Letní turnaj Štvanice Oktagon 45: Sanikidze vs. Keita – kurzy, analýza, program a výsledky

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Sobotní turnaj Oktagon 45 udělá tečku za sedmiletým pořádáním tohoto ikonického letního turnaje. Pod otevřeným nebem pražské Štvanice se pokusí odčinit poslední porážku Karlos Terminátor Vémola. V hlavním zápase si to o titul pérové váhy rozdají Losene Keita a Maté Sanikidze. Aktuální formu hodlají předvést i Daniel Škvor, či navrátivší legenda, Ivan Buchinger. Kompletní informace vám přinášíme v tomto článku.

AKTUÁLNÍ INFOANALÝZA A TIPZÁPASY
LIVE STREAMVÁŽENÍVSTUPENKY
ONLINE REPORT

Double champ Losene Keita Foto: OKTAGON MMA

Hodnocení turnaje OKTAGON 45: 9,9/10

  • Datum a místo konání: Sobota 29. 7. 2023, od 18:00, Praha
  • Nabídka sázek: Sázkové kanceláře vypsaly kurzy na všechny zápasy

Oktagon na Štvanici (45): Keita, Sanikidze, Vémola, Buchinger, Škvor a další – aktuální info

MMA turnaj pod otevřeným nebem na pražské Štvanici je jedinečnou sportovní akcí. Elektrizující atmosféru zde ale zažijí fanoušci v sobotu 29. července naposledy. Oktagon se totiž z ekonomických důvodů rozhodl pro nadcházející roky vyklidit pole působnosti.

Sobotní turnaj Oktagon 45 je dlouho dopředu beznadějně vyprodaný. Smutnit ale nemusíte, jelikož můžete všechny zápasy sledovat živě v livestreamu ZDE. Po dokončení registrace dostanete od Tipsportu skvělý vstupní bonus, za který si můžete rovnou vsadit na svoje favority.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Léto a Oktagon k sobě neodmyslitelně patří a letos se za vstupenkami zaprášilo za méně než 60 hodin. Kvůli velkému zájmu Oktagon letos uspořádá na stejném místě také speciální páteční turnaj, který nabídne rovněž skvělé zápasy. Jak si Oktagon poradí s touto obrovskou výzvou?

OKTAGON 45
✅ Kdy: Sobota 29. července, 18:00
✅ Kde: Ostrov Štvanice v Praze
✅ Karta: program a výsledky
✅ Livestream: Tipsport TV, PPV
Online report: Průběh zápasů
✅ Vstupenky: Info zde

Sledujte Oktagon 45 živě ZDE

Oktagon 45 Štvanice 2023 hlavní zápas tip a kurzy: Losene Keita – Maté Sanikidze

Losene Keita je momentálně bezesporu jednou z největších hvězd organizace Oktagon. Nesmírně talentovaný zápasník s přezdívkou Černý panter a silným životním příběhem po zisku titulu v lehké váze vybojoval i prozatímní pás pérové divize.

O právoplatný titul se v odloženém utkání střetne s šampionem Maté Sanikidzem. Losene Keita je bojovník světové extratřídy, u kterého byste jen těžko hledali slabinu. Není náhodou, že se už dostal do hledáčku slavné UFC. Impozantní je především jeho rychlost a výbušnost.

V profesionální kariéře dosud nepoznal přemožitele a v Oktagonu si na něm postupně vylámali zuby Ryšavý, Paradeiser, Buchinger, Bark i Tichota. Fanoušci mají stále v živé paměti nevídaný trashtalk, který se mezi Keitou a Sanikidzem odehrál v prosinci v Ostravě. Kromě skvělých výkonů v kleci má Keita i solidní nadání pro slovní přestřelky a díky této kombinaci je aktuálně jedním z nejlépe placených fighterů v Evropě.

BILANCE
Losene Keita Maté Sanikidze
11-0 9-0
25 let 24 let
175 cm 180 cm

Maté Sanikidze vybojoval titul pérové váhy v duelu s Jakubem Tichotou zkraje prosince. Od té doby nezápasil a v první polovině roku léčil poraněné rameno, díky kterému musel odložit zápas s Keitou. Gruzínský šampion je zejména skvělým wrestlerem, jeho rodná země se právě tímto stylem boje vyznačuje.

