Milan Ďatelinka – životopis a zápasy MMA bojovníka

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Milan Ďatelinka je přední slovenský fighter, který se pohyboval na absolutním vrcholu střední váhy organizace Oktagon, než se v roce 2022 rozhodl přestoupit do RFA. Díky svým skvělým výsledkům si řekl o titulovou bitvu s Karlosem Vémolou, která mu ale vůbec nevyšla. Toto je jeho příběh a kariéra.

ZAČÁTKY A KARIÉRA – O TITUL S VÉMOLOU
PŘEHLED ZÁPASŮMINULOST A PŘÍTOMNOST
OPERACE OČÍ A DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI

Milan Ďatelinka vs. Václav Mikulášek Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia.cz

Profil Milan Ďatelinka
Jméno Milan Ďatelinka
Narozen 9. 11. 1995, Považská Bystrica, Slovensko
Přezdívka Mr. Comeback
Národnost Slovenská
Výška 189 cm
Váha 84 kg
Váhová kategorie Střední váha
Výhry v MMA 8 (5x KO/TKO, 3x submise)
Prohry v MMA 6 (2x KO/TKO, 4x submise)
Tým CSW Slovakia, Boxerňa Žilina, Spartakus Fight Gym
Trenéři Róbert Gajdičiar a Matej Štubňa, Attila Végh

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

Milan Ďatelinka věk, výška, váha

Milan Ďatelinka pochází z Považské Bystrice a v dětství se nejdříve snažil prosadit v basketbalu. Dnes 26letý talentovaný zápasník přišel v pouhých 2 letech o otce, a navzdory nesouhlasu rodiny se na prahu dospívání dal na dráhu bojových sportů.

Svoji přezdívku Mr. Comeback si vysloužil pro svoji schopnost se často vracet do zápasů z neřešitelně vypadajících situací. Na tuzemské bojové scéně je vnímán, jako jeden z největších talentů a je mu předpovídána velká budoucnost. Jeho divizí je střední váha, pro kterou má se svoji výškou 189 cm i postavou ty nejlepší předpoklady.

sipka Klikni ZDE a získej parádní BONUS NA SÁZENÍ za online registraci

Milan Ďatelinka zápasy, začátky a zápasová bilance

Milan poprvé nahlédl do smíšeného bojového umění (MMA) v 15 letech a od té doby se věnuje profi kariéře v tomto sportu. Na začátku roku 2021 na něj byla upřena zvýšená pozornost poté, co si 4 dominantními výhrami v řadě řekl o titulový zápas střední váhy v nejlepší česko-slovenské organizaci Oktagon.

Zápas s Karlosem Vémolou mu ale absolutně nevyšel, jelikož ho kompletně pohltila tíha okamžiku. Následně se mu narodila dcera a po několikaměsíčním oddychu se rozhodl pro kariérní změnu a přestup do organizace Real Fight Arena. Jeho kariéra je stále teprve na začátku, na svém kontě má celkově 8 výher a 6 porážek.

Milan Ďatelinka MMA kariéra

Mr. Comeback si svůj debut v profesionálním zápase připsal v roce 2013 a jeho úvodní 2 duely skončily porážkou. Zlom v jeho kariéře přišel s pozvánkou do první série show Oktagon Výzva v roce 2016. V tehdy nepoznaném projektu organizace Oktagon MMA dal o sobě poprvé výrazněji vědět a následně se zde od hlavičkou Oktagonu začal objevovat pravidelně.

V minulosti si prošel zraněním kolene i žeber a v jednu chvíli to vypadalo, že s MMA skončí, když si dokonce toho času už hledal zaměstnání. Jeho hlava mu však naštěstí nedovolila svůj velký talent a potenciál promrhat a v kombinaci s tvrdou dřinou patří mezi TOP MMA bojovníky česko-slovenského rybníčku ve střední váze do 84 kilogramů.

Jeho kariéru obrovsky posunula spolupráce a přátelství s Machem Muradovem, který nadějného zápasníka bral na přípravné kempy do Polska. V roce 2018 započal svoji vítěznou sérii výhrou nad Pavlem Salčákem v prvním kole a tímto způsobem postupně vyprovodil Miroslava Brože, Vaška Mikuláška i Davida Hoška.

Milan Ďatelinka vs. Dominik Humburger

Odčinit porážku s Nenadem Avramovičem se Milan Ďatelinka pokusí v rámci hlavního zápasu turnaje RFA 6 proti Dominiku Humburgerovi. Ten má na svém kontě 4 dominantní vítězství, a tak slovenského fightera rozhodně nečeká nic jednoduchého. Do zápasu jde dokonce v roli kurzového outsidera. Dokáže se v sobotu 12. 11. v Prievidzi vrátit na vítěznou vlnu?

