Bývalá MMA zápasnice a hvězda seriálu Mandalorian žaluje Disney. Podporu našla u Elona Muska

Gina Carano se jako bývalá MMA zápasnice dostala před kameru coby jedna z postav seriálu Mandalorian. Pak ale byla vyhozena. Teď podává žalobu a není na to sama. Má podporu jednoho z nejvlivnějších lidí světa.

Gina Carano Foto: Profimedia

Gina Carano se potká u soudu s Disney a Lucasfilm

Široká veřejnost ji zná jako Caru Dune z populárního seriálu z univerza Star Wars Mandalorian, fanoušci bojových sportů ji ale pamatují coby někdejší MMA zápasnici. Ginu Carano teď ale čeká úplně jiný boj. Chystá se k soudu, kde bude čelit společnostem Disney a Lucasfilm. Naštěstí bude mít za zády vlivnou osobu.

Celá záležitost vznikla ve chvíli, kdy byla Gina Carano vyhozena ze seriálu. Oficiálně byla propuštěna za vyjadřování pravicových názorů na sociálních sítích. Společnost Lucasfilm odsoudila konkrétně ty příspěvky, v nichž Carano zřejmě přirovnávala život konzervativců ve Spojených státech ke zvěrstvům, které vytrpěli Židé během holokaustu v nacistickém Německu.

Ať už své výroky Carano myslela jakkoli, někdejší MMA zápasnice si jednání filmových společností nechce nechat líbit a v úterý podala žalobu u kalifornského federálního soudu za diskriminaci.

Herečka se mimo jiné ohradila, že společnosti v minulosti zcela ignorovaly veřejná kontroverzní vyjádření některých jejích mužských kolegů a nijak je za to nepenalizovaly.

„Někteří z nás byli nespravedlivě vyčleněni, obtěžováni, pronásledováni a připraveni o živobytí, protože jsme se odvážili podněcovat konverzaci, klást otázky a odmítli jsme jít s davem,“ vyjádřila se pro The Hollywood Reporter.

Diskriminace je věc, která vadí i jednomu z nejvlivnějších lidí světa. Gina Carano si na svou stranu získala Elona Muska, který v srpnu na své sociální síti X avizoval, že zaplatí právní služby každému, kdo bude diskriminován za vyjádření názorů na jeho platformě.

Elon Musk má na Disney jasný názor:

„Pokud s vámi zaměstnavatel jednal nespravedlivě kvůli tomu, že jste něco na této platformě zveřejnili nebo se vám něco líbilo, uhradíme vám účet za právní služby,“ napsal Musk v příspěvku, a jak slíbil, tak také činí.

„Jsme hrdí na to, že můžeme finančně podpořit soudní proces Giny Carano, a tím jí umožnit, aby se domohla svých práv na svobodu projevu na X a na práci bez šikany, obtěžování nebo diskriminace,“ uvedl v prohlášení Joe Benarroch, vedoucí obchodních operací společnosti Twitter.

Bývalá MMA zápasnice požaduje, aby jí byla role navrácena, ale také odškodnění ve výši 75 000 dolarů.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Gábor Boráros

Gábor Boráros vyvrací spekulace ohledně účasti v Clash of the Stars a uvádí věci na pravou míru

Ještě před pár měsíci nezavadil o zápas, teď se ale Gáboru Borárosovi podle všeho nabídky jen hrnou. Okolo spolupráce s Clashem má ovšem...

Princezna Droběna

Klan Kotlárovců má pozvednout princezna Droběna. 262 kg vážící žena chce do klece Bendu

Jestli si myslíte, že jste na poli bizáru viděli všechno, tak vás rádi vyvedeme z omylu. Hvězdu Clash of the Stars, Karlose Bendu, si vzala...

Losene Keita v Ostravě zápasit nebude

Zemětřesení pro OKTAGON turnaj v Ostravě! Špatnou zprávu vzápětí nahrazuje skvělá

Už za necelý měsíc se koná turnaj Oktagon 54 v Ostravě, na kterém proběhnou úvodní osmifinálové duely druhého ročníku pyramidy Tipsport...