Aleksandar Joker Ilič - zápasy a životopis MMA bojovníka

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Srbský „Joker“ Aleksandar Ilič vyzve Karlose Vémolu v boji o titul polotěžké váhy organizace Oktagon. Zápas se uskuteční pod otevřeným nebem v rámci turnaje Oktagon 34 na Štvanici. Tohle byste měli o soupeři Terminátora vědět.

MMA KARIÉRAO TITUL S VÉMOLOUSTATISTIKY
ZÁPASY V KSWZAJÍMAVOSTI

Srbský MMA bojovník Aleksandar Ilič Foto: Facebook/Aleksandar "Joker" Ilic

Profil Aleksandar Ilič
Jméno Aleksandar Ilić
Narozen 3. ledna 1989, Bělehrad, Srbsko
Bydliště Basilej, Švýcarsko
Národnost Srbská
Výška 188 cm
Váha 93 kg
Váhová kategorie Střední, polotěžká
Výhry v MMA 13 (9x KO/TKO, 2x submise, 2x rozhodnutí)
Prohry v MMA 5 (1x KO/TKO, 2x submise, 1x body)
Tým Fight Company, UFD Gym, mmateamjoker

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

Kdo je Aleksandar Ilič?

33letý Aleksandar Ilič je profesionální MMA bojovník, který se narodil v srbském Bělehradu. Momentálně žije ve švýcarské Basileji, avšak ve své rodné zemi, a nejen tam, je považován za velkou hvězdu. Takřka 190 centimetrů vysoký zápasník se může pochlubit zajímavým profi rekordem. V jeho statistikách aktuálně svítí 13 výher a 5 porážek, přičemž 11 soupeřů ukončil před limitem a hned 7 z nich v prvním kole! Má doslova smrtící highkicky, díky kterým knokautoval nejednoho soupeře.

sipka Vyzvedněte si parádní vstupní za jednoduchou online registraci

Ve světě MMA je znám pod přezdívkou Joker a rád sebe v duchu této postavy prezentuje. Pro peprná slova a trashtalk nechodí tento na první pohled sebevědomý fighter příliš daleko a v samotném zápase má podle svých slov rád velkou míru násilí, což je do určité míry nadsázka a způsob, jak zastrašit soupeře.

Aleksandar Ilič MMA kariéra

Svou profesionální MMA kariéru započal Ilič v roce 2014 a hned v prvním zápase těsně prohrál na body split decision s Eldarem Ataevem. Z porážky si ale vzal ponaučení a následujících 7 zápasů dokázal vyhrát. V té době působil v menších organizacích, především doma v Srbsku.

Aleksandar Ilič KSW angažmá

Zásadní moment v kariéře Aleksandara Ilič přišel v roce 2019, kdy začal trénovat v uznávaném UFD Gymu v německém Dusseldorfu. Tam se začal na žíněnce potkávat mimo jiné s dvojnásobným šampionem KSW Roberto Soldičem, UFC veteránem Davidem Zawadou či dalšími kvalitními zápasníky převážně z ruské ACA.

Iličova výkonnost rostla, čehož si všimla polská organizace KSW a nabídla Jokerovi smlouvu. Debut v jedné z nejprestižnějších evropských organizacích si Ilič připsal 23. března 2019 a hned na sebe upozornil pekelným překlopeným high kickem, kterým na začátku třetího kola uspal Damiana Janikowskiho. Video z tohoto i dalších zápasů najdete níže v článku.

Další dva zápasy pod KSW ale pro Iliče už tolik úspěšné nebyly. Cezary Kesik a po něm i Michal Materla postavili svoji taktiku na přenesení zápasu na zem, což se ukázalo být jako jednoznačná Iličova slabina. Po dvou porážkách sice přišla výhra po atraktivním výkonu nad Adrianem Dudkem, přesto Ilič v létě 2021 oznámil, že neprodloužil v KSW smlouvu.

Aleksandar Ilič PFL příprava na výzvu, která nepřišla

Joker po konci v KSW zatoužil po nové výzvě, kterou mělo být působení v rostoucí americké organizaci PFL. Pro tento záměr se rozhodl postoupit do těžší hmotnostní váhové kategorie a v rámci pyramidy polotěžké divize zaútočit na atraktivní finanční bonus v podobě milionu dolarů. Osud tomu však chtěl jinak a ze spolupráce s Professional Fighters League nakonec sešlo. Ilič však i nadále zůstal v přípravě s plánem zápasit v polotěžké váze.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Aleksandar Ilič vs. Karlos Vémola

Karlos Terminátor Vémola po svém návratu po zranění porazil na turnaji Oktagon 33 dominantním způsobem Poláka Michala Pasternaka a organizace Oktagon vyslyšela jeho přání utkat se na dalším turnaji o titul polotěžké váhy!

