„Bestie“ Machaev v minulosti sbíral i české skalpy. V těsné bitvě pořádně zatopil Vaškovi Sivákovi

Je jedním z méně známých účastníků nové série Tipsport Gamechanger. Čeští fanoušci ho ale mohou znát z dob XFN, na kontě má i pár českých skalpů. Dokonce má za sebou zápas s českým neporaženým talentem Václavem Sivákem a šlo o velmi těsnou bitvu.

Mochamed Machaev vs. Jaroslav Pokorný Foto: Profimedia

Seznamte se s Machaevem

Mochamed Machaev (13-1) je jedním z účastníků druhé série veleúspěšného projektu Tipsport Gamechanger. Ten je tentokrát složený především ze zahraničních zápasníků a fanouškům, kteří začali MMA sledovat až se vznikem organizace OKTAGON MMA, může rakouský bojovník připadat zcela neznámý.

Machaev nicméně v letech 2018 a 2019 odbouchal několik zápasů pod střechou organizace XFN. Právě tam posbíral i nějaké ty české skalpy, mezi kterými byl například Tomáš Kvapil nebo fanouškům OKTAGONu dobře známý Jaroslav Pokorný. Toho rakouská „Bestie“ ukončila ve druhém kole na TKO a Pokorný si kromě prohry ze zápasu odnesl i zranění kolene.

Pro českého fanouška měl Machaev ještě jednoho zajímavého soupeře. V rámci galavečera XFN K-1 Legends se v roce 2019 utkal s českým talentem Václavem Sivákem (zápas do 64 Kg, 3 x 3). U toho jsme zvyklí jen na samé výhry, Machaev je nicméně jediným Sivákovým soupeřem, se kterým došlo na extra kolo.

V prvním kole Machaev překvapoval Siváka velmi neortodoxním stylem, kterým bavil i obecenstvo, oba bojovníci šli nicméně do boje naplno a první tříminutovka se zdála nerozhodná. Ve druhém kole dokonce došlo na počítání, když Machaev Siváka poslal pravým hákem k zemi a misky vah se tak přehouply na Rakušanovu stranu.

Ve třetím kole se Sivák dostal do tempa a v posledních vteřinách mohli diváci sledovat parádní přestřelku, ale ani finální tříminutovka souboj nerozhodla, a tak sudí borcům poskytli extra round. V tom byl aktivnější český bojovník a Machaevovi tak vítězství jen o fous uteklo.

Zápas Sivák vs. Machaev si připomeňte zde:

Souboj s veteránem UFC

Od té doby už uplynulo hodně vody a Mochameda Machaeva čeká další nebezpečný soupeř, tentokrát v rámci milionové pyramidy Tipsport Gamechanger 2. Machaev se utká s veteránem UFC Makwanem Amirkhani (17-9), který v nejprestižnější organizaci světa odbouchal čtrnáct zápasů z celkových šestadvaceti.

sipka Čtěte také: Vlado Lengál: Jdu vyhrát před limitem a šokovat evropskou scénu. Budou zase lítat bomby!

Amirkhaniho angažmá v UFC se rovná Machaevově celé profesionální MMA kariéře, během které absolvoval čtrnáct soubojů. Právě skromnější zkušenosti dělají v tuto chvíli z rakouské „Bestie“ outsidera. Už v souboji s Václavem Sivákem ale dokázal tenhle mladý bojovník překvapit. Jak si povede v úvodním kole Gamechangeru, uvidíme už 2. března v Ostravě.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Novotný

Vztah už se vyčerpal? Ondřej Novotný nabídl upřímný názor, proč se Ostrava neprodává tak dobře

Ostravar Aréna dlouhou dobu platila za mekku organizace Oktagon. Současný prodej lístků ale tuto tezi nepotvrzuje tolik, jako tomu bylo v...

Matouš Kohout

Peníze? Kdepak. Hlavní motivací Matouše Kohouta před startem milionové pyramidy je něco jiného

Bojovník Matouš Kohout už chtěl dát lehké váze sbohem, nakonec si ale jako jeden ze dvou českých zástupců vysloužil místenku v pyramidě...

Rony Paradeiser

Rony Paradeiser hodnotí prvního soupeře v milionové pyramidě a prozrazuje své rituály

Nedávno se Rony Paradeiser stal šampionem lehké váhy, teď ho čeká druhá série projektu Tipsport Gamechanger.💪 Jak vnímá svého prvního...