Bitva hvězdných českých postojářů je na spadnutí. Ladí se finanční podmínky

Václav Sivák na turnaji RFA 14 opět úřadoval. Díky dalšímu přesvědčivému vítězství se přiblížil zápas s Tadeášem Růžičkou. Tohle jsou slova Borise Marhanského.

Vašek Sivák má v hlavě zápas s Tadeášem Růžičkou Foto: RFA

Souboj šampionů, který chce vidět celá bojová scéna

Ten zápas se skloňuje už delší dobu. Elitní bojovníci Václav Sivák a Tadeáš Růžička nemají v Česku konkurenci a jejich vzájemné porovnání by jistě rád viděl každý fanoušek bojových sportů. Organizace RFA se bude muset plácnout přes kapsu, což oba dopředu jasně avizovali. Po marketingové i sportovní stránce jde ovšem o velký tahák, který má potenciál masivní sledovanosti.

Vašek Sivák na turnaji RFA 14 přejel německého soupeře Christophera Hoppa a zapsal 24. vítězství mezi profesionály. Přestože badboy od začátku diktoval tempo zápasu, bezprostředně po utkání byl nespokojený s tím, že soupeře neukončil před limitem. Jedním dechem ale dodal, že soupeř byl skutečně velmi tvrdý a snesl šílené množství úderů. Hopp ovšem na Sivákův ohňostroj technik recept nenašel a v zápase ho prakticky neohrozil.

Zápas Sivák vs. Růžička se i díky tomu čím dál více blíží realitě, což na včerejší poturnajové tiskovce potvrdil promotér RFA Boris Marhanský.

"Zbývá se dohodnout na rozumných podmínkách. Musí to dávat smysl jak oběma klukům, tak i nám, coby organizaci. Když to ale vyjde, věřím tomu, že v druhé polovině příštího roku bychom mohli ten zápas v Praze vidět. Ideálně by to mělo být v O2 Universu v rámci společného turnaje s IAF, protože už první společný event byl pro nás úspěšný, takže v tom chceme pokračovat," uvedl Marhanský na tiskové konferenci po turnaji, kde ale Sivák chyběl

Vzájemné konfrontaci jsou naklonění i Sivák s Růžičkou, přestože se dobře znají a jeden druhého respektují. Oba mají shodně jasno v tom, že pokud se zápas domluví, musí RFA přijít se štědrými odměnami.

„Jednomu z nás ten zápas hodně vezme, takže to musí být pořádně zaplacené“, nechal se nedávno slyšet Tadeáš Mawar Růžička. Kromě finančních podmínek zbývá dořešit také pravidla a váhu, jelikož Sivák běžně zápasí ve váze do 66 kilogramů pod pravidly K1 s velkými rukavicemi, zatímco Mawar je šampionem ve váze do 70 kilogramů pod pravidly Real Fight, tedy malé rukavice, lokty a kolena.

Vašek Sivák zápas s Hoppem absolvoval ve vyšší váhové kategorii, právě z důvodu příprav na Tadeáše Růžičku, z čehož lze soudit, že tento duel skutečně výhledově uvidíme.

Sivák i Růžička se do konce tohoto roku ještě jednou objeví v akci. Vaška čeká 30. prosince boxerský zápas v Lucerně, Mawar se představí na Slovensku na turnaji Colosseum Fight Night, kde ho čeká ostřílený Serghei Zanosiev. Info o obou akcích vám samozřejmě přineseme na našem webu.

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vašek Bad Boy Sivák

Co Růžička udělal, je přestřelené, míní Sivák. Doufám ale, že ho nezavřou a bude zápas

Kauza Tadeáše Růžičky obletěla celou Českou republiku 📢, přesto některé minula. Václav Sivák přiznal, že doteď netušil, co přesně se stalo.

Bojovník Tadeáš Mawar Růžička

Tadeáš Mawar Růžička – profil a zápasy stand-up bojovníka

Tadeáš Růžička je hvězda české postojové scény, král Oktagon Undergroundu a mistr světa v thajském boxu 🎖️. Podívejte se na kariéru velkého...

Vašek Sivák se stal prvním šampionem RFA

Elitní postojáři si jdou po krku, za zápas chtějí miliony

Na české bojové scéně se schyluje k nevídané postojářské bitvě. Organizace RFA si mne ruce a slibuje, že vytoužený souboj bad boyů doručí...