Dominik Humburger po první profi MMA porážce otevřeně přiznává, v čem byla chyba

Ten pocit zažije během kariéry naprostá většina zápasníků. První neúspěch v profesionální kleci potkal v sobotu i českého bojovníka, Dominika Humburgera. Tady je jeho vyjádření.

Humburger proti Michalskimu poprvé padl Foto: KSW

Humburger po prohře s Michalskim: Celou dobu byla v něčem chyba

Neporazitelnost Dominika Humburgera na turnaji KSW 86 vzala za své. Český legionář poprvé v profi kariéře zakusil hořkost porážky. Zároveň ale poslal fanouškům jasný vzkaz. Proč to z jeho pohledu nevyšlo a co bude teď dál?

„Zdravím všechny fanoušky. Předně všem děkuji za podporu, těch povzbuzujících zpráv bylo po zápase opravdu hodně a vlastně jsem nezaznamenal ani jeden negativní komentář. Nejčastěji jste se mě ptali, jak na to jsem zdravotně. Mám jenom monokl pod pravým okem, jinak jsem v pořádku, což se o mém soupeři říct nedá.

Prohru nesu hodně těžko, protože vím, že jsem na tohohle soupeře úplně v pohodě měl. Příprava tentokrát neprobíhala ideálně, i když jsem si pořád něco namlouval. Řešil jsem sra*ky doma a do toho stěhování. Ani pocitově to nebylo v přípravě zdaleka ideální a bohužel se to přeneslo i do zápasu. Už od rána, když jsem se vzbudil, tak jsem cítil, že je něco špatně.

Po zápase jsme si to vyhodnotili i s mým manažerem, který je se mnou od prvního zápasu a on měl stejný pocit, i když mi to nechtěl říkat. Nechtěl jsem to na sobě dát znát před svým týmem, ale bohužel se to tentokrát nesešlo, neměl jsem v sobě ten tradiční oheň a panovala jakási negativní atmosféra.

Ani jsem neslyšel svou nástupovku, prostě jsem si to neužíval. Věděl jsem, že když to nechám dojít do 3. kola a na body, tak to dají domácímu Polákovi. Tak to prostě je. Zápas si ale musím ještě zpětně vyhodnotit, co jsem udělal dobře a co špatně.

Jediné pozitivum na té porážce je, že v minulosti mě prohry vždycky nakoply a to samé se mi děje i teď. Už po příjezdu z Polska jsem ještě ten den večer byl na tréninku a vlastně trénuji teď nonstop. Můžu vám slíbit, že se vrátím v takové formě, v jaké jste mě ještě neviděli. Děkuji všem za podporu,“ uzavřel svoje povídání Dominik Humburger.

Navzdory trpké porážce je před Humburgerem celá řada výzev, včetně obhajoby titulu velterové váhy organizace RFA. První porážka je samozřejmě velice nepříjemná, a jak sám rodák z Liberce uvedl, on snáší porážky opravdu velice těžko. Stále je však jedním z nejzajímavějších českých prospektů napříč celou scénou a tento nezdar ho může paradoxně ještě posílit.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Viktor Pešta zvládl svůj debut v KSW

VIDEO: Viktor Pešta ustál tlak a po dominantním výkonu zapisuje premiérovou výhru v KSW

Viktor Pešta byl před svým debutem v KSW v nezaviděníhodné pozici. Do utkání šel totiž po dvou porážkách v řadě a delší zápasové prodlevě....

Jiří Procházka  v souboji s Gloverem Teixeirou

Kalendář MMA akcí (turnajů) v Česku a ve světě

Podívejte se na kompletní program galavečerů MMA v Česku i ve světě. ❤️ V článku naleznete přehledný seznam nejdůležitějších turnajů pro...

David Dvořák v říjnu nenastoupí

Dvořák v říjnu nenastoupí! Víc než UFC ho teď ale zajímá jeho zdraví

Davida Dvořáka jsme měli vidět v říjnu bojovat proti neporaženému Japonci, tahle bitva se ale nakonec neuskuteční.💥 Co za zrušením stojí?