Úder, co lámal kosti: Martínek se ohlíží za životní bitvou

Bijec Michal Martínek patří mezi nejúspěšnější a nejoblíbenější fightery tuzemské scény. Nedávno naznačil svoje plány a nyní se také vrátil k životnímu zápasu, který navždy změnil jeho kariéru.

Bojové sporty, MMA, Oktagon, Michal Martínek - Zdroj ČTK, Krumphanzl Michal Foto: ČTK/Krumphanzl Michal

Michal Martínek zavzpomínal na titulovou odvetu v organizaci Oktagon. Proč mu nikdo nevěřil?

V listopadu už to budou 2 roky, co se legendární turnaj Oktagon 15 navždy zapsal do historie organizace. Kromě toho také ovlivnil osudy mnoha zúčastněných bojovníků a nesmazatelně se zaryl do paměti všem fanouškům domácí MMA scény.

Michalu Martínkovi tehdy večer hvězdy přály. Svým vítězstvím nad Viktorem Peštou dokonale šokoval odborníky i širokou veřejnost. Nikdo mu nevěřil. Sympatický těžkotonážník přesto exceloval a pás těžké divize proti zkušenějšímu soupeři ubránil. Za zápasem se letmo ohlédl na svém Instagramu, a tak jak je jeho zvykem, opět nešetřil děkovnými vzkazy.

„Byl to životně důležitý zápas pro moji kariéru. Tehdy jsem si s tím poradil a ten pocit při vyhlašování, kdy šla moje ruka vzhůru, si budu pamatovat celej život. Chci to zažívat zas a znova a udělám všechno pro to, aby moje černá vlajka vlála vítězně. Díky všem, kteři při mě stojí.“

Srdečný vzkaz doprovodil poděkováním trenéru André Reindersovi, celému týmu v Reinders gymu a také sparingům v polském Ankosu. Právě do tohoto vyhlášeného gymu jezdí Michal, podobně jako třeba Mach Muradov či Karlos Vémola, polykat náročné tréninkové jednotky v přípravě na zápas.

A dřina se vyplácí! Černovous aktuálně působí v prestižní ruské organizaci ACA, kde si koncem dubna 2021 připsal nesmírně důležitou výhru, a tím zde srovnal své skóre na 1-1. Ani v následujícím období nemá v plánu pouštět nohu z plynu. Naopak! V jednom ze svých příspěvků ubezpečil, že jeho cesta vede přes těžkou divizi, třebaže často v ní nastupuje proti výrazně těžším soupeřům. Oklikou ale jít nehodlá a chce i nadále čelit velkým životním výzvám, díky kterým se bude neustále posouvat. Tenhle borec ještě určitě neřekl poslední slovo!

Podívej se na zápas Martínek vs. Pešta, který ukončil držitel pásu ve druhém kole TKO. Martínek šel tehdy do utkání po nepovedeném pokusu dostat se do UFC, zatímco Viktor Pešta se právě z americké štace vracel zpět na českou scénu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Karlos Terminátor Vémola

Karlos Terminátor Vémola - životopis a zápasy MMA bojovníka

Karlos Terminátor Vémola ✨ je jeden z nejvýraznějších českých MMA bojovníků historie i současnosti. Jako první Čech bojoval ve slavné UFC...

UFC bojovnice Mackenzie Dern na váze

Váhové kategorie v MMA (Mixed martial arts) - ženy a muži

Bojovníci v MMA se rozdělují do několika váhových divizí.⭐ Podívejte se na kompletní seznam mužských i ženských váhových kategorií a další...

Makhmud Muradov je před dalším zápasem v UFC ve skvělé formě

UFC Fight Night: Muradov vs. Meerschaert - datum a preview

Mach Muradov se chystá na svůj čtvrtý zápas v UFC. Tentokrát jeho formu prověří☝ americký BJJ specialista Gerald Meerschaert. Analýzu...