Bývalý šampion v problémech. Nad Israelem Adesanyou se snáší hrozba vězení

Perné časy prožívá bývalý šampion střední váhy UFC Israel Adesanya. Kromě nečekané ztráty titulu řeší velké nepříjemnosti i v osobní životě.

Israel Adesanya je v problémech Foto: Profimedia

Israel Adesanya lje v pořádném průšvihu. Na Novém Zélandu porušil zákony

Jako by toho nebylo málo. Jeden z nejlepších bojovníků v historii UFC, Israel Adesanya, se tři týdny před duelem se Seanem Stricklandem dopustil protizákonného jednání. Novozélandská policie ho zadržela při jízdě pod vlivem alkoholu. Co mu nyní hrozí?

Náhodná silniční kontrola prokázala u 34letého bojovníka přítomnost alkoholu v krvi. Šlo o 0,87 promile. Zákony na Novém Zélandu přitom, narozdíl od těch českých, dovolují řízení s maximální povolenou hranicí 0,5 promile v krvi.

K nepříjemné situaci mělo dojít po večeři s přáteli, když se Adesanya rozhodl usednout za volant. Izzymu nyní hrozí pokuta v přepočtu necelých 60 tisíc a v krajní situaci i tříměsíční pobyt za mřížemi. Vzhledem k tomu, že ale nebyl nikdo ohrožen na životě, z celého incidentu zřejmě vyvázne s finanční pokutou a zdviženým prstem.

Celý případ je o to překvapující, že Israel Adesanya je všeobecně považován za velkého profesionála. Na začátku roku ho ovšem čeká soud, kde se bude ze svého chování zpovídat a doufat, že to nebude mít negativní dopad na jeho kariéru.

"Chci se omluvit komunitě, své rodině a svému týmu za rozhodnutí, které jsem učinil usednout za volant po pití na večeři. Byl jsem zastaven a proveden důkazní krevní test - naměřená hodnota byla 87 miligramů alkoholu na 100 mililitrů krve.

"Jsem zklamaný ze svého rozhodnutí řídit. Bylo to špatně. Vím, že mě lidé mohou následovat, a chci, aby věděli, že si nemyslím, že takové chování je přijatelné.", cituje web mmafighting.com Adesanyu.

Nedávný neochvějný šampion Adesanya v posledních měsících prožívá velmi turbulentní období. Ze 7 zápasů hned 3x prohrál, což znamenalo dvojitou ztrátu šampionského pásu. Dokáže se vrátit zpět na výsluní?

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Adesanya se na tiskovce zastal svého kolegy

Rušno na tiskovce před UFC 293: Adesanya se zastal týmového kolegy a bylo zle – VIDEO

Horké hlavy UFC zápasníků se zase jednou projevily. Na předturnajové tiskové konferenci málem došlo k šarvátce. Provokatér Sean Strickland...

Israel Adesanya je bojovníkem v UFC

Israel Adesanya - životopis a zápasy bojovníka UFC

Israel Adesanya je bývalý šampion střední váhy ✨ nejprestižnější MMA organizace světa UFC. Vytáhlý Nigérijec s novozélandským občanstvím je...

Israel Adesanya se ocitl v nečekaných problémech

Bývalý šampion UFC skončil ve vězení kvůli dárku od fanouška

Na tenhle zápasový trip do Las Vegas nebude Israel Adesanya vzpomínat v dobrém. Potkala ho celá řada nepříjemností v čele se ztrátou...