Čekání na prvního českého šampiona KSW trvá dál. Leo Brichta na vysněný pás nedosáhl

Hlavní zápas turnaje KSW 91 bohužel pro české MMA nedopadl dobře. Leo Brichta svedl s Valeriem Mirceou obrovskou bitvu, z pásu prozatímního šampiona se ovšem raduje moldavský vlk.

Leo Brichta na titul KSW nedosáhl Foto: KSW

Leo Brichta prohrál titulový zápas v KSW, po zápase přiznal zranění

Titulový zápas Mircea vs. Brichta nabídl podle očekávání nervy drásající bitvu. Výsledek ovšem nedopadl podle očekávání fanoušků. Leo Brichta počtvrté v profesionální kariéře zažil porážku, zatímco Valeriu Mircea zaknihoval jubilejní 30. výhru. Zisk pásu prozatímního šampiona lehké váhy je jedním z největších úspěchů  moldavského fightera s přezdívkou "vlk samotář".

Leo Brichta měl přitom v hlavním zápase KSW 91 světlé okamžiky a nebyl daleko od toho, aby Mirceu dokázal ukončit. Ten však snesl pověstné "brichtabomby" a v každém kole dokázal doručit úspěšný takedown.

První kolo přineslo opatrnější průběh z obou stran. Oba si hledali ideální vzdálenost a navzájem testovali pozornost. V posledních vteřinách Mircea dotáhl takedown, čímž si pravděpodobně úvodní pětiminutovku připsal na svou stranu.

Poprvé se Mircea pokusil Brichtu ukončit na submisi už ve druhém kole. Jeho pokus o arm triangle vypadal nebezpečně, Brichta ale dával zvednutým palcem rozhodčímu Goddardovi najevo, že ho tato situace nikterak neohrožuje.

V postoji dokázal být Leo stále nebezpečný a několikrát Mirceu tvrdě zasáhl, moldavský bijec ovšem dál zůstával na nohou a držel si potřebnou vzdálenost. I v této pasáži zápasu dokázal Brichtu dostat pod sebe, tentokrát ale s jeho malou aktivitou ringový rozhodčí neměl trpělivost a zápas vrátil zpět do postoje.

Leův výpad Foto: KSW

Do čtvrtého kola šli oba bojovníci značně vyčerpaní, v přestřelkách zůstaval zápas i nadále otevřený. Rozhodující pasáž zápasu přišla těsně před polovinou kolo, kdy si na zemi Mircea vlezl Brichtovi do zad a trpělivě si chystal pozici, která vyústila ve škrcení Rear Naked Choke. Nejprve se zdálo, že i tuto situaci dokáže český fighter odbránit, Mirceova ruka ale zaplula pod Brichtův krk tak natěsno, že Leo Brichta nakonec musel škrcení odklepat.

sipka VIDEO najdete na našem Facebooku ZDE

Bezprostředně po zápase logicky propuklo u českých fanoušků velké zklamání a smutek byl jasně patrný i v obličeji Lea Brichty. Při děkovné řeči adresované skvělým fanouškům Leo uvedl, že šel do zápasu se zraněním, které ale blíže nespecifikoval.

Z jeho pohledu zápas tvořil především on, čímž narážel o Mirceův proslov o tom, že doručil, to co slíbil. Brichta předvedl opět velmi slušný výkon, na zemi ale tentokrát na skvěle připraveného soupeře nestačil.

Leo Brichta prohrál na submisi Foto: KSW

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Leo Brichta vyhlíží svoji budoucnost v RFA

Leo Brichta - kariéra, životopis a statistiky MMA bojovníka

Leo Brichta je svérázný, český MMA fighter, který má v 26 letech našlápnuto k velké kariéře.⭐ Momentálně je jednou z nejvýraznějších tváří...

Leo Brichta

Závěrečný pohled do očí vlka samotáře. Leo Brichta se na KSW 91 pokusí přepsat historii

Napětí před zítřejším turnajem KSW 91 v Liberci by se dalo krájet. Leo Brichta a Valeriu Mircea si střihli závěrečný staredown. Zítra je...

Jiří Procházka  v souboji s Gloverem Teixeirou

Kalendář MMA akcí (turnajů) v Česku a ve světě

Podívejte se na kompletní program galavečerů MMA v Česku i ve světě. ❤️ V článku naleznete přehledný seznam nejdůležitějších turnajů pro...