Oktagon 45 Štvanice Special: pátek – zápasy, vstupenky, livestream

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Koncem července nás čeká populární letní show organizace Oktagon MMA, tentokrát ve dvou dnech a tentokrát podle slov promotérů naposledy. Jak bude vypadat páteční program?

KARTATITULOVÝ ZÁPAS
SOUBOJ O KINCLAVSTUPENKY
LIVESTREAMVÝSLEDKY
ONLINE REPORT

Dánský žralok Jonas Magard Foto: Facebook/OKTAGON MMA

Hodnocení turnaje Oktagon 45: Štvanice Special: 9,6/10

  • open air akce, která je ve světě bojových sportů nevídaná
  • zápasy MMA doplněné o doprovodný program

Oktagon 45: Štvanice Special (pátek) – datum, místo, aktuální info

Protože vždycky byla letní show na Štvanici oblíbenou záležitostí, rozhodli se promotéři Oktagonu ozkoušet, kam až zájem fanoušků sahá, a uspořádat letní událost hned ve dvou dnech. Přestože ještě na jaře nebylo jasné, jestli se vůbec event bude konat, dostali jsme nakonec hned dva turnaje na Štvanici, které nabídnou zajímavý program – složení páteční karty už známe a bude to opravdu velká podívaná.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Protože je pořádání akcí tohoto typu a velikosti po mnoha stránkách velmi náročné, avizovali promotéři, že letošní Štvanice bude pravděpodobně poslední (nebo alespoň na dlouhou dobu).

Ondřej Novotný prozradil, že byrokracie kolem eventu je vyčerpávající, a město Praha už skýtá mnohá omezení, která pořádání podobných událostí komplikují. Také přiznal, že organizace je náročná po stránce finanční a pro Oktagon nejde o nijak extra výhodnou záležitost.

OKTAGON 45: Štvanice Special (pátek)
📅 Kdy 28. 7. 2023
🚩 Kde Štvanice, Praha
📋 Karta Program a výsledky ZDE
📺 Livestream Tipsport TV, PPV

„Vzhledem k tomu, co všechno do toho musíš nacpat a jaký to má potenciál, tak je to takový brandový turnaj (...) všichni to milujeme, ale musíš taky počítat ekonomiku za každou cenu, dá se říct,“ vysvětlil v MMA Letem světem. „Když vidíme, jak se dělaj letní turnaje venku, co to s sebou přináší, jak to ti lidi dělaj, kolik do toho daj nebo ne, a co pak všechno riskuješ a co za to můžeš dostat... to vždycky podnikatel musí zvážit tu hranici toho rizika,“ doplnil.

Oktagon Štvanice (28. 7.): fight card, program, zápasy a výsledky

Karta páteční Štvanice nabízí nejen jeden titulový zápas (mezi dánským žralokem Jonasem Magardem a brazilským zápasníkem Felipem Limou), ale také spoustu dalších zajímavých duelů. Uvidíme třeba souboj o šanci utkat se o pás ve střední váze s Patrikem Kinclem mezi Robertem Bryczekem a Samuelem Pirátem Krištofičem.

Diváci páteční Štvanice také uvidí transformaci postojáře Radka Roušala v bojovníka MMA. Jeho soupeřem po několika změnách bude nebezpečný maďarský zápasník, dlouhodobě trénující na Britských ostrovech, Armand Herczeg.

OKTAGON 45: Štvanice Special (pátek)
BANTAMWEIGHT TITLE FIGHT
BANTAMWEIGHT

JONAS MÅGÅRD

vs

FELIPE LIMA (body)

REPORT 10
NUMBER #1 CONTENDER FIGHT
MIDDLEWEIGHT

ROBERT BRYCZEK (KO)

vs

SAMUEL KRIŠTOFIČ

REPORT 9
MAIN CARD
FEATHERWEIGHT

VLADIMÍR LENGÁL (KO)

vs

MICHAEL DEIGA-SCHECK

REPORT 8
WELTERWEIGHT

MATÉ KERTÉSZ

(kurz Tipsport: 1.86)

vs

ION SURDU (body)

REPORT 7
LIGHTWEIGHT

JAN MALACH

vs

SHEM ROCK (submise)

REPORT 6
WELTERWEIGHT

JOSÉ ANTONIO MARTÍN REIS

vs

RADOVAN ÚŠKRT (TKO)

REPORT 5
PRELIMS
MIDDLEWEIGHT

VÁCLAV MIKULÁŠEK

vs

OLE MAGNOR (submise)

REPORT 4
85 Kg

JAIME CORDERO (KO)

vs

GABRIEL TÖRÖK

REPORT 3
FEATHERWEIGHT

RADEK ROUŠAL (body)

vs

ARMAND HERCZEG

REPORT 2
BANTAMWEIGHT

RÓŻA GUMIENNA (body)

vs

LUCIAKRAJČOVIČ

REPORT 1

Oktagon Štvanice (pátek 28. 7.): hlavní zápas Magard vs. Lima

V hlavním zápasu uvidíme dánského žraloka Jonase Magarda, který nastoupí proti brazilskému bojovníkovi Felipe Limovi. Protivníci se utkají o pás v bantamové váze, který žralok naposledy úspěšně obhájil v zápase s Gustavem Lopezem.