Vémolovi se původně ve váze do 93 kilogramů rýsovali jiní zájemci. Rafael Xavier si ale vyžádal více času na přípravu a souboj s německým terminátorem Stephanem Pützem by se nestihl dostatečně vypromovat.

A tak se o slovo přihlásil právě Aleksandar Ilič, který skrze instagramové video vzkázal Oktagonu i Vémolovi, že je připraven přijmout tuto výzvu a 23. 7. v dosud největším zápase kariéry zabojovat o šampionský pás.

Titulová bitva Vémola vs. Ilič se tak uskutečnila na turnaji Oktagon 34 na pražské Štvanici, kde již Terminátor v minulosti zápasil. Řada fanoušků tento zápas kritizovala, avšak za současných podmínek půjde nepochybně o zajímavou prověrku pro samořečeného krále Oktagonu. Ten mimochodem slíbil nastávající manželce Lele Ceterové, že si ji v létě vezme jako novopečený šampion. O motivaci měl tak Karlos Vémola jednoznačně postaráno. Naopak Joker Ilič neměl co ztratit i proto, že do zápasu šel jako výrazný kurzový outsider.

Vyostřený zápas nakonec dopadl podle předpokladů. Vémola vzal Iliče hned v prvním kole na zem, kde nejprve otevřel Iliče hlubokými tržnými ranami a následně ho uškrtil na arm triangle choke. Ilič po zápase projevil Vémolovi respekt a vyjádřil se ve smyslu, že chtěl zápas, co nejvíce vypromovat.

Aleksandar Ilič Oktagon MMA

Vzhledem k tomu, že Ilič byl před oznámením zápasu s Vémolou bez angažmá, dá se očekávat, že se v organizaci Oktagon usadí na delší čas. Jaké přesné plány má s Iličem vedení Oktagonu se však dozvíme až časem.

Aleksandar Ilič record (statistiky) - přehled zápasů a výsledky

Podívejte se na přehled všech zápasů Aleksandara Iliče. Souboj s Karlosem Vémolou bude pro Jokera dosud největší kariérní výzvou.

MMA KARIÉRA
Výsl. Soupeř Kolo(čas) Způsob Událost Datum
Prohra Karlos Vémola 1 (3:52) Submise Oktagon 34 23.7.2022
Výhra Adrian Dudek 1 (3:44) TKO KSW 60 24.4.2022
Prohra Michal Materla 2 (1:33) TKO KSW 55 10.10.2020
Prohra
Cezary Kesik 2 (4:27) Submise KSW 51 9.11.2019
Výhra
Damian Janikowski 3 (0:32) KO KSW 47 23.3.2019
Výhra Dimitri Bouchet 1 (4:36) TKO Hit FC 6 2.6.2018
Výhra
Alexander Sukhov 1 TKO Megdan Fighting 3 26.4.2018
Výhra Marinica Bejenaru 3 (5:00) Rozhodnutí Megdan Fighting 1 22.4.2017
Výhra Jusuf Hajrovic 2 (5:00) Rozhodnutí Combat Challenge 11 18.3.2017
Prohra Amilcar Alves 3 (5:00) Rozhodnutí MFN 3 29.10.2016
Výhra Florian Harringer 1 (1:00) TKO FFC 26 23.9.2016
Výhra Iron Sadiki 1 (1:23) Submise WLMMA 21 23.4.2016
Výhra Dobrai Mihaly 1 (2:15) TKO SBC 7 29.11.2015
Výhra Domagoj Pejcinovic 1 (2:55) TKO MFC 3 27.6.2015
Výhra Vladimir Filipovic 2 (4:20) TKO SBC 5 9.5.2015
Výhra Stefan Stankovic 1 (4:23) Submise Combat Challenge 9 15.3.2015
Výhra František Bobáň 1 (5:00) TKO FoG 4 7.3.2015
Prohra Eldar Ataev 3 (5:00) Rozhodnutí TFC 4 14.6.2014

Aleksandar Ilič vs. Adrian Dudek

Dosud poslední jokerův duel v polské KSW se odehrál 24. března 2021 proti Adrianu Dudkovi. Ilič v tomto zápase znovu uplatnil svůj výborný postoj a necelou minutu a půl před koncem prvního kola mohl slavit vítězství na TKO. Tvrdému ukončení znovu předcházela série highkicků, z nichž jeden našel svůj cíl. Dudek to následně zabalil, složil se k zemi, kde ho Ilič „ubil“ a rozhodčí zápas ukončil.

