Peníze? Kdepak. Hlavní motivací Matouše Kohouta před startem milionové pyramidy je něco jiného

Bojovník Matouš Kohout už chtěl dát lehké váze sbohem, nakonec si ale jako jeden ze dvou českých zástupců vysloužil místenku v pyramidě Tipsport Gamechanger. Jaká myšlenka ho žene za úspěchem?

Matouš Kohout Foto: OKTAGON MMA

Matouš Kohout před pyramidou Tipsport Gamechanger: „Bude to peklo, ale nechtěl bych toho pak zpětně litovat“

Kulinářské speciality musí oželet. Boj s váhou je v plném proudu a bude přituhovat. Matouš Kohout si vzhledem ke svým fyzickým proporcím uvědomuje, jaké peklo ho v souvislosti se shazováním čeká. Srdce i hlava však velí jasně. Větší šance už nemusí přijít.

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

Matouš Kohout chtěl natrvalo zakotvit ve velterové váze, účast v pyramidě Tipsport Gamechanger ale tyto plány prozatím odsunula. Vyhlášený grilmaster a velký milovník masa může být černým koněm letošního ročníku, ač mezi adepty na celkové vítězství nefiguruje. Nesmírně těžký boj ho čeká už na samotné váze, se kterou se v minulosti mnohokrát trápil.

„Když jsem dostal nabídku do pyramidy, tak jsem si říkal, jestli se nezbláznili. Pak se mi to ale rozleželo v hlavě. Probral jsem to s trenéry a hlavně se svým kondičním trenérem, který mi mimo jiné pomáhá se stravou. Říkal mi, že to bude náročný, ale že bych si to pak mohl vyčítat, kdybych do toho nešel.

Má pravdu. Těch dveří se pro mě už nemusí tolik otevřít. Tohle je velká šance podpořit odkaz, který jsem vybudoval. Peníze jsou fajn, dostanu za první zápas dvakrát tolik, co normálně a pak se to hezky stupňuje. Mně jde ale hlavně o tu prestiž. Nad penězi můžu přemýšlet, až je budu mít.“

Kohouta čeká v osmifinále Tipsport Gamechanger velmi těžký soupeř. Jeho postupové ambice totiž hodlá překazit polský bijec Mateusz Legierski, se kterým se „The Might Rooster“ utkal v roce 2022 na Štvanici. Bývalý šampion lehké váhy na turnaji pod otevřeným nebem tehdy Kohouta uškrtil ve 3. kole Rear Naked Choke. Teď je tu šance se revanšovat.

„Šli jsme tehdy do 3. kola s tím, že to může jít na jednu i druhou stranu. Průběh kola nebyl špatný, pak jsem ale udělal chybu a takhle zkušený borec to okamžitě potrestal. Já jsem se od té doby hodně posunul, hlavně na té zemi. Pořád chodíme soboty trénovat s Patrikem Kinclem a Davidem Kozmou.

Ten progres na sobě cítím, protože když pak přijedu do Polska, tak místním klukům vstávám jako nic. Patrik Kincl s Jirkou Procházkou jsou výjimeční ve svém mentálním přístupu a profesionalitě. Pořád dokáží přijít s něčím novým a zařazovat to nejen do sparingů, ale i zápasu. Jsem fakt rád, že se vedle nich můžu posouvat“

Matouš Kohout před ostravským turnajem Oktagon 54 neponechal nic náhodě a vyrazil na kemp do Thajska. Následně strávil i 14 dní v Polsku. V Česku absolvuje tréninkové dávky v Reinders Gymu, Plzni, nebo Hradci Králové. Motivace je obrovská, dieta mu ale samozřejmě bere energii.

„Kolem Vánoc jsem byl naštěstí nemocnej, takže jsem tolik nejedl. Snažím se k tomu teď přistupovat trochu jinak a nenechávat si tolik kilogramů na odvodňování. Je to ale extrémně náročný a jídlo mi chybí. Snažím se hledat cestičky, jak tu stravu i v této době udělat pestrou a hlavně chutnou. Na hamburger s hranolkama se ale těším fakt hodně,“ popisuje Matouš strasti spojené s děláním váhy.

„Kdybych postoupil přes první kolo, bude to pro mě ohromný úspěch. Jsem rád, že jsem si soupeře nemusel vybírat, všichni tam jsou hodně kvalitní. Konkrétní jméno pro případný los čtvrtfinále teď nemám. Bude to ale hodně zajímavé. Věřím, že dokážu v odvetě s Legierskim urvat výhru“, nadhodil Kohout v podcastu Uppercut Olivera Sáluse.

Vítěz projektu Oktagon underground na sebe práskl, co je jeho největší neřestí a promluvil i o svém životě v soukromí, nebo otužování. Na celé video se můžete podívat zde.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Rony Paradeiser

Rony Paradeiser hodnotí prvního soupeře v milionové pyramidě a prozrazuje své rituály

Nedávno se Rony Paradeiser stal šampionem lehké váhy, teď ho čeká druhá série projektu Tipsport Gamechanger.💪 Jak vnímá svého prvního...

Patrik Kincl

Patrik Kincl prozrazuje důvody, proč kývl na nečekanou Ostravu. Vzpomínka na O2 arenu je hořká

Patrika Kincla čeká začátkem března obhajoba pásu a první zápas po nepříjemném zranění.💪 Vysvětlil, proč na účast v Ostravě kývl.😎

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...