Film jasně ukazuje, že Karlos Vémola není jenom póza, říká režisér Michal Samir

Začalo to před 15 lety. Prozíravý režisér Michal Samir vzal do ruky malou kameru a v Londýně začal točit život neznámého Karla Vémoly. Jak se natáčení vyvíjelo a kdy přišla krizová situace? V článku vám přinášíme exkluzivní povídání s tvůrcem celovečerního filmu Karlos, který právě míří do kin.

Karlos Vémola Foto: Karlos Vémola/Tisková zpráva

Režisér Michal Samir o natáčení s Karlosem Vémolou: Unikátní záběry i přerod osobnosti

Na začátku to byla ryzí intuice a velká náhoda. Aniž by to plánovali, osud před mnoha lety spojil cesty Karlose Vémoly a Michala Samira. Ani jeden z nich na začátku nevěděl, co od toho čekat. Navzdory překážkám a životním kotrmelcům se ale povedlo vytvořit něco speciálního.

Film Karlos obsahuje záběry, které dosud zůstaly veřejnosti skryty. Vzhledem k popularitě Karlose Vémoly se to může zdát, jako scifi. Opak je ale pravdou. Mnohaletá práce se vyplatila a dala vzniknout celovečernímu snímku, jehož premiéra se uskuteční 25. ledna.

Život Karlose Vémoly, to je jízda na horské dráze, která nikdy nemá přesně daný začátek a cíl. Průběh natáčení postupem času doprovázely vnější faktory. Ať už šlo o vězení, všelijaké životní aféry, kariérní pády i vzestupy. To vše pořízeno pomocí autentických záběru nyní dostane divák jako na zlatém podnose.

„Natáčení začalo před 15 lety a dlouho jsem jeho cestu sledoval sám. Potom to na dva roky usnulo, ale já jsem se za ním kontinuálně vracel a byl jsem u těch klíčových momentů, třeba i za cenu, že jsem to zachytával na mobil. Zlom pak nastal kolem zápasu s Attilou v roce 2019. Najednou ta pozornost byla úplně někde jinde a producenti, kteří věděli, že já ty materiály o Karlosovi mám, zavětřili příležitost a uvědomovali si obrovský potenciál.

Film ukazuje, jak se Karlos chová mimo záře reflektorů. Diváci se budou moci na vlastní oči přesvědčit, že Karlos Vémola není jenom póza. 90minutový dokument ukazuje neuvěřitelný osobnostní přerod obyčejného kluka z Olomouce ve sportovní celebritu, kterou zná celá republika“, avizuje v rozhovoru pro FightLive.cz režisér Michal Samir.

  • Premiéra: 25. ledna 2024
  • Délka: 90 minut
  • Žánr: dokumentární
  • Scénář a režie: Michal Samir a Šimon Šafránek
  • Střih: Šimon Hájek

Při první verzi filmu přišla krizová situace. Jde o velice osobní zpověď, takže jsme vedli dlouhou diskuzi, jak to celé pojmout. Výsledkem je film, za kterým si stojím já, Karlos i jeho rodina.

Celý rozhovor s Michalem Samirem si můžete pustit v tomto videu:

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Karlos Vémola

Stadion je splněný sen. Vémola je ale přesvědčený, že MMA má před sebou ještě jednu velkou metu.

Karlos Vémola se chystá ukončit kariéru ve velkém stylu.🏅 MMA je jeho životní vášeň a je přesvědčený, že tenhle sport čekají větší věci než...

Česko-slovenská rivalita Vémola vs Végh dostane pokračování

Aktuální kurzy odveta století Vémola vs. Végh 2: Vsaďte si u Tipsportu s bonusem za registraci

Je to zápas, který zajímá každého fanouška bojových sportů i širší veřejnost.💎 U sázkové kanceláře Tipsport si můžete vsadit na odvetu Végh...

Karlos Vémola, Samuel Krištofič a Pavol Neruda

Porážka by mohla Vémolovi pomoct v zápase s Attilou, míní promotér OKTAGONu

Karlos Vémola během posledního turnaje šokoval celou O2 arenu, když padl bezvládně k zemi.☠️ Dokáže Terminátor v budoucnu z porážky těžit?