Největší rozdíl mezi oběma borci by měl být k vidění v postoji, kde bude Sanikidze jen těžko hledat odpověď na pestrou paletu nejrůznějších technik Keity.

Podceňovat Sanikidzeho ale rozhodně není na místě. V Oktagonu má na svém kontě skalpy Kolontaye, Moona a Tichoty. Sebevědomý zápasník se nenechal zastrašit ani na zmíněné tiskové konferenci v Ostravě, kde by Keitovi důstojným soupeřem.

Zároveň ale z jeho strany nečekáme tak velkou odolnost, jako předvedl například Jakub Tichota, a tak by si mohl Losene Keita dojít pro vítězství už před časovým limitem. Zároveň nám Keita v předchozích zápasech ukázal, že se bezhlavě nežene za ukončením, a dokáže si na svou chvíli počkat.

TIP: Keita vyhraje ve 2. nebo 3. kole, v kurzu 4,03 sipka Vsadit a sledovat u Tipsportu ZDE

Keita vs Sanikidze tip

Oktagon Štvanice zápasy, program, výsledky (fight card)

Na složení turnajové fight card se podívejte v následující tabulce. Mezi hlavní taháky patří zápas Karlose Vémoly, který se utká s nepříjemným soupeřem z Argentiny. Bližší info najdete zde. V pravé části tabulky najdete proklik na detailní textový online report přímo z místa konání.

OKTAGON 45: PROGRAM A VÝSLEDKY
Hlavní karta
Fetherweight title fight Maté Sanikidze (TKO, zranění soupeře v 1. kole) vs. Losene Keita REPORT 11
Light heavyweight Karlos Vémola (body) vs. Lucas Alsina REPORT 10
Lightweight Ivan Buchinger (TKO, 2. kolo) vs. Abou Tounkara REPORT 9
Light heavyweight Daniel Škvor (submise, 1. kolo) vs. Nejmir Hajdarpašič REPORT 8
Heavyweight Lazar Todev (submise, 1. kolo) vs. Wallyson Carvalho REPORT 7
Lightweight
Jan Široký (TKO, 2, kolo) vs. Ondřej Petrášek REPORT 6
Prelims
Fetherweight Michal Jančuška (body) vs. Eduard Kexel (body) REPORT 5
Lightweight Akonne Wanliss (TKO, 1. kolo) vs. Giorgi Gogotchuri REPORT 4
Fetherweight Roman Paulus (body) vs. Callum Mullen REPORT 3
Welterweight James Lewis vs. Vladislav Kanchev (TKO, 2. kolo) REPORT 2
YouTube free prelims
Fetherweight Ivan Klevets vs. Nikolaos Serbezis (submise, 2. kolo) REPORT 1

Štvanice Oktagon sobota: koncert, ohňostroj, legendární proslovy i děkovná řeč Ondřeje Novotného

Součástí sobotní akce na Štvanici bude kromě samotných zápasů i tradičně bohatý doprovodný program, včetně zábavy pro celou rodinou, nebo hudebního vystoupení zpěvačky Elizabeth Kopecké.

Zároveň je dobré si připomenout, že úžasná světelná show se v minulých letech stala středobodem propagačních video materiálů, které následně obletěly celý svět. Tato jedinečná sportovní událost je zárukou nezapomenutelného sportovně-kulturního zážitku.

Kde sledovat Oktagon Štvanice živě online? Livestream Tipsport TV, Oktagon TV PPV

O turnaj na Štvanici je každoročně obrovský zájem. Všechny zápasy obou turnajů můžete živě sledovat na Tipsport TV. Jednotlivé duely si stačí rozkliknout v sekci live přes ikonu play. Pro nově registrované sázkaře je připravený pěkný vstupní bonus na první sázky.

Oktagon zdarma na TV Tipsport můžete sledovat i v případě, že si v posledních 7 dnech vsadíte tiket za alespoň 30 Kč. Na Oktagon.tv najdete oficiální PPV stream, jehož cena bude letos zvýhodněná pro sledování páteční i sobotní Štvanice. V televizi naopak galavečery živě vysílány nejsou. Do více než 60 zemí světa přenáší turnaje známá online platforma DAZN.

