20 turnajů dopředu? Ondřej Novotný prozradil, s jakým výhledem Oktagon pracuje

S blížícími se turnaji na Štvanici se kolotoč rozhovorů a mediálních výstupů zase naplno roztáčí. Spolumajitel organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný prozradil několik faktů a čísel.

Promotéři Pavol Neruda a Ondřej Novotný Foto: OKTAGON MMA

Novotný o začátcích, fungování, vizích i potenciálu organizace Oktagon MMA

Pohled do myšlenkových pochodů a byznysových plánu organizace Oktagon se fanouškům neskýtá každý den. Do nedávna dokonce platilo, že interní čísla zůstávala veřejnosti kompletně skryta, což se v posledním období začíná měnit. Jak je to s možným vstupem investorů a potencionálním prodejem?

Ondřej Novotný se v obsáhlém rozhovoru pro CzechCrunch rozpovídal o fungování a vizích organizace, a zároveň nabídl i několik čísel. Jedním dechem ovšem dodává, že navzdory úspěchu se stále jedná o velmi křehký byznys, který může ovlivnit celá řada faktorů.

Věděli jste například, že v době konání aktuálního turnaje je Oktagon se svými plány až 20 turnajů napřed? Plánování expanze, pronájmy hal a složení zápasů se odvíjí od dlouhodobé vize. „Chceme být Formule 1 bojových sportů,“ shodují se Novotný s Nerudou.

„Máme spočítáno, že každý den potřebujeme prodat vstupenky za půl milionu korun. Za rok tedy jen za vstupenky potřebujeme inkasovat 180 milionů. Přitom stále platí, že v tuto chvíli nemáme žádné externí investory"

Nabídky na vstup investorů, či odkup podílů přitom dnes dostávají na pravidelné bázi. „Díváme se na to spíše výhledově, momentálně to pro nás není aktuální téma. Muselo by jít o něco, co by nám totálně změnilo život. Musela by to být šílená nabídka, která nás vystřelí na Měsíc,“ má jasno Novotný

„Letošní představa obratu je nad půl miliardou korun. Loni to bylo přibližně čtvrt miliardy korun s čistým ziskem v jednotkách milionů korun. Co se týče vstupenek, chystáme se do ještě větších hal v Německu nebo Anglii, ale zároveň platí, že to má určitý strop, co se týče počtu hal i turnajů, kde chceme a dokážeme turnaje uspořádat.

Kde to naopak strop nemá a kde vidíme obří potenciál, jsou kvalita a velikost partnerů a televizních práv a PPV. Naším úkolem je přesvědčit Evropu, že si má Oktagon koupit,“ svěřil se Novotný v rozhovoru pro CzechCrunch

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tým Oktagon MMA

Nikolas Pátek z Oktagonu nabídl sondu do fungování nezastavitelného MMA fenoménu

Marketingový ředitel Nikolas Pátek Oktagonem žije 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Jiný způsob práce si nedokáže představit. Ani nechce. Nové...

Ondřej Novotný

Kdo je Ondřej Novotný a co všechno dělá?

Ondřej Novotný je promotér, spolumajitel a komentátor MMA organizace Oktagon. ✔️ Výčet toho nejzajímavějšího z jeho života jsme shrnuli v...

Dánský žralok Jonas Magard

Oktagon 45 Štvanice Special: pátek – zápasy, vstupenky, livestream

Koncem července nás čeká populární letní MMA show 🥊️, tentokrát ve dvou dnech a tentokrát prý naposledy. Jak bude vypadat páteční program?...