Bojoval se šampiony UFC i PFL. Teď Alexander Poppeck vyzve soupeře s vysokoškolským diplomem

Německá mlátička Alexander Poppeck demoluje v kleci jednoho soupeře za druhým. Udělá v sobotu důležitý krok na cestě k zápasu s Karlosem Vémolou?

Hladový Alexander Poppeck prahne po titulu Foto: OKTAGON MMA

Poppeck už se vidí v roli šampiona. Poté si brousí zuby na Vémolu

Ani Christian Eckerlin, ani Stephan Pütz. Prvním německým šampionem organizace Oktagon MMA se v sobotu může stát rozjetý Alexander Poppeck, který se utká s Pavolem Langerem o prozatímní titul polotěžké váhy. Jeho myšlenky a plány dlouhodobě cílí na souboj s Karlosem Terminátorem Vémolou, kterého hodlá ve vzájemném duelu knockoutovat. Nejdřív ale musí odrazit útok slovenského nájezdníka.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Alexander „Ironside“ Poppeck čelil ve své kariéře několika zvučným jménům. V roce 2016 změřil síly s australským bojovníkem Robem Wilkinsonem, který ovládl poslední pyramidu polotěžké váhy PFL a vysloužil si šek na milion dolarů. Škrcení Rear Naked Choke tehdy znamenalo vůbec první profesionální prohru německého fightera.

Kariéra Alexandera Poppecka ale dál nabírala na obrátkách. Smlouva s UFC mu před lety unikla jen o vlásek. V roce 2019 ho totiž v Dana White’s Contender Series zastavil jistý Jamahal Hill. Ano, současný šampion polotíhy nekompromisně ukončil Poppecka na konci druhého kola tvrdým ground and pound a už tehdy naznačil svoje kvality.

Kroky německého bijce se následně ubíraly přes několik organizací, včetně Oktagonu. Tady se poprvé představil v roce 2020, kdy si na body poradil s Csabou Hoczem a zapsal vítězný debut v největší česko-slovenské organizaci. Osud ho však následně postavil před další těžké výzvy.

V roce 2022 přišla pozvánka do zámořské PFL. I tady ale tvrdě narazil, když byl nad jeho síly Američan Taylor Johnson. Hořkou porážku ale hodil za hlavu a ještě v témže roce si připsal dvě přesvědčivé výhry TKO v prvním kole. Na konci turbulentního roku po něm znovu sáhl Oktagon a nabídl mu dlouhodobou smlouvu, na kterou zástupce mnichovského Top Teamu kývnul a konečně zde napevno zakotvil.

ALEXANDER "IRONSIDE" POPPECK
31 let, 188 cm, 93 kg... (...)
16 výher (11x KO/TKO, 5x body)
4 porážky (1x KO/TKO, 2x submise, 1x body)

Při své obnovené premiéře si v říjnu nedělal žádné servítky s výborným boxerem Nerminem Hajdarpašičem a bylo z toho další drtivé vítězství v prvním kole. Ve svém dosud posledním zápase se v únoru na domácí půdě utkal s veteránem Martinem Zawadou. Pro legendárního King Konga si nachystal doslova krvavé lázně, ve kterých ho koupal celá tři kola.

Dominantní vítězství na body mu vyneslo titulovou šanci o prozatímní pás divize, vzhledem k tomu, že právoplatný šampion Karlos Vémola si odskočil bojovat o druhý titul do střední váhy. Do klíčového sobotního zápasu jde Poppeck v pozici obrovského kurzového favorita.

Na turnaji Oktagon 44 v Oberhausenu ho proti Pavolu Langerovi ale nečeká rozhodně nic jednoduchého. Pokorný slovenský zápasník je nesmírně inteligentním typem, o čemž vypovídá i to, že úspěšně vystudoval Technickou univerzitu v Košicích a vedle kariéry profi sportovce našel své uplatnění v IT odvětví. Poppecka pravděpodobně čeká podobně náročný duel, jako v posledním utkání se Zawadou, který zpětně hodnotí, jako obrovskou zkušenost.

Vzhledem k tomu, že se jedná o pětikolový souboj, zaměřil se v této přípravě ještě více na kondici. Trénoval mimo jiné v Thajsku, kde tříbil své dovednosti především v postoji. Poppeck své soupeře nejčastěji ukončuje KO/TKO a vyhlášené jsou například jeho brutální kopy. Najde recept i na odolného slovenského vyzyvatele? To se dozvíme už v sobotu před půlnoci.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vladimír Lengál

Štvanice se rýsuje dost slibně. Oktagon hlásí další zvučná jména

Letní akce Oktagonu na Štvanici nabírá čím dál ostřejší obrysy. Je jasné, že nuda to nebude a na seznamu zápasníků se objevila další...

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...

Conor McGregor udeřil maskota

McGregor knockoutoval maskota. Publikum bylo v šoku

Conor McGregor se v pátek během čtvrtého zápasu finále NBA pustil do maskota a bohužel pro něj se předvedl v plné síle. Jak chudák v...