Týden s FightLive #3: Baba Jaga v RFA, Fury vs. Usyk znovu odloženo a nešťastný Muradov

Uplynulý týden byl v bojových sportech znovu velice plodný na zajímavé události. Přehled toho nejzásadnějšího jsme pro vás shrnuli v tomto článku.

Tyson Fury se zranil v tréninku Foto: Profimedia

Václav Mikulášek bude zápasit v organizaci RFA

Pouhé dva dny po vítězství Vaška Mikuláška na turnaji Clash of the Stars 7 vyšlo najevo, že se někdejší zápasník OKTAGONu dohodl na spolupráci s organizací Real Fight Arena. 9. března se Baba Jaga utká v Bratislavě se slovenským soupeřem Gabrielem Törökem.

Mikulášek před časem avizoval, že bude působit hned v několika organizacích současně, a tak se tento krok dal očekávat. Zajímavé je, že podle oficiální grafiky by měl zápas s Törökem proběhnout ve střední váze, což by znamenalo pro Mikuláška kruté shazování, jelikož jeho současná mimo zápasová váha se pohybuje okolo 100 kilogramů.

Tetování Tadeáše Veselého vzbudilo poprask

Obrovskou kontroverzi v posledních dnech vyvolalo šílené tetování Tadeáše Veselého. Účastník Clash of the Stars si z těžko pochopitelných důvodů nechal na ruce ztvárnit nechvalně známé české vrahy a vše korunoval tím, když se svými „ozdobami“ pochlubil několika tuzemským médiím.

Fanoušci tento krok v podstatě jednohlasně odsoudili a jednoznačně se proti tomu vymezil i Karlos Terminátor Vémola. Na tahu je nyní podle všeho organizace Clash of the Stars, která z této situace zřejmě vyvodí důsledky. Na konkrétní kroky si ale budeme muset počkat.

Zaregistruj se online a vsaď si s bonusem za registraci u Fortuny

Karta turnaje KSW 91 v Liberci odhalena

Liberecká Home Credit Arena bude 17. února dějištěm turnaje KSW 91, na kterém se představí hned 9 českých jmen v čele s Leem Brichtou, jenž zabojuje o prozatímní titul lehké váhy. Podrobnější informace si můžete přečíst tady. Turnaj se aktuálně blíží vyprodání a dá se očekávat, že na tuto akci bude upřena velká pozornost.

Organizace KSW pořádá v Česku třetí galavečer. Úvodní event se konal právě v Liberci a poté následoval turnaj v Třinci. Přední evropská organizace bere český trh velmi vážně, což samozřejmě neradí vidí a slyší Novotný, Neruda a spol.

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Výhry Barboríka, Macka nebo Smolkové na turnaji PML 8

Spřátelená organizace Oktagonu, Professional MuayThai League, vstoupila do nové éry turnajem PML 8 v Třinci. Fanoušci mohli v rámci této organizace poprvé vidět také MMA zápasy.

Důležité vítězství si připsal veterán domácí scény Filip Macek, který ukončil Meujiho Batistu TKO v prvním kole a ukončil sérii 3 porážek v řadě. Vítězný comeback po vážném zranění kolene si připsal i elitní slovenský grappler Vojto Barborík, který v nádherné a fyzicky nesmírně náročné bitvě udolal na body Paata Tsxapeliu. Zvítězila také Veronika Smolková a titul v pyramidě PML Grand Prix Muaythai do 75kg ukořistil favorizovaný Dominik Tábor.

Boxerský mega souboj Fury vs. Usyk se opět odkládá

Sjednodujícímu duelu o všechny šampionské váhy těžké váhy jakoby nebylo přáno. Tyson Fury se měl po vleklých vyjednáváních postavit Oleksandru Usykovi 17. února v Rijádu, avšak plány zhatilo zranění Gypsy Kinga, který v tréninku utržil hluboký cut nad okem a z očekávaného souboje znovu sešlo.

Novým termínem je 18. květen 2024, o čemž jsme vás informavali na sociální síti Threads. Podle všeho ovšem zůstává ve hře varianta, že by ukrajinský šampion organizací WBA, WBO a IBF, Oleksandr Usyk, přeci jen 17. února v Rijádu měl boxovat.

Eye Poke zastavil Macha Muradova na cestě k další výhře v UFC

Pouhých 11 sekund trval zápas na UFC Fight Night v Las Vegas mezi Makhmudem Muradovem a Aliaskhabem Khizrievem. Rodák z Machačkaly zasáhl neúmyslně Muradova prstem do oka a Uzbek s českým srdcem nebyl schopný v zápase dál pokračovat, načež rozhodčí označil duel jako No Contest.

Bolestivý Eye Poke Muradova pořádně nahněval, protože díky tomuto neúmyslnému faulu nemohl v zápase prodat zhola nic z náročné přípravy. Na nešťastný moment se můžete podívat v přiloženém videu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Losene Keita zůstává součástí OKTAGONu

Týden s FightLive #1: KSW ulovila další česká jména, Oktagon udržel Keitu a nový šampion UFC

Představujeme vám novou rubriku s názvem Týden s FightLive, kde najdete shrnutí nejzásadnějších momentů uplynulého týdne. Pojďte se...

Matěj Peňáz

Týden s FightLive #2: Peňázův velký triumf, vyostřený turnaj Clashe či Sivák v KSW

Máme za sebou další týden, který přinesl ve světě bojových sportů spoustu nového.💪 Zrekapitulujte si s námi, co se v uplynulých sedmi dnech...

Jiří Procházka  v souboji s Gloverem Teixeirou

Kalendář MMA akcí (turnajů) v Česku a ve světě

Podívejte se na kompletní program galavečerů MMA v Česku i ve světě. ❤️ V článku naleznete přehledný seznam nejdůležitějších turnajů pro...