Oktagon Štvanice video sestřihy, YouTube free prelims zdarma, Oktagon mobil živý přenos

V pátek i v sobotu můžete shlédnout první zápasy karty zcela (tzv. free prelims) zdarma na YouTube Oktagon MMA. O které zápasy půjde, se dozvíte v tomto článku. Všechny zápasy si na Tipsport TV, či skrze PPV pohodlně pustíte live na mobilu, tabletu i PC.

Vážení Oktagon 45 (Sobota)

Dělání váhy je v horkých letních měsících vždy o něco těžší, a tak bude zajímavé sledovat, jak se s ní jednotliví účastníci poperou. Podrobnější info a výsledné hodnoty vám přineseme v den konání oficiálního vážení (pátek, 9:00) v této tabulce.

OKTAGON SOBOTA: OFICIÁLNÍ VÁŽENÍ (kg)
Fetherweight title fight Maté Sanikidze 65,8 vs. Losene Keita 65,9
Light heavyweight Karos Vémola 90,9 vs. Lucas Alsina 90,7
Lightweight Ivan Buchinger 70,8 vs. Abou Tounkara 70,7
Light heavyweight Daniel Škvor 93,1 vs. Nejmir Hajdarpašič 93,1
Heavyweight Lazar Todev 108,8 vs. Wallyson Carvalho 115,6
Lightweight
Jan Široký 71,1 vs. Ondřej Petrášek 71,25
Fetherweight Michal Jančuška 66,9 vs. Eduard Kexel 66,8
Lightweight Akonne Wanliss 70,7 vs. Giorgi Gogotchuri 70,7
Fetherweight Roman Paulus 66,2 vs. Callum Mullen 67,5
Welterweight James Lewis 77,6 vs. Vladislav Kanchev 77,5
Fetherweight Ivan Klevets 66,3 vs. Nikolaos Serbezis 66,9

Cena vstupenky Oktagon Štvanice (Kde koupit lístky na Štvanici 2023?)

Vstupenky na sobotní Oktagon na Štvanici se vyprodaly velice brzy. Aktuálně lístky na sobotu již nejsou k mání. K dispozici jsou naopak stále vstupenky na pátek. Zakoupit je můžete v síti ticketportal a jejich cena je oproti sobotě nižší.

S pořádáním turnaje Oktagon v tenisovém areálu pražské Štvanice to pro letošní rok dlouho vypadalo všelijak. Nakonec se zde uskuteční hned dva turnaje ve dvou dnech, zároveň to ale podle vedení bude naposledy, kdy tu bojovníci Oktagonu vběhnou do klece.

Karlos Terminátor Vémola Foto: OKTAGON MMA

Online report MMA Štvanice (Oktagon 45)

Přímo na místě bude tradičně přítomna i redakce FightLive.cz a přímo z dějiště vám přineseme textový online report ze všech zápasů i zajímavostí prostřednictvím našeho Facebooku a Instagramu. Nezapomeňte nás na zmíněných sociálních sítí sledovat, ať vám neunikne nic ze zákulisí obou turnajů.

Maté Sanikidze vs. Losene Keita

Keita otevřel zápas tvrdým lowkickem a po pár vteřinách vzal Sanikidzeho překvapivě na zem. Jenže o několik vteřin později došlo k velmi nešťastné situaci. Losene Keita si při vstávání poranil nohu a ihned bylo jasné, že tento zápas nemůže dál pokračovat.

Hlavní duel večera tak bohužel skončil tím nejhorším možným způsobem, a sice zraněním Losene Keity. Právoplatným králem pérové váhy tak zůstává gruzinský šampion Maté Sanikidze. Pro Keitu jde o první profesionální porážku v MMA.

Po zápase se oblíbený Losene Keita velkého úspěchu přeci jen dočkal. Poklekl totiž před svoji přítelkyní s žádostí o ruku a ta za bouřlivého potlesku řekla ano.

Losene Keita se zranil v prvním kole Foto: OKTAGON MMA

Karlos Vémola vs. Lucas Alsina

Stačilo jen několik vteřin prvního kola a Lucas Alsina létěl hlavou dolů poté, co ho Vémola svázal u pletiva a doručil takedown. První kolo se odehrávalo na zemi zcela v režii Terminátora, který rozdával tvrdé lokty, nicméně Argentinec dokázal vzdorovat až do gongu.