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Milan Ďatelinka vs. Nenad Avramović

Ve svém prvním zápase pod RFA se Milan Ďatelinka střetnul na turnaji RFA Grand Opening se srbským bojovníkem Nenadem Avramovicem (8-7). Milan šel do utkání jako obrovský kurzový favorit, avšak v samotném zápase tuto roli nepotvrdil a prohrál na submisi v prvním kole. Na celý zápas se podívejte níže.

Milan Ďatelinka RFA

O dalším směřování Milana Ďatelinky po porážce s Karlosem Vémolou dlouho nebylo jasno. Nakonec ho však do svých řad zlákala nová organizace Real Fight Arena, která mu nabídla nadstandartní platové podmínky. Právě to slovenského fightera nakonec přesvědčilo, aby se vydal zkusit štěstí do jiné organizace. Nic na tom nezměnilo ani vyjednávání s Paľem Nerudou.

Milan Ďatelinka vs. Karlos Vémola

Milan Ďatelinka si fantastickými výkony ve střední váze řekl o titulovou šanci, ve které  čelil obávanému Karlosi Vémolovi. Zápas proběhl 27. března 2021 v rámci turnaje Oktagon 22. Slovenský bojovník se nechal slyšet, že je na zápas výborně nastavený a nic jiného než svou výhru si nepřipouští. Duel s Terminátorem byl bezpochyby největší výzvou pro Milana Ďatelinku v dosavadní kariéře.

Samotný zápas byl nicméně plně v režii výrazného favorita Vémoly. Milan začal utkání nepodařeným high kickem a následně jej Terminátor vzal na zem. Vzápětí přišla z Milanovi strany další chyba, a sice nabídnutá záda. Toho zkušený Karlos Vémola ihned využil a Milana po několika vteřinách uškrtil.

Alespoň malou náplastí pro nadějného fightera je tak skutečnost, že kvůli nesplnění váhového limitu Karlosem Vémolou mu do kapsy přistálo dalších 20% z jeho výplaty (okolo 200 tisíc korun). Titul střední váhy mu ale zůstal zapovězen a navíc si svým přístupem zrovna neudělal dobré renomé u promotérů Novotného s Nerudou, kteří mu jeho laxní přístup okolo titulového duelu dlouho vyčítali.

Vémola po výhře nad Ďatelinkou - Oktagon 22 Foto: OKTAGON MMA

Milan Ďatelinka Oktagon MMA

Milan si pro svoji kariéru ve smíšeném bojovém umění vybral střední váhu, která ideálně sedí jeho muskulatuře. Promotér Ondřej Novotný ho v minulosti lanařil o kategorii níže, "Ďatel" nicméně po porážce s Rakušanem Marko Kisičem v roce 2017 usoudil, že welterová váha do 77 kilo nebude pro něj ideální. Tento nezdar je zároveň doposud jediný v organizaci Oktagon.

Po tomto zápase následovalo těžké období plné pochybností a zmíněné hledání "obyčejné práce". Mezi kamarády přezdívaný „Lolo“ ale nakonec zůstal ve váze do 84 kilogramů, která mu sedí nejvíc, a ohromně se posunul kupředu. V polovině března 2020 přibrzdila Ďatela další nepříjemnost, když se mu 3 dny před vážením zrušil zápas s Grzegorzem Siwym. Tato skutečnost nesmírně ambiciozního fightera znovu na nějaký čas demotivovala, což opakovaně sám přiznal.

Milan Ďatelinka zápasy – record (all fights)

PROFI MMA KARIÉRA
Výsl. Soupeř Kolo(čas) Způsob Událost Datum
Dominik Humburger RFA 6 12.11.2022
Prohra Nenad Avramovic 1 (2:28) Submise RFA Grand Opening 14.5.2022
Prohra Karlos Vémola 1 (2:12) Submise Oktagon 22 27.3.2021
Výhra David Hošek 1 (2:38) Submise Oktagon 20 30.12.2020
Výhra
Václav Mikulášek 1 (1:20) Submise Oktagon 13 27.7.2019
Výhra
Miroslav Brož 1 (3:20) KO Oktagon 11 16.3.2019
Výhra
Pavel Salčák 1 (2:00) TKO Oktagon 9 15.9.2018
Prohra Marko Kisic 1 (0:58) Submise Oktagon 4 12.11.2017
Výhra
Tomáš Lejsek 2 (1:30) KO Oktagon 2 7.4.2017
Výhra
Radek Sopov 1 (1:54) TKO Oktagon Výzva 1 4.8.2016
Prohra
Marek Bartl 1 (4:55) TKO Oktagon Výzva 1 4.8.2016
Výhra
Jakub Běle 2 (2:38) Submise Oktagon Výzva 1 4.8.2016
Výhra František Fodor 1 (3:31) TKO TKO 10.10.2015
Prohra Marian Jakubik 1 (2:25) Submise PCF 9 26.4.2014
Prohra Michal Vostrý - TKO CMTA 2 1.6.2013

Milan Ďatelinka vs. David Hošek

Ďatel se po dlouhých 18 měsících, vinou pandemie koronaviru, střetl s talentovaným Davidem Hoškem na Oktagonu 20. V duelu, kde už dopředu bylo pravděpodobné, že si vítěz řekne o titulový zápas, potvrdil Milan roli favorita a po 3 minutách boje utáhl soupeře na zemi.

