Boss UFC Dana White reaguje na otázku, zda je pro něj PFL konkurencí

Za svou více než 20 let trvající promotérskou kariéru čelil mnoha překážkám a složitým situacím. Považuje Dana White organizaci PFL za konkurenci, jenž může ohrozit jeho byznys?

Dana White Foto: Profimedia

Dana White: Tady nejde jen o peníze, je v tom něco hlubšího

Organizace PFL čelí v poslední době jednomu problému za druhým. V čerstvém vyjádření si na ní smlsnul i šéf UFC Dana White, který posměšně zareagoval na to, zda PFL považuje za nebezpečnou konkurenci.

„V minulosti bylo mnoho organizací, které se snažily prorazit skrze peníze, aby se staly našimi konkurenty. Jsem v tomto byznysu 23 let a pozoruji vše, co se kolem dělá špatně. Jednou z klíčových věcí, kterou Donn Davis (zakladatel) tvrdí je, že PFL bojovníkům platí víc, než UFC, což ale upřímně není pravda.

Oni plýtvají neuvěřitelným množstvím peněz, jenže tohle bývá jen otázka času. Když si otevřete slovník a vyhledáte slovo „podnikání“ najdete popsané principy podnikání a pak charitativní organizace. Já se zabývám obojím, řídím firmu a dělám spoustu věcí pro charitu. Většina těchto MMA organizací, jako PFL, fungují jako charity, ne podniky. Tento způsob vedení ale musí jednou zákonitě narazit na finanční limity. Tak uvidíme, jak to PFL dlouho vydrží. Ve skutečnosti jde v tomto byznysu o více, než jen peníze".

Pravdou je, že UFC je na americkém, ale i celosvětovém trhu, od svých konkurentů extrémně odskočené. Dokonce tak moc, že se dá hovořit o monopolu. Tzv. Liga mistrů MMA čelila v posledních letech opakovaným dotazům na finanční politiku, pročež se například bývalý šampion těžké váhy Francis Ngannou rozhodl slavnou organizaci opustit a upsat se právě konkurenční PFL.

Platovou politiku UFC opakovaně kritizuje i vlivný influencer a boxer Jake Paul. Dana White ovšem na toto téma zůstává ledově klidný. Je si dobře vědom svého silného postavení a podobné narážky na toto téma důrazně odmítá.

PFL se od svého založení v roce 2018 pokouší oslovit fanoušky netradičním formátem pyramidy, kde si celkový vítěz přijde na milion dolarů. Snaha získat do svých řad zvučná jména je podložena masivními finančními toky.

sipka Mohlo vám uniknout: Jake Paul oznámil spolupráci s PFL

Problémů má PFL v posledním období daleko více, zejména co se týče opakovaných pozitivních dopingových nálezů u svých bojovníků. PFL se také relativně nedávno pokusila oslovit fanoušky v Evropě skrze turnaj pořádaný v Německu. Organizace ovšem za zvláštních okolností nevěnovala takřka žádnou pozornost doprovodnému promu, což se logicky projevilo v rámci mizerného zájmu fanoušků.

Velmi skeptický je na adresu PFL i promotér Ondřej Novotný. Spolumajitel Oktagonu vyjádřil jisté pochybnosti nad celým pyramidovým konceptem i samotným financováním organizace. Tento způsob totiž všeobecně není přínosný pro MMA jako takové.

Celá situace do jisté míry připomíná vstup organizace RFA na česko-slovenský trh. Také uskupení vedené Borisem Marhanským mělo ve svých začátcích ambice stát se jedničkou mezi MMA organizacemi. Také oni nabízeli zápasníkům zdánlivě lepší finanční podmínky, jenže postupem času se ukázalo, že po sportovní stránce celá tato vize jaksi pokulhává.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Alex Volkanovski (vlevo) bude ústřední postavou hry UFC 5

Hra UFC 5 od EA Sports – datum vydání, trailer a podrobnosti. Bude PC verze?

Fanoušci her a bojových sportů jsou na nohou. Blíží se uvedení na trh nové hry UFC 5 🎮, od které si společnost Electronic Arts (EA) hodně...

Israel Adesanya má před sebou náročnou obhajobu

UFC 293: Adesanya vs. Strickland – datum, program, sázkový tip a online livestream

UFC 293 v australském Sydney ☀️ svede proti sobě šampiona Israela Adesanyu a svérázného amerického ranaře Seana Stricklanda. Kompletní...

McGregor si zatrénoval s Ianem Garrym

VIDEO: McGregor vs. Garry. Neporažený mladý Ir si zaspároval s životním vzorem

Iana Garryho s trefnou přezdívkou „The Future“ ne a ne porazit. Talent mladého Ira vidí i jeho velký vzor Conor McGregor. Ten ho prověřil...