Buchingera čeká kruté shazování, v soupeři ale velkou hrozbu nevidí

Jedním z taháků sobotní Štvanice je beze sporu legendární Ivan Buchinger, který se konečně dočkal soupeře. Jak proti němu vidí své šance a jak moc bude muset na Štvanici shazovat?

Ivan Buchinger nastoupí s francouzským bojovníkem Foto: Facebook/OKTAGON MMA

Bude se shazovat, hlásí Buchinger

Jedním z lákadel sobotní Štvanice je i Ivan Buchinger – bývalý šampion Cage Warriors, M-1 Global, někdejší dvojnásobný šampion Oktagonu a legenda považovaná za jednoho z průkopníků českého a slovenského MMA.

Fanoušci slovenského bojovníka netrpělivě vyhlíželi, jakého soupeře mu organizace do klece pošle – Buki se koncem července utká s francouzským bijcem Abou Tounkara.

Tounkara se MMA věnuje profesionálně od roku 2016 a momentálně dělá jeho bilance 9-4. Jeho statistiky ukazují, že mu nedělá problém ukončit soupeře před limitem, jde ale spíše o postojáře, kterému by mohla být zem s Ivanem Buchingerem (jemuž se ne nadarmo přezdívá král submise) osudná.

Je asi zbytečné říkat, který ze dvou zápasníků je ten zkušenější a kdo má více odboucháno. Buchinger je navíc skutečným přeborníkem v práci na zemi, o čemž svědčí i jeho čísla – na kontě má neuvěřitelných 24 submisí.

Jediné, co může slovenskou legendu MMA limitovat, je zřejmě forma, do které se musí vracet po nejdelší pauza v kariéře. Francouz pro něj představuje rozjezdový zápas, který by ho měl pomalu vrátit zase do hry. Sám Buki se zápasu rozhodně nebojí: „Řekl bych to tak, že Tounkara není ani lehký, ani nijak extra těžký soupeř,“ vyjádřil se pro Kaocko.cz.

Větší zkouškou bude pro Buchingera možná spíše shazování než samotný zápas, protože jak sám přiznal, během dlouhé pauzy něco málo nabral. „Za ten rok jsem totiž dost přibral. Sice hlavně svaly, jenže z nich se voda pouští hůř. Teď mám 80 kilo, takže deset musí ještě dolů,“ přiznal Buchinger.

Buchingerovo tělo je z dřívějška na podobné výkyvy zvyklé, koneckonců býval šampionem dvou váhových kategorií (a než došlo během jednoho z tréninků k zranění, chystal se bodovat i ve třetí, když chtěl uzmout titul velterové váhy Oktagonu Davidu Kozmovi). S francouzským bojovníkem ho čeká zápas v lehké váze, pokud by však šlo všechno dle plánu, už na podzim by si mohl střihnout zápas i v pérové váze.

Bude tomu už dva roky, co Buchingera nemile překvapil tvrdými údery Losene Keita a ukončil ho hned v prvním kole. I Tounkarovu bilanci zdobí hezkých pár TKO, což by mohla být pro Francouze největší šance, jak legendárního bojovníka porazit. Uvidíme tedy, jak Buchingerovi návrat do oktagonu sedne a s jakou taktikou přijde nový talent z Francie.

Připomeňte si Buchingerův poslední zápas, v němž ho Losene Keita porazil před limitem:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Double champ Losene Keita

Letní turnaj Štvanice Oktagon 45: Sanikidze vs. Keita – kurzy, analýza, program a výsledky

Pod otevřeným nebem pražské Štvanice ☀️ se pokusí odčinit poslední porážku Karlos Terminátor Vémola. Kompletní informace vám přinášíme v...

Jonas Magard

Jonas Mågård životopis: profil, zápasy a bilance dánského Žraloka

Jonase Mågårda, šampiona bantamové váhy Oktagonu, jsme v organizaci viděli třikrát a pokaždé z klece odcházel jako vítěz.🏆 Kdo je dánský...

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...