Milan Ďatelinka vs. Václav Mikulášek

Mr. Comeback našel v létě 2019 recept i na Vaška Mikuláška, kterého ukončil na škrcení už po necelých 2 minutách boje. Milan tím zároveň ukázal svoji hlavní přednost, a sice výborný výkon na zemi i v postoji během prvního kola.

Milan Ďatelinka chuligán (hooligans) aneb jeho celoživotní láska

O Milanovi se ví, že v minulosti byl členem „hooligans“ fotbalové klubu Slovan Bratislava. Za tento přední celek Slovenské Fortuna ligy se často skupinově pral v předem domluvený čas a na odlehlém místě mimo civilizaci. Sám to vnímal jako relax a odreagování.

Do této společnosti se dostal díky svému kamarádovi a sám této zkušenosti nelituje. Naopak, stále se považuje za jednoho z členů komunity s tím rozdílem, že MMA je jeho živobytí, a proto se musí chovat jako profesionál a neriskovat zranění.

Milan Datělinka fotbal a další zajímavosti

O jeho lásce k fotbalu už šla řeč, mezi jeho další vášně patří dobré pivo a především sladkosti. Patří do kategorie zápasníků, kteří se s „děláním váhy“ i z těchto důvodů poměrně dost trápí, a je to i jeden z důvodů proč si vybral těžší váhovou kategorii, kde nemusí tak drasticky hubnout.

V roce 2020 podstoupil operací očí, kdy mu byly odstraněny dioptrie a odpadly problémy se suchým okem, což způsobovalo časté nošení kontaktní čoček.

V přípravě na duel s Karlosem Vémolou se připravoval také v SFG pod vedením Attily Végha. Milan nemá rád trashtalk a je spíše pokorným typem člověka i zápasníka. Vyučil se v oboru truhlář, tímto řemeslem se ale doposud živit nemusel.

Milan Ďatelinka Instagram, Facebook

Počet followers Milana Ďatelinky se dostal přes číslo 55 tisíc a dá se předpokládat, že v blízké době přeskočí například promotéra Pavola Nerudu (61 tisíc sledujících) i další známé tváře Oktagonu. Podle vlastních slov ale pro Milana není primárně důležité se zviditelnit na jménu Karlose Vémoly, naopak chce ukázat, že na to má po sportovní stránce. Jistě však je, že titulový souboj ho posunul mílovými kroky také na poli marketingu a sponzoringu.

Milan Ďatelinka sherdog, tapology

Milanovu cestu můžete sledovat také z pohledu statistik na předních MMA webech Tapology a Sherdog. Právě tady najdete mimo jiné i techniky, na které Milan vyhrál či prohrál v daném zápase.

Ďatelinka Milan dcera a manželka

Milan Ďatelinka dlouhodobě žije s přítelkyní Sandrou a společně v srpnu 2021 přivedli na svět dceru Charlotte. Právě narození dcery byl podle slov Milana Ďatelinky hlavní důvod, proč po porážce s Vémolou nespěchal zpět do zápasového kolotoče a raději si vychutnával první okamžiky a měsíce s dcerou.

Milan Ďatelinka wikipedia

Prestože se Milan Ďatelinka stal především díky zápasu s Karlosem Vémolou velmi populární, jeho profil na Wikipedii chybí. Kompletní informace o jeho životě a kariéře bojovníka ale najdete v tomto článku.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

1️⃣Jaký je nejbližší zápas Milana Ďatelinky?

"Mr. Comeback" se 12. listopadi postaví na RFA 6 Dominiku Humburgerovi. Vše o  zápase s Karlosem Vémolou najdete tady.

2️⃣V jaké váze nastupuje a kdo ho trénuje?

Milan trénuje v Gymech CSW Slovakia, Boxerňa Žilina a Spartakus Fight Gym, kde pod trenérem Attilou Véghem ladí formu směrem k dalším zápasům kariéry.

3️⃣Jaké jsou jeho přednosti a styl boje?

Milan Ďatelinka je jednoznačně mužem úvodních kol. V posledních 4 vítězných zápasech dokázal své soupeře pokaždé ukončit v 1. kole. Je komplexním typem bojovníka, má silný postoj a dokáže utáhnout soupeře i na zemi. Zajímavosti o jeho kariéře i přehled zápasu najdete ZDE

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Karlos Terminátor Vémola

Karlos Terminátor Vémola - životopis a zápasy MMA bojovníka

Karlos Terminátor Vémola ✨ je jeden z nejvýraznějších českých MMA bojovníků historie i současnosti. Jako první Čech bojoval ve slavné UFC...

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...