Magard má za sebou v Oktagonu celkem tři vítězné zápasy. Kromě toho si připsal i mnoho výher v dalších organizacích a jeho statistiky říkají, že úplně nejradši ukončuje soupeře na submisi.

Magardův soupeř je v Oktagonu naprostou novinkou, ve světě MMA je ale doma a jeho bilance mluví za vše: na kontě má jedenáct výher v řadě, které si připsal v rámci mnoha organizací. Z toho zvítězil pětkrát na body, čtyřikrát soupeře ukončil pomocí KO a dvakrát submisí.

České sázkové kanceláře v tuhle chvíli více favorizují dánského bojovníka, který zřejmě přesvědčil především svými výkony v Oktagonu:

Magard vs. Lima – kurzy 💰
Jonas Magard Felipe Lima
Tipsport 1.25 3.61
Fortuna 1.24 3.72

Veškeré uvedené kurzy jsou platné k 24. 7. 2023

Oktagon Štvanice 2023: Zbyněk Vlček, Václav Mikulášek a kontroverze kolem Štvanice

Oktagon na kartu páteční Štvanice připsal i jedno nové jméno, které vyvolalo rozporuplné reakce nejen u fanoušků, ale také u některých bojovníků, jmenovitě pak u Václava Mikuláška, který nechápal, čím si bývalý účastník reality Love Island Zbyněk Vlček zasloužil šanci bojovat v Oktagonu.

Mikuláškův názor sdílela i spousta fanoušků, a tak se k celé věci vyjádřil i sám Ondřej Novotný, který se Vlčka zastal výčtem jeho zkušeností v bojových sportech (Vlček kdysi mimo jiné dělal judo). Baba Jaga si o tom ale i tak myslí své a vyjádřil názor, že Vlček příležitost dostal jen proto, že jeho bývalá přítelkyně teď randí s UFC zápasníkem Makhmudem Muradovem. Vlček ovšem na Štvanici kvůli infekci v těle nakonec nenastoupí.

Oktagon 45: Štvanice Special: bitva o Kincla a titulový zápas

Podle slov samotného Patrika Kincla se původně plánovala bitva Kincl vs. Bryczek. Kinclovi ale do karet nehrály okolnosti a neměl by dostatek času na přípravu, a tak se rozhodl duel raději odmítnout. Oktagon ale vymyslel zajímavou náhradu zápasu, která možná tímto zpočátku zajímavým duelem nakonec dopadne.

Bitvu o budoucí zápas s Kinclem o titul ve střední váze spolu v rámci páteční Štvanice svedou Robert Bryczek a Samuel Pirát Krištofič, který už se s Kinclem kdysi v kleci potkal a prohrál s ním na body.

Oktagon Štvanice (pátek 28. 7.) vstupenky ticketportal: Kde koupit lístky na Štvanici?

Vstupenky na speciální Oktagon událost na Štvanici si můžete buď vyhledat a zakoupit na ticketportal.cz, nebo se na online prodejnu proklikat skrze oficiální stránky Oktagonu MMA. Sobotní turnaj už je bohužel vyprodaný, ale na páteční program jsou vstupenky stále k dispozici. Protože jde o poslední událost tohoto typu (pořádanou Oktagonem), rozhodně byste si ji neměli nechat ujít a zakoupit si vstupenky co nejdříve.

Oktagon Štvanice živě (PPV, Oktagon TV, livestream) – Kde sledovat přímý přenos?

Turnaj budete moci sledovat živě na Tipsport TV. Jestliže u sázkovky zatím nemáte účet, stačí si ho během pár minut založit, poté kliknout na kolonku LIVE a sledovat zápasy online. Každý nově zaregistrovaný uživatel navíc získává příjemný vstupní bonus, který můžete ihned využít a vsadit si na svého favorita.

Další variantou, jak turnaj sledovat, je oficiální PPV (pay-per-view), tedy zhlédnutí za jednorázový poplatek, které nabízí přímo Oktagon. V předprodeji za něj obvykle zaplatíte něco kolem 10 EUR, v den konání turnaje je ale jeho cena o něco vyšší, a tak se vyplatí si PPV koupit předem. Pokud se rozhodnete sledovat zápasy na Štvanici po oba dny, budete mít možnost využít zvýhodněné ceny.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Online report pátek Oktagon 45 special

Na tomto místě najdete online report ze všech zápasů pátečního turnaje.

