Dvořák v říjnu nenastoupí! Víc než UFC ho teď ale zajímá jeho zdraví

Davida Dvořáka jsme měli vidět v říjnu v dalším zápase UFC bojovat proti Japonci jménem Tatsuro Taira, bitva o udržení mezi světovou elitou se ale nakonec neuskuteční. Co je teď pro Dvořáka prioritou?

David Dvořák v říjnu nenastoupí Foto: Profimedia

David Dvořák poprvé v UFC ruší zápas

David Dvořák si měl v říjnu po třech prohrách v řadě zabojovat o pozici v UFC s japonským zápasníkem, který má pro soupeře strašidelnou bilanci 14-0 (v deseti případech šlo o ukončení před limitem) a mnozí se o Dvořákovu budoucnost ve světové organizaci strachovali. Teď se však obávaná bitva odkládá na neurčito, protože David Dvořák byl prvně nucen zápas zrušit.

„Zatím chci jen říct, že jsem zraněný a že má budoucnost ohledně UFC mě absolutně nezajímá, protože mi teď jde o mnohem víc než o nějaký sport,“ vyjádřil se Dvořák pro Kaocko.cz.

Dvořák pro Můj rozhlas Hradec Králové prozradil, že pokud by zranění podcenil, hrozily by mu nemalé komplikace„Nebudu kvůli tomu brečet. Je to vlastně poprvé, co v UFC ruším zápas,“ vyjádřil se Dvořák.

„Ze začátku mě to mrzelo hodně, ale hrozily by mi případně i komplikace do budoucna, takže už mě to asi ani tolik nemrzí. Naopak jsem rád, že se to takhle stalo, že se mohu dát do pořádku.“

Undertaker tedy možná vzhledem posledním třem zápasům momentálně ocení nucenou pauzu, která by mu mohla v budoucnu pomoci znovu naskočit na vítěznou vlnu. Tu si dokázal udržet po první tři zápasy v prestižní organizaci, jenže v souboji s Matheusem Nicolauem, který ho porazil na body, jako by Dvořáka štěstí opustilo. Zápas s japonským bojovníkem měl být pro Dvořákovu kariérní budoucnost rozhodující, jelikož šlo o poslední zápas kontraktu.

Dvořák měl nastoupit proti nebezpečnému Japonci

K dalšímu zápasu mělo dojít ani ne za měsíc, kdy měl Dvořák nastoupit proti japonskému bojovníkovi jménem Tatsuro Taira. „Buď zlomí sérii proher, nebo s největší pravděpodobností v UFC končí. Bojujeme o udržení. Pro soupeře je to naopak test, jestli už je připravený na elitní top patnáctku,“ okomentoval Dvořákův trenér Jan Stach pro Sport.cz.

„Soupeř je neporažený. V amatérech má sérii deseti vítězství, v profi navázal dalšími čtrnácti. Vyniká wrestlingem a skvělými dovednostmi na zemi. Trochu se podobá Stevu Ercegovi, s nímž jsme se potkali posledně,“ hodnotil Stach soupeře.

➤ Čtěte také: Je to tady! Jiří Procházka zná termín a soupeře pro svůj návrat. Komu bude čelit?

Pro Dvořáka mělo jít o poslední zápas ve smlouvě a vzhledem k Japoncově neposkvrněné bilanci se zdálo, že UFC mu nehodlá pokračování v prestižní organizaci dát zadarmo. Boj o udržení mezi elitou se však v tuhle chvíli odkládá.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jiří Procházka se konečně dočkal oznámení zápasu

Je to tady! Jiří Procházka zná termín a soupeře pro svůj návrat. Komu bude čelit?

Na tuhle zprávu čekala celá tuzemská MMA scéna. Šéf UFC oficiálně oznámil zápas Jiřího Procházky. Aktuální zprávy vám přinášíme v článku.

Conor McGregor a Dana White

„Conor už maká, jeho návrat ale očekávám až příští rok,“ řekl bez okolků Dana White

Fanoušci netrpělivě vyhlíží návrat Conora McGregora.💪 Denně se mluví o tom, kdy k tomu dojde, Dana White se ale vyjádřil jasně: Letos už to...

Lucie Pudilová se chystá znovu do akce

Zpět do akce. Lucie Pudilová zná soupeřku i termín pro další UFC bitvu

Elitní česká UFC bojovnice Lucie Pudilová půjde do boje ještě v letošním roce. Tentokrát její formu prověří "argentinská princezna Fiona"....