Jiří Procházka: S Rakićem budu lepší ve všech směrech. Preciznější, rychlejší, silnější

Jiří Procházka se připravuje na nadcházející zápas s Alexandarem Rakičem. Změny chce BJP prý nastolit už v přípravě. Cílem je neopakovat stejné chyby a vrátit se lepší ve všech směrech.

Jiří Procházka Foto: Profimedia

Cíl: Být lepší ve všech směrech

Není to tak dávno, co se srdce českých fanoušků na moment zastavila, když Jiří Procházka prohrál s Alexem Pereirou. Na to, co se pokazilo, Jiří odpovídal nesčetněkrát, a jak sám přiznal, šlo o mix mnoha faktorů, které se začaly sbírat už v přípravě.

Procházka se ale rychle otřepal a už zanedlouho si hodlá se srbským bojovníkem Alexandarem Rakićem spravit chuť. Ten nedávno v pořadu The MMA Hour prozradil, že Jiřího jako zápasníka respektuje, avšak v jeho boji vidí určité nedokonalosti, kterých hodlá v duelu využít.

Více čtěte zde: Rakič: Má atraktivní styl, ale vidím i spoustu děr. Srb zhodnotil Procházkovy plusy i minusy

Právě tomu se chce Procházka evidentně vyhnout, protože jen o týden později ve stejném pořadu prohlásil, že si je svých chyb vědom a že dělá v aktuální přípravě všechno pro to, aby je v budoucnu neopakoval.

„Bylo tam (v zápase s Pereirou) několik maličkostí, které jsem nepodchytil v přípravě a v tomhle zápasu hrály roli detaily. Ale jsem rád, že mi tenhle souboj ty chyby odkryl, protože ze všeho nejraději se zdokonaluju – v boji, v životě, ve všem,“ prozradil Procházka.

„V jednom ze zápasů v Rizinu jsem udělal podobnou chybu jako s Alexem. To mi dalo velký vhled do mého stylu. (...) Po prohře jsem si řekl: Chlape, prohrál jsi zápas, ale jsi stále tady, naživu a máš perfektní příležitost být lepší, tak proč toho nevyužít,“ popsal Procházka své bezprostřední pocity po prohře.

Jiří je přesvědčený, že v zápase s Pereirou se dopustil jedné fatální chyby, která ho o pás připravila. Do té doby cítil, že je zápas v jeho rukou, i přesto má v plánu ujít do svého dalšího zápasu kus cesty. „Chci být preciznější, rychlejší, silnější. Už teď můžu slíbit, že se vrátím ve všech směrech lepší.“

Ankalaev byl skvělý, ale o titul by měl jít Hill

Magomed Ankalaev po vítězství nad Johnnym Walkerem začal volat po titulové šanci s Pereirou. Ten ale počítá do nejbližší bitvy s Jamahalem Hillem, ačkoli v budoucnu by se zápasu s Ankalaevem nejspíš nebránil.

Jiří Procházka vyjádřil obdiv k tomu, co Ankalaev v souboji s Walkerem ukázal, na to, kdo by se měl s Pereirou utkat o titul, má ale jasno. „Byla to skvělá podívaná. Walker byl nebezpečný v prvním kole. Byla to dobrá práce, šel dopředu, až ho nakonec dostal.“

To však neznamená, že by měl mít Ankalaev podle Jiřího automaticky nárok na titulovou bitvu. „Jamahal to udělal stejně jako a uvolnil pás, takže si myslím, že si tu titulovou šanci logicky zaslouží on. Je třeba respektovat ten proces,“ dodal Procházka.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Magomed Ankalaev porazil Johnnyho Walkera

VIDEO: Ankalaev tvrdě ukončil Walkera a je žhavým kandidátem na titulovou bitvu

Odveta mezi Magomedem Ankalaevem a Johnny Walkerem tentokrát přinesla jednoznačný výsledek. Video a podrobnosti najdete v článku.

Francis Ngannou

Francis Ngannou sesazen z trůnu nejtvrdších granátů! V UFC mají většího ranaře

Francis Ngannou byl známý svými tvrdými granáty, které byly podle oficiálního měření těmi nejsilnějšími vůbec.💪 Teď ho ale překonal...

Jon Jones

Jasný plán návratu. Jon Jones znovu odpálkoval Toma Aspinalla. V hlavě má jediné jméno

Aktuálně zraněný Jon Jones se v úterý večer pořádně rozvášnil na sociální síti X. Nestalo se tak poprvé a zřejmě ani naposledy. Proč v jeho...