Druhé kolo otevřel Vémola velmi tvrdou zadní, po které vzal Alsinu opět na zem. Lucas Alsina prožíval doslova peklo a pod náporem Vémolova ground and pound se jeho obličej začal zbarvovat do červena. Po chvíli se ale stalo něco, s čím nikdo nepočítal.

Alsina se po dvou minutách druhého kola dokázal přetočit a dostat Vémolu pod sebe. Nevídaný obrázek Vémoly na zádech pokračoval dlouhé desítky vteřin a v tomto módu doběhlo druhé kolo. Nutno ovšem říci, že Vémola skvěle pracoval ze spodní pozice a i v této chvíli rozdával údery, které Alsinovi vůbec nechutnaly.

Živou vodou politý Lucas Alsina na začátku třetího kola tentokrát takedownu dokázal dlouho vzdorovat, Vémola ho ale po minutě přeci jen dostal na lopatky. Terminátor si dominantní kontrolou zkoušel připravit oblíbenou techniku arm triangle choke. Tohle ale zkrátka nebyl Vémolův den a argentinského bojovníka se mu nepovedlo ukončit před časovým limitem. Vémola si tak připisuje vydřené vítězství na body.

Po zápase došlo na staredown mezi Karlosem Vémolou a Pavolem Langerem, kteří se spolu v říjnu utkají v Bratislavě o právoplatný titul polotěžké váhy.

Karlos Vémol vs Lucas Alsina Foto: OKTAGON MMA

Ivan Buchinger vs. Abou Tounkara

Fyzicky nesmírně náročné první kolo nabídlo velmi tvrdé výměny v postoji i několik pokusů o submise Ivana Buchingera, které ale Tounkara dokázal odbránit. Francouz naopak slovenským veteránem několikrát otřásl a úvodní pětiminutovku si připsal zřejmě na svoji stranu.

Ve druhém kole se dlouho zdálo, že Tounkara bude pro Bukiho těžký oříšek. Poté ale slovenská legenda trefila několik tvrdých spodků, které dostaly houževnatého Francouze do velkých problémů. Na zemi pak Buchinger začal soupeře dobíjet a ten to po chvíli zabalil, načež rozhodčí zápas ukončil. Ivan Buchinger se po několika zraněných dokázal na milované Štvanici vrátit vítězně.

Daniel Škvor vs. Nejmir Hajdarpašič

Největší překvapení večera! Daniel Škvor v prvním kole utáhl Švéda Hajdarpašiče na gilotinu a připisuje si první vítěznou submisi v krátké MMA kariéře. Na výkon velezkušeného českého borce neměla naštěstí vliv ani zvukařem špatně zvolená nástupová skladba.

Lazar Todev vs. Wallyson Carvalho

Zápas dvou těžkotonážníků začal hodně podivně, když jeden druhého několik vteřin lákal k úvodnímu pohybu. První kolo se přelévalo z jedné strany na druhou až do poslední vteřiny, když přišla velká chvíle Lazara Todeva.

Bulharský bijec v nestřežený okamžik zamkl kotník Carvalha a ten projevil bolestivou grimasu, čímž donutil rozhodčího Richtera zápas ukončit na submisi. Lazar Todev je díky dvěma výhrám v řadě titulovým vyzyvatelem v těžké váze.

Jan Široký vs. Ondřej Petrášek

Duel dvou velkých sympaťáků byl zároveň od úvodních vteřin velkou bitvou v hledišti, kdy jedna polovina vyvolávala jméno ostravského patriota a druhá staršího z obou bratrů Petrášků.

Atraktivní první kolo se odehrávalo střídavě v postoji, v klinči na pletivu i na zemi s tím, že mírnou převahu měl Ondřej Petrášek. Na začátku druhého kola se ovšem právě Petrášek dostal po nepovedeném kopu do velkých problémů, čehož Široký využil k následné kontrole na zemi. Po chvíli se ale boj vrátil opět do postoje.

Jan Široký v závěru kola prokázal fantastickou kondici a postupným ground and pound začal Petráška deklasovat. Ten se srdnatě bránil a zdálo se, že přežije do druhého gongu, rozhodčí Touš ale mezi oba bojovníky správně skočil a zápas ukončil ve prospěch Jana Širokého.