Jonas Magard vs. Felipe Lima

Brazilský vyzyvatel Felipe Lima vstoupil do utkání aktivně a byl to právě on, kdo v klinči na pletivu několik minut určoval ráz utkání. Limovo jiu jitsu dělalo Magardovi velké problémy i ve druhém kole, kdy trápil dánského žraloka pod sebou a několikrát byl blízko vítězné submisi.

Parádní bitva pokračovala i ve třetím kole, kdy se průběh přeléval z jedné strany na druhou. Ve 4. kole se na zemi odehrála nešťastná situace, kdy Lima několikrát nakopl ledviny Magarda, což je podle pravidel nepovolený úder. Magard se rozhodl v zápase pokračovat a Limovi byl stržen bod.

V posledním, pátém kole, jsme byli opět svědky dominance ze strany Felipe Limy, který na tom byl po celý zápas lépe fyzicky. Úřadující šampion Jonas Magard sice dokázal několikrát s vypětím všech sil vstát, Lima ho ale pohotově stáhl znovu pod sebe a zbytek zápasu velmi dobře kontroloval.

Zápas nakonec dospěl až do bodového rozhodnutí, kde ale nebylo o vítězi větších pochybností. Felima Lima sebral Magardovi titul po pětikolové válce a nastolil novou éru bantamové divize.

Nový král bantamu Felipe Lima Foto: OKTAGON MMA

Robert Bryczek vs. Samuel Krištofič

Polská demolice slovenské legendy! Robert Bryczek jako první bojovník dokázal ukončit Samuela Krištofiče před časovým limitem, když ho v prvním kole poslal tvrdou přední k zemi a následně ho ukončil drtivým ground and pound, na které ani takový držák jako Pirát Krištofič, nedokázal najít odpověď. Slovenská legenda se navíc po tomto ukončení dlouho dávala dohromady.

Robert Bryczek si po zápase střihl staredown s Patrikem Kinclem, a tak je jisté, že nás v budoucnu čeká titulová bitva ve střední váze jako řemen!

Bryczek ukončil Krištofiče Foto: OKTAGON MMA

Vladimír Lengál vs. Deiga-Scheck

Dámy a pánové, tohle byl výkon a zápas večera! Vlado Lengál předvedl s Deigou Scheckem naprosto nesmyslnou štípanou, ve které byl brazilský zápasník blízko vítězství poté, co kopem na žebra vyrazil Lengálovi dech.

Znojemský ranař to ale nezabalil, z nejhoršího se dostal a o pár vteřin později rozjel parádní sekvenci úderů, během které několikrát trefil bradu Schecka. Ten sice snesl neuvěřitelné množství úderů, nakonec šel ale tvrdě k zemi, kde jej Lengál doslova ubil a slaví nejcennější MMA výhru své bohaté kariéry. Tohle byl výkon jako hrom!

Jeden z vítězů večera Vlado Lengál Foto: OKTAGON MMA

Maté Kertész vs. Ion Surdu

Hodně vyrovnané první kolo se kompletně celé odehrálo v postoji, kde si oba borci vyměňovaly tvrdé údery. Maté Kertész se pokusil vzít Surdua na zem, což se napoprvé nepovedlo.

Ve druhém kole už se ale veterán Oktagonu dokázal ke své nejsilnější zbrani dostat a díky silovému wrestlingu si nejspíše prostřední dějství připsal na svoji stranu. Surdu ovšem stále hrozil, a to zejména v postoji.

Třetí kolo poměrně jasně patřilo moldavskému draculovi Surduovi, který několikrát tvrdě Kertészem otřásl. Těsný zápas nakonec dospěl do bodového rozhodnutí a velmi cenný skalp si na svoji stranu připisuje Ion Surdu.

Shem Rock vs. Jan Malach

Dvakrát kop na játra a osud tohoto zápasu byl v podstatě zpečetěn. Shem Rock poprvé naplno ukázal svou sílu. Rock nejprve vyslal dva nesmírně tvrdé kopy a po druhém z nich šel Malach k zemi.

Na zemi už se zbytek zápasu odehrával plně v Rockově režii. Po pár vteřinách si postupně připravil škrcení Rear Naked Choke, které Jan Malach musel po chvíli odklepat.

Shem Rock doručil expresní výhru OKTAGON MMA

Tato Primera vs. Radovan Úškrt

Pro první ostré výměně se úvodní kolo dvou elitních strikerů změnilo v klinčovanou na pletivu, kde dominantní pozici dlouho držel Tato Primera. Jen co se ale oba dostali na větší vzdálenost visel ve vzduchu tvrdý knockout ze strany Rada Úškrta. V závěru kola inkasoval slovenský lovec několik ostrých kolen, po kterých ho zachránil až gong ukončující první kolo.

