Dohoda je blízko! Tohle je nejpravděpodobnější datum Procházkova návratu do klece

Už brzy by mohlo být definitivně jasno, kdy Jiří Procházka nastoupí ke svému dalšímu UFC zápasu. Možný scénář jeho očekávaného návratu nastínil trenér Martin Karaivanov. Tady jsou podrobnosti.

Jiří Procházka vyhlíží svůj návrat do ostrého zápasu Foto: Profimedia

Jiří Procházka o UFC titul? Vypadá to na známou destinaci

Velkým momentem druhé poloviny letošního roku bude bezesporu návrat Jiřího Procházky do ostrého zápasu. Nedávný šampion polotěžké váhy se již plně zotavil ze zranění ramene a v posledních týdnech započal náročnou přípravu. Jeho příštím soupeřem bude úřadující král váhy do 93 kilogramů, Američan Jamahal Hill. Kdy a kde by k souboji mohlo dojít?

Podle nejčerstvějších zpráv to vypadá, že by Jiří Procházka mohl Hilla vyzvat na říjnovém turnaji UFC 294 v Abu Dhabí. K této variantě se přiklání i trenér Martin Karaivanov, který zároveň prakticky vyloučil možný prosincový termín.

Listopadový tahák v rámci turnaje UFC 295 zase obstará hodně zajímavý souboj v těžké váze mezi Jonem Jonesem a Stipe Miocicem. Tyto indicie tedy jasně naznačují, že vrcholem turnaje v Abú Dhabí, který se v Etihad Aréně uskuteční 21. 10. 2023, bude právě duel o titul polotěžké váhy Hill vs. Procházka.

Jamahal Hill sice avizoval, že na Procházku nehodlá čekat déle, než do srpna. Podle slov šéfa UFC Dany Whitea to ale nyní vypadá, že k tomuto zápasu skutečně dojde během podzimu. Oficiální termín prozatím nebyl oznámen, to by se ale podle bosse nejslavnější MMA organizace světa mělo v nejbližších dnech změnit.

Alespoň to vyplývá z jeho reakce na tiskové konferenci u příležitostí konání nedávného UFC 290 v Las Vegas. Pro samotnou UFC je návrat Jiřího Procházky jednou z hlavních událostí druhé poloviny roku. Dá se tedy čekat, že s oznámením přesného data utkání nebude zbytečně otálet a spustí očekávané promo.

Jiří Procházka má na Abú Dhabí skvělé vzpomínky. Právě tady 7. listopadu 2020 tvrdě knokautoval Švýcara Volkana Oezdemira a zapsal vítězný debut mezi světovou elitou. Rameno českého samuraje je v posledních týdnech v plné zátěži a z nejlepšího českého zápasníka opět čiší chuť dokázat, že právě on je tím nejlepším bojovníkem v polotěžké divizi.

Martin Karaivanov se zároveň nechal slyšet, že již několik týdnů připravují právě na Hilla, konkrétně na jeho slabiny, kterých by rád BJP v zápase využil ve svůj prospěch. Čeští fanoušci se tak pomalu mohou upínat k říjnovému termínu, který by v tuto chvíli dával největší smysl.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Český šampion polotěžké váhy UFC Jiří Procházka

Jiří BJP Procházka MMA zápasy, UFC, statistiky a životopis

Jiří BJP Procházka je prvním českým šampionem nejlepší světové organizace UFC ⭐. Podívejte se na jeho unikátní cestu bojovníka, pro kterého...

Jiří Procházka se v podcastu rozpovídal o zajímavých tématech

Jiří Procházka vysvětlil svoje „zvláštní pohyby“ v zápasech

Český samuraj Jiří Procházka je nekonečná studnice inspirace a zajímavých myšlenek. V obsáhlém rozhovoru se rozpovídal o dosud...

Khamzat Chimaev

Mezi Procházkou a Chimaevem to vře! Dojde na vzájemný zápas?

V posledních dnech se rozhořel spor bývalých sparing partnerů Jiřího Procházky a Khamzata Chimaeva. Podrobnosti se dočtete v článku.