Honza Široký porazil Ondru Petráška na TKO Foto: OKTAGON MMA

Michal Jančuška vs. Eduard Kexel

Znojemský bojovník Michal Jančuška vzal tento zápas pouhých 55 hodin před turnajem, v zápase proti favorizovanému Kexelovi ukázal velké srdce, na výhru to nicméně nestačilo. Kexel kontroloval Jančušku celá tři kola na zemi a prakticky k ničemu ho nepustil.

Akonne Wanliss vs. Giorgi Gogotchuri

Tohle byl debut v Oktagon MMA ve velkém stylu. Anglický prospekt Akonne Wanliss, se kterým má Oktagon velké plány, nedal žádnou šanci gruzínskému soupeři a tvrdým ground and pound ho ukončil ve druhém kole.

Roman Paulus vs. Callum Mullen

Slovensko-anglický duel pérových vah začal opatrně z obou stran. Minutu a půl před koncem prvního kola se Mullenovi přeci jen podařilo doručit takedown, Paulus ale po pár vteřinách okamžitě vstal a naopak on tlačil svého soupeře na pletivo.

Roman Paulus znovu ukázal, že vstup do zápasů má pozvolnější, postupně se ale vždy dostane do provozní tepoloty. Také v tomto duelu patřila druhá polovina právě jemu a i díky závěrečnému tlaku si v těsném utkání došel pro vítězství na body.

Roman Paulus zapsal cenné vítězství Foto: OKTAGON MMA

James Lewis vs. Vladislav Kanchev

V prvním kole ještě Kanchevův tlak James Lewis dokázal ustát, ve druhé minutě prvního kola už ale bylo o osudu utkání rozhodnuto. Anglický bojovník se pokusil vzít svého soupeře na zem, jenže byl to on, kdo se ocitl v nevýhodné pozici, čehož Kanchev okamžitě využil a rozjel závěrečné ground and pound.

Ivan Klevets vs. Nikolaos Serbezis

Souboj dvou mladých prospektů přinesl hned na úvod turnaje velmi překvapivý výsledek. Německý zápasník Nikolaos Serbezis dokázal ve druhém kole ze spodní pozice utáhnout Klevetse na armbar. Rozhodčí Balej musel zápas ukončit poté, co  Klevets bolestivé sevření dal hlasitě najevo (verbální tapout).

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

1️⃣ Kdy je Oktagon Štvanice 2023?

MMA turnaj pod širým nebem na pražské Štvanici se letos uskuteční jak v pátek (28.7.), tak v sobotu (29.7.). Kompletní informace o sobotním turnaji, včetně programu najdete v článku zde

2️⃣ S kým bude zápasit Karlos Vémola na Štvanici?

Karlos Terminátor Vémola bude na Štvanici zápasit s argentinským vyzyvatelem s bilancí 11-4. Podrobnosti se dozvíte uvnitř článku.

3️⃣ Kde a jak Oktagon Štvanice sledovat živě online?

Free stream Oktagon Štvanice je k dispozici na Tipsport TV. Za dokončení registrace, či vsazený tiket, se můžete podívat na všechny zápasy zdarma. Návod a bližší info najdete v článku zde

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Promotér Ondřej Novotný

Heroický výkon a nekonečná vášeň. Ondřej Novotný má za sebou 115 natáčecích dnů

Jeho diář je napěchovaný k prasknutí, Ondřej Novotný ale se svým Oktagonem postupně dobývá Evropu. Tvrdá dřina se jednoznačně vyplácí....

Katharina Dalisda

Kincl, Vémola, Kozma? Kdepak! Jedničkou organizace Oktagon je anděl s ďáblem v těle

Oktagon MMA se krok za krokem dostává více a více do povědomí na mezinárodní úrovni a to samé platí i o bojovnících, kteří zde nastupují....

S kým se v nejbližší době utká Patrik Kincl?

Knížete neřeším, připravuju se na Bryczeka, prozrazuje Kincl

Patrik Kincl zažívá po profesní stránce úspěšné období a na Štvanici se teď o něj utkají Bryczek s Pirátem☠️. Koho z nich by Kincl v kleci...