Raketový vzestup! Patrik Kincl vyletěl ve světovém žebříčku. Kam se propadl Vémola?

Výsledek sobotního zápasu mezi Kinclem a Vémolou se už propsal do světového žebříčku fightmatrix. Inspektor zaznamenal výrazný posun mezi absolutní světovou špičku.

Patrik Kincl díky výhře vyletěl ve světovém žebříčku Foto: OKTAGON MMA

Kincl poskočil do nejlepší světové padesátky střední váhy

Nejuznávanější světový MMA žebříček fightmatrix aktualizoval pořadí obou aktérů sobotní mega bitvy. Patrik Kincl poskočil na aktuální 46. pozici. Karlos Vémola se naopak propadl o 14 míst na 85. pozici.

Patrik Kincl poprvé v rámci střední váhy nakoukl do elitní světové TOP 50. Tam už se to doslova hemží hvězdnými jmény předních světových organizací a celkově je právě tato meta hodně prestižní záležitostí.

Takto výrazný posun je odměnou za tvrdou dřinu a obecně se dá vnímat jako přelomový posun kariéry. Také to dává mimo jiné jasný signál i do organizace UFC, se kterou Kincl dlouhodobě udržuje dobré vztahy. Jeho angažmá v nejlepší světové organizaci ale v tuto chvíli není na pořadu dne.

Aktuální pořadí střední váhy (fightmatrix):

  • 46. místo Patrik Kincl (27-10-1 NC)
  • 85. Karlos Vémola (34-7)

Karlos Vémola se naopak na žebříčku výrazně propadl. Tahle ztráta je ale to nejmenší, co ho v současné době trápí. V posledním vyjádření navíc uvedl, že ve střední váze už zápasit nebude. Na rankingu polotěžké váhy figuruje jeho jméno na pomezí nejlepší padesátky. Jeho vrcholem v polotěžké váze bylo 44. místo.

Pro aktuální srovnání můžeme v rámci střední váhy uvést 78. příčku Macha Muradova, nebo 32. místo Roberta Soldiče a 31. Mameda Khalidova. Zmíněné trio svého času patřilo mezi nejlepší zápasníky působící mimo UFC.

Získejte 500 Kč u Tipsportu za registraci

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Patrik Kincl porazil Karlose Vémolu

Vémola do toho šel po hlavě, a přesto tvrdě narazil! Kincl obhájil titul

Odveta Kincl vs. Vémola byla přesně tak napínavá, jak jsme čekali. I v obří O2 aréně nastalo pár chvílí napjatého ticha. Jak zápas roku...

Šampion střední váhy organizace Oktagon MMA Patrik Kincl

Patrik Kincl - životopis a zápasy MMA bojovníka

Patrik "Inspektor" Kincl patří mezi nejlepší české MMA bojovníky☝ ve velterové a střední váze. Zároveň je trenér a tvůrce podcastů a videí...