Bojová scéna se otřese v základech? Známý kulturista a youtuber na tréninku ukázal potenciál

Jeho vášní je zvedání železa a tvorba videí, možná se ale výrazná postava českého Youtube chystá načít novou životní kapitolu. Více se dočtete v článku.

Influencer Jakub Enžl Foto: Radek Vebr / MAFRA / Profimedia

Kulturista Jakub Enžl bojovníkem? Do tréninku zařadil box

„Nový rok, nový učení“. Tímto heslem Youtuber Jakub Enžl na Instagramu doprovodil nedávné video z gymu, na kterém ve velkých rukavicích předvedl svou techniku na lapech a nejen to. Při svých 130 kilogramech rozkmital nohy do solidního tempa při následných drilech u boxovacího pytle. Potenciál by tu rozhodně byl. Náklonnost k bojovým sportům jakbysmet.

Bojové sporty rozhodně nejsou pro Jakuba Enžla španělskou vesnicí. Minulý rok přijal pozvání organizace Oktagon MMA a několikrát zblízka sledoval profesionální zápasy na vlastní oči.

V tuto chvíli je samozřejmě těžké předpovídat, do jaké míry si Enžl pohrává s myšlenkou zkusit si zápas a hlavně projít náročnou přípravou, vzhledem k jeho obrovským dosahům by to ale nepochybně oslovilo nové skupiny fanoušků a v konečném důsledku to pomohlo popularitě bojových sportů, která je i tak na vzestupu.

O tom, že mu tohle sportovní odvětví není cizí, svědčí i to, že MMA scénu sleduje a má povědomí o nejdůležitějších akcích. V minulosti se nechal slyšet, že by si zápas dokázal představit. Dokonce z jeho úst zaznělo jméno Alex Cverna, to však za předpokladu, že by měl dostatečný čas na přípravu.

Ne snad, že by šlo o přímou výzvu na adresu známého českého veterána, Cverna se ale jeho slov okamžitě chytl a v podcastu Willyho Caa naznačil, že by s Enžlem učinil krátký proces. Uvidíme, jestli se například organizace Clash of the Stars rozhodne kulturistu oslovit s oficiální nabídkou.

O tom, do jaké míry je reálné, že bychom mohli Enžla vidět výhledově v roli bojovníka, můžeme zatím pouze spekulovat. Určité nadání na úpolové sporty nicméně prokázal i při lehkých sparinzích s Lajošem Kleinem, se kterým ho pojí stejný partner, Gym Beam. Více o tom jsme psali zde.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vasil Ducár je českou jedničkou křížové váhy

Kalendář zápasů v boxu v Česku a zahraničí

Podívejte se na nejzajímavější galavečery boxu v Česku i v zahraničí 🥊, přinášíme vám jejich přehledný kalendář.▶️ Některé eventy se...

Aleš Bejr se na turnaji Clash of the Stars 7 vrací do akce

Clash of the Stars 7: Bejr vs. Soukup – program, zápasy, kurzy, výsledky a livestream

Na turnaji Clash of the Stars 7 💥 se vrací do akce psychopat Aleš Bejr a dojde i na historicky první odvetu mezi Tadeášem Veselým a Faynem....

Jiří Procházka

Jiří Procházka: S Rakićem budu lepší ve všech směrech. Preciznější, rychlejší, silnější

Jiří Procházka se připravuje na nadcházející zápas s Alexandarem Rakićem.👊 Změny chce BJP nastolit už v přípravě. Cílem je neopakovat...