Dvě minuty před koncem druhého kola vzal Primera Úškrta na zem, Úškrt ale dobře pracoval ze spodní pozice a po jednom z loktu otevřel Primeru hlubokým cutem. Závěr zápasu nakonec přinesl velkou kontroverzi poté, co Radovan Úškrt úmyslným faulem zasáhl Primeru do hlavy. Jenže stržení bodu nebylo potřeba, jelikož doktor tento zápas zastavil pro zranění Primery. Vítězem zápasu se tak stává Rado Úškrt a Primera si ihned po zápase řekl o odvetu.

Václav Mikulášek vs. Ole Magnor

Největší slabina Václava Mikuláška se v tomto zápase opět naplno projevila. Baba Jaga na svého soupeře doslova vlítl s cílem o expresní knockout, tato taktika mu ale vůbec nevyšla.

Zápas se už po několika vteřinách dostal na zem, kde si Ole Magnor ihned vlezl do zad Mikuláška a začal postupně utahovat škrcení Rear Naked Choke. Mikulášek chvíli vzdoroval, ale po 55 vteřinách prvního kola musel zápas odklepat.

Magnor porazil Mikuláška OKTAGON MMA

Jaime Cordero vs. Gabriel Torok

Tak tohle bylo vyřízené rychle! Jaime Cordero už po 22 vteřinách přesně načasovaným highkickem knockoutoval slovenského soupeře a i přes zápas na short notice zapisuje další výhru v Oktagon MMA.

Radek Roušal vs. Armand Herczeg

Hodně vyhrocený zápas začal překvapivě opatrně z obou stran. Roušal několikrát skvěle odmítl pokusy o takedown ze strany Herczega, a když už ho dokázal maďarský bojovník dostat na zem, brněnský bijec ihned dokázal vstát.

Herczeg vstoupil do druhého kola aktivně, jeho snaha o přenesení zápasu na zem se ale díky velmi dobré obraně Roušala nesetkávala s úspěchem. Naopak si český zápasník nechával soupeře postavit, čímž získaval u rozhodčích další kladné body.

Třetí kolo na chvíli ovlivnila situace, kdy Roušal na zemi úmyslně zasáhl Herczega hlavou, nicméně po chvíli se opět pokračovalo podle stejného scénáře. Ruchy ukázal ve všech kolech vynikající obranu proti takedownům a sám dokázal sbírat signifikantní údery, a díky tomu si došel pro vítězství na body (split decision).

Róza Gumienna vs. Lucia Krajčovič

Tajnou bojovníci pro první zápas pátečního turnaje se nakonec ukázala býti slovenská legenda Lucia Krajčovič, která se rozhodla vrátit do profesionálního MMA. Otevírací zápas turnaje nabídl zajímavou podívanou, která se protáhla na všechna tři vypsaná kola.

Krajčovič od začátku kopala nepříjemné lowkicky, Gumienna si ale ve všech kolech pomáhala takedowny a následnou kontrolou na zemi, díky čemuž zvítězila i přes srdnatý výkon Lucie Krajčovič zaslouženě na body.

1️⃣ Kdy bude Oktagon Štvanice 2023?

Speciální Oktagon na Štvanici se letos koná ve dvou dnech, v pátek 28. 7. 2023 a v sobotu 29. 7. 2023. Více o události se dozvíte v článku.

2️⃣ Kde koupit lístky na Oktagon Štvanice?

Vstupenky na letní show Oktagonu na Štvanici zakoupíte v sítích Ticketportal. Více se o události dozvíte v článku.

3️⃣ Kde sledovat Oktagon Štvanice online?

Jako každý jiný turnaj Oktagonu budou moci zaregistrovaní uživatelé sledovat přímý přenos zdarma na Tipsport TV, nebo si můžete na stránkách Oktagonu zakoupit PPV. Více o možnostech sledování turnaje online se dozvíte v článku.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Václav Mikulášek

Mikulášek přiznal nedávný boj se zdravím, i tak má ale sílu hlasitě projevit názor

Jedním z duelů páteční Štvanice je Ole Magnor a kontroverzní bojovník Václav Mikulášek, který ještě nedávno řešil zdravotní komplikace.⚡

S kým se v nejbližší době utká Patrik Kincl?

Knížete neřeším, připravuju se na Bryczeka, prozrazuje Kincl

Patrik Kincl zažívá po profesní stránce úspěšné období a na Štvanici se teď o něj utkají Bryczek s Pirátem☠️. Koho z nich by Kincl v kleci...

Promotér Ondřej Novotný

Heroický výkon a nekonečná vášeň. Ondřej Novotný má za sebou 115 natáčecích dnů

Jeho diář je napěchovaný k prasknutí, Ondřej Novotný ale se svým Oktagonem postupně dobývá Evropu. Tvrdá dřina se jednoznačně vyplácí....