Zakletý turnaj v Manchesteru. Češi skončili v bolestech, Oktagon nejspíše ve ztrátě

Dost možná nejsmolnější turnaj v historii Oktagonu byl k vidění v anglickém Manchesteru. Zapomenout na tenhle večer budou chtít hlavně dva čeští bojovníci.

Jakub Bahník skončil v bolestech Foto: OKTAGON MMA

Jakub Bahník si na turnaji Oktagon 48 prošel peklem. Jaroslav Pokorný po zkratu soupeře ani nenastoupil

Ne vždy se organizaci Oktagon všechno povede. Odvrácenou stranu byznysu pocítila parta okolo Pavola Nerudy a Ondřeje Novotného v anglickém Manchesteru, kde se v sobotu konal turnaj Oktagon 48. Vstup na Britské ostrovy se zrovna dvakrát nevydařil.

Menší divácký zájem, skandál na vážení i nešťastné koleno v zápase Kuby Bahníka turnaj Oktagon 48 do velké míry negativně poznamenaly. Ještě než samotný turnaj vůbec začal, obrovsky se řešil incident z pátečního ranního vážení, na kterém Shem Rock uštědřil kop na žebra Jardovi Pokornému, a ten se po sobotní konzultaci s doktorem rozhodl ze zápasu nakonec odstoupit.

"Tohle mě hrozně se*e" byl to naprosto de*ilní moment", neodpustil si Ondřej Novotný poznámku na svém Instagramu. Pravdou je, že na kontroverzního Shema Rocka se snáší kritika a určitě ho za svůj nepochopitelný čin neminou tučné finanční sankce. O celé situaci jsme psali zde.

Pokud bychom na české MMA scéně měli hledat smolaře, pak by si tuto nálepku nejspíše vysloužil Jakub Bahník. Svěřenec Patrika Kincla se v Manchesteru vracel po delší zápasové pauze, kdy řešil nejrůznější zranění.

Jeho zápas ovšem trval jen 25 vteřin. Anglická vycházející hvězda Akonne Wanliss totiž načasovala svoje naskočené koleno tak nešťastně, že přesně trefila rozkrok českého bojovníka. Prakticky hned bylo jasné, že tento zápas pokračovat nemůže, protože se "Bahňas" dlouhé minuty svíjel v ukrutných bolestech. Hlavní rozhodčí Přibyl po diskuzi s doktorem ani nemusel čekat na vypršení 5minutové limitu a označil zápas jako no contest.

Oktagon už přes startem turnaje avizoval, že spoustu věcí se nepodařilo správně vyhodnotit. Novotný se ovšem snažil na předturnajové tiskové konferenci hledat pozitiva a řekl, že i chyby jsou součástí cesty a jedině tak se lze posouvat dopředu. S úvodním turnajem v Manchesteru ale Oktagon prozatím díru do světa neudělal.

  • OKTAGON 50 (9. 12. 2023, OSTRAVA)
  • OKTAGON 51 (29. 12. 2023, PRAHA)
  • OKTAGON 52 (LEDEN 2024, NEWCASTLE)

Ion Surdu zlikvidoval Alexe Lohorého, titul muší váhy pro Garciu

O světlou chvilku turnaje Oktagon 48 se postaral rumunsko-moldavský Dracula Ion, který naprosto rozebral zkušeného Alexe Lohorého a ukončil ho nekompromisním TKO už v prvním kole.

Hodně nešťastný konec nabídl i hlavní duel celého večera. Elias Garcia tahal dvě kola titulového zápasu proti Aaronu Abymu za kratší konec provazu, nakonec je to ale on, kdo slaví titul v muší váze organizace Oktagon MMA.

Abyho totiž nepustil doktor do 3. kola pro hlubokou tržnou ránu nad levým okem. Tento zápas tak napsal symbolickou tečku za turnaje v Manchesteru, který si vybral opravdu velký kopec smůly.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...

Jiří Procházka  v souboji s Gloverem Teixeirou

Kalendář MMA akcí (turnajů) v Česku a ve světě

Podívejte se na kompletní program galavečerů MMA v Česku i ve světě. ❤️ V článku naleznete přehledný seznam nejdůležitějších turnajů pro...

Ondřej Novotný

Kdo je Ondřej Novotný a co všechno dělá?

Ondřej Novotný je promotér, spolumajitel a komentátor MMA organizace Oktagon. ✔️ Výčet toho nejzajímavějšího z jeho života jsme shrnuli v...