouhou zápasovou pauzu si vyžádalo zranění Chrise Weidmana, který si v duelu s Uriahem Hallem způsobil komplikovanou zlomeninu nohy. Teď se bývalý šampion střední váhy pokusí dohnat rozjetý vlak.

Chris Weidman se dokázal vrátit Foto: Profimedia

Chris Weidman se na UFC 292 představí poprvé od šíleného zranění

Na ten osudový kop nejde zapomenout. Američan Chris Weidman utrpěl v dubnu 2021 otevřenou zlomeninu holenní kosti a chvíli mu dokonce hrozila amputace. Weidman ještě v hale upadal pod náporem bolesti a šoku do agónie a opakované záběry nabídly hrůzostrašný pohled. Nic pro slabší povahy.

V té době by si jen málokdo dokázal představit, že se dnes 39letý Weidman ještě někdy dokáže k zápasení vrátit. Rodák z New Yorku to ale nikdy nevzdal. Usilovně pracoval na svém návratu a nepříjemný okamžik se pokusil vytěsnit ze své mysli. Na víkendovém turnaji UFC 292 zažije moment, o kterém dlouhé měsíce snil. Znovu vběhne do klece a absolvuje ostrý MMA zápas. A co víc – stále se nevzdal myšlenky znovu získat titul.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Weidman v rámci své rekonvalescence absolvoval několik operací. Dlouho to přitom s jeho další kariérou vypadalo všelijak. Až na přelomu tohoto roku mu doktoři sdělili radostnou zprávu, že by jeho noha měla být schopná podstoupit plnohodnotnou zátěž.

První soupeř, který Weidmana v UFC otestuje bude 35letý Brad Tavares, nad kterým se snáší hrozba třetí porážky v řadě. Pro oba tak půjde o velmi náročný duel, zejména po psychické stránce. Generálku na tento souboj si Weidman střihl už v polovině března, kdy v rámci grapplingového zápasu nestačil na Owena Liveseyho. Výsledek ale nebyl důležitý. Pro Weidmana šlo o velmi emotivní moment, u kterého nechyběly slzy dojetí.

Cesta na vrchol a následný pád

Nezlomný válečník Chris Weidman vybojoval titul UFC v roce 2013, kdy šokoval svět výhrou nad Andersonem Silvou KO ve 2. kole. Brazilský pavouk přitom tehdy zažíval nejlepší období kariéry a jeho pád se absolutně nečekal. Weidman následně dokázal titul třikrát obhájit, než ho o něj v roce 2015 připravil Luke Rockhold.

Od té doby to šlo s jeho kariérou z kopce. Během 8 zápasů zaznamenal 6 porážek a nešťastné období vygradovalo vážným zraněním v souboji s Hallem už po 17 vteřinách zápasu. Jak si povede při svém návratu, se dozvíme už brzy.

Už jen samotný fakt, že se v pokročilejším věku dokázal dát zdravotně dohromady, si však zaslouží velký obdiv. Na děsivé zranění, ze kterého dodnes mrazí, se můžete podívat níže. Upozorňujeme, že video obsahuje brutální záběry.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.

Šampion těžké váhy Jon Jones

Hasič z Ohia se pokusí znovu dobýt UFC. Do cesty se mu postaví fenomenální Jon Jones

V pátek přislo z úst šéfa UFC Dany White velmi očekávané oznámení. Těžká váha se na podzim otřese v základech. Hlavními aktéry budou dvě...

Sledujte UFC turnaj na Tipsport TV s bonusem za registraci

Jak sledovat UFC live streamy zdarma živě? Na Tipsport TV

Sledujte v roce 2024 ✅ všechny turnaje UFC v livestreamech zdarma. ❤️ Podívejte se na snadný návod a fanděte u MMA zápasů v přímém...