Třesk v těžké váze UFC: Odchod šampiona i návrat krále

Těžkou divizi organizace UFC potkalo doslova zemětřesení. Dojmy jsou však rozporuplné. Ligu mistrů opouští současný šampion Francis Ngannou, zároveň byl oficiálně potvrzen návrat velikána Jona Jonese. S kým se utká?

Dana White má plnou hlavu starostí Foto: Profimedia

Legendární Jon Jones je po 3 letech zpátky, vyzve ho Ciryl Gane

To, po čem fanoušci MMA dlouho volali, se konečně stalo skutečností. Fenomenální Jon Bones Jones, který je považován za nejlepšího bojovníka všech dob, se vrací do zápasového kolotoče. Na UFC 285 ho 4. března prověří jednička váhy, Francouz Ciryl Gane. Vítěz duelu se stane právoplatným šampionem těžké váhy. Z nejlepší světové organizace odchází po vleklých sporech Francis Ngannou.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

35letý Jon Jones má za sebou dlouhou pauzu, během které se ale rozhodně nenudil. Jeho jméno bylo po čas zápasového půstu spojováno s mnoha skandály a problémy se zákonem, jeho návrat tak dlouho neměl reálné obrysy.

Zároveň bylo jasné, že pokud se v UFC podaří restartovat jeho kariéru, bude to v nejtěžší váhové kategorii, což sám Jones dlouho dopředu avizoval. Bývalý šampion polotěžké váhy se pyšní brilantním skóre 26 výher a 1 porážka, která navíc přišla kvůli nelegálnímu lokti a následné diskvalifikaci. Jon Jones je mnohými označován za nejlepšího MMA zápasníka v historii. Nyní to ale bude muset potvrdit.

Jeho nejbližším soupeřem bude 4. března v Las Vegas Ciryl Gane. Bývalý titulový vyzyvatel Jonese oficiálně vyzval a odezva na sebe nenechal dlouho čekat. Do 24 hodin byl zápas upečen a my se tak můžeme těšit, v jaké formě se především Jon Jones ukáže. Zajímavostí je, že tento mega zápas byl oznámen předčasně v rámci turnaje UFC Fight Night v Las Vegas. Na internet totiž unikly obrázky plakátu, které se samozřejmě následně šířily sociálními sítěmi jako lavina. Dana White to na tiskové konferenci označil za hrubou chybu.

Francis Ngannou opouští UFC, nezabrala ani lukrativní smlouva

Bohužel opačným směrem míří predátor Francis Ngannou, což je nepochybně obrovská ztráta. Úřadující šampion těžké váhy se k tomuto kroku odhodlal na základě vleklých sporů s vedením organizace. Podle jeho názoru dává UFC bojovníkům neadekvátní podmínky a nejedná s nimi přímo. Dana White za odchodem Ngannoua ale vidí především možnost zápasit s lehčími bojovníky.

Boss UFC na víkendové tiskové konferenci několikrát zmínil i problematické Francisovo koleno a celkově mizernou formu. Je evidentní, že vztahy mezi oběma stranami jsou v současnosti velmi špatné a není pravděpodobné, že by se Ngannou v brzké době v UFC znovu objevil. Kde, s kým, a za kolik, bude zápasit se jistě brzy dozvíme, v minulosti se například mluvilo o boxerském zápase s Tysonem Furym, což White rovněž několikrát zkritizoval. Více o tom jsme psali zde.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Leon Edwards knockoutoval Kamaru Usmana

Přehlídka KO 2. díl: TOP 10 knockoutů v UFC za rok 2022

V minulém roce bylo v UFC k vidění spoustu parádních ukončení⚡. Vybrat desítku těch nejlepších není jednoduché. Které KO se zapsaly do...

Sledujte UFC turnaj na Tipsport TV s bonusem za registraci

Jak sledovat UFC live streamy zdarma živě? Na Tipsport TV

Sledujte v roce 2024 ✅ všechny turnaje UFC v livestreamech zdarma. ❤️ Podívejte se na snadný návod a fanděte u MMA zápasů v přímém...

Český šampion polotěžké váhy UFC Jiří Procházka

Jiří BJP Procházka MMA zápasy, UFC, statistiky a životopis

Jiří BJP Procházka je prvním českým šampionem nejlepší světové organizace UFC ⭐. Podívejte se na jeho unikátní cestu bojovníka, pro kterého...