Aleksandar Ilič vs. Michal Materla

Pravděpodobně nejtěžší soupeř, který se kdy postavil Iličovi do cesty byl bývalý šampion střední váhy KSW Michal Materla. Zápas proběhl na turnaji KSW 55 10. října 2020 a srbský joker si v něm připsal druhou porážku v řadě. Do utkání přitom vstoupil dobře a v postoji měl dokonce nad Materlou mírně navrch. Ten jej ale následně vzal na zem, kde poměrně snadno měnil pozice podle potřeby a ve druhé minutě druhého kola Iliče ukončil tvrdým ground and pound. Na celý zápas se podívejte v tomto videu.

Aleksandar Ilič vs. Damian Janikowski

Hvězda Aleksandara Iliče nejvíce zazářila v zápase s bývalým olympijským medailistou v zápasení Damianem Janikowskim. Hned při své premiéře v KSW se Ilič blýskl fantastickým highkickem, kterým soupeře uspal na začátku třetího kola. Než přišel tento hvězdný moment prohrával Ilič v zápase na body, chvilková nepozornost stála ale Janikowskiho slibně rozjetý duel a Iličovi přihrála bonus za výkon večera.

Aleksandar Ilič zajímavosti

Joker Ilič působí navenek poměrně extravagantně a nemá problém vyzvat svého potencionálního soupeře skrze média a sociální sítě, což ostatně platilo i o výzvě pro Karlose Vémolu. Zároveň jsou ale jeho zápasy, staredowny a nástupy hodně atraktivní a diváky to baví.

Ilič je vášnivým hráčem Holdem pokeru. V Srbsku je dokonce ambasadorem tamní pokerové herny. Kromě karet si rád zahraje basketbal a má rád rapovou hudbu. Ilič má dokonce svůj vlastní gym mmateamjoker, kde se rovněž připravuje na zápasy.

Jedním z koníčků Aleksandara Iliče je karetní hra poker Foto: Facebook/Aleksandar "Joker" Ilic

Aleksandar Ilič Instagram, Facebook

Aleksandar Ilič je na sociálních sítích poměrně aktivní, na Instagramu ho sleduje přes 70 tisíc fanoušků. Na Facebooku má přes 13 tisíc příznivců. Se svými fanoušky zde sdílí hlavně průběh přípravy a zápasové highlighty.

Aleksandar Ilič sherdog, tapology, fightmatrix

Oficiální profil a statistiky nechybí ani na největších světových MMA portálech Sherdog a Tapology. Vzhledem k tomu, že drtivou většinu svých zápasů měl Ilič ve váze do 84 kilogramů je relevantní umístění na žebříčku právě střední váhy. Tam mu podle uznávaného webu fightmatrix 196. místo. Nejvýše byl v kariéře na 140. místě. Na konci druhé stovky světového žebříčku najdeme jeho jméno i v rámci polotěžkých vah.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

1️⃣ Jaký má Aleksandar Ilič životopis a průběh kariéry?

Alesandar Ilič zápasil v začátcích své kariéry především v Srbsku, v roce 2019 se upsal polské KSW. Zajímavosti o kariéře "Jokera" se dočtete uvnitř článku.

2️⃣ Jakou má Aleksander Ilič bilanci zápasů?

Ilič má pozitivní zápasovou statistiku, která čítá 13 výher a 5 porážek. Detailní přehled zápasů Aleksandara Iliče najdete zde

3️⃣ Kdy měl Ilič zápas s Vémolou?

Aleksandar Ilič se utkal s Karlosem Vémolou o titul polotěžké váhy organizace Oktagon na pražské Štvanici 23. července 2022. Jak k zápasu vlastně došlo se dozvíte tady

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Karlos Terminátor Vémola

Karlos Terminátor Vémola - životopis a zápasy MMA bojovníka

Karlos Terminátor Vémola ✨ je jeden z nejvýraznějších českých MMA bojovníků historie i současnosti. Jako první Čech bojoval ve slavné UFC...

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...

Rozhodčí to v MMA často nemají lehké

TOP 7 domácích a zahraničních MMA rozhodčích

Ožehavým tématem ⚡ ve smíšeném bojovém umění je pozice rozhodčího. Kdo se řadí k těm nejlepším na světě a kolik vydělají 💰 se dozvíte v...