Jak bude probíhat ostře sledovaný zápas Procházka – Rakič? Tohle jsou 3 možné scénáře

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

V tomto článku se blíže zaměříme na bojové styly Jiřího Procházky i Aleksandara Rakiče a podíváme se, kudy by pro ně mohla vést cesta k vítězství v zápase na turnaji UFC 300.

Aleksandar Rakič Foto: Profimedia

Boj na zemi? Spíše se rýsuje přestřelka v postoji

Bude to další nervydrásající podívaná. Zápas Procházka vs. Rakič, který je na programu v noci ze soboty na neděli, slibuje pořádné drama od začátku do konce. Kdo si dokáže prosadit svou taktiku a dovede zápas do vítězného konce? Vsaďte si u Tipsportu a sledujte UFC 300 zdarma ZDE

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Souboj Procházka vs. Rakič je hlavním zápase prelims karty turnaje UFC 300 a na řadu tak přijde mezi 2:00 – 3:00 v neděli 14. dubna našeho času. Na silné i slabé stránky obou fighterů jsme se zaměřili na následujících řádcích.

Jiří Procházka je velmi specifickým typem bojovníka. Nepředvídatelnost jeho pohybů a úderů je totiž naprosto mimořádná a pro soupeře je prakticky nemožné se na tento způsob boje do puntíku připravit. Během angažmá v UFC výrazně zapracoval na technice a v průběhu souboje dokáže podle potřeby měnit guardy tak, aby si postupně načítal protivníka a vytvářel na něj tlak, kterým ho donutí couvat do pletiva.

V minulosti byla takřka neodmyslitelnou součástí Procházkova stylu skutečnost, že mu v některých kombinacích padaly ruce, kvůli čemuž inkasoval tvrdé údery. Na druhou stranu pokud on sám vyšle na soupeřovu bradu pověstný granát, zápas většinou končí. Tímto způsobem v minulosti sbíral jeden knockout za druhým.

Aleksandar Rakič má naopak většinou ukázkový dvojitý kryt a celkově se dá jeho postoj charakterizovat podle učebnice kickboxu. Dobře pracuje přední rukou a s oblibou střídá kopy, ať už lowkicky, roundkicky nebo highkicky na hlavu.

Přední nohu nechává často vytaženou tak, aby mohl vysílat právě kopačky ze zadní. To bude Procházkova příležitost, protože by se mohl pokusit vzít Rakičovi přední nohu pomocí calf kicků podobně jako to dělal proti němu Alex Pereira.

Přenést zápas na zem pomocí takedownů bude pro oba bijce zřejmě až plán B, celkově se totiž čeká, že si to rozdají v postoji. Aleksandar Rakič dost možná půjde do zápasu s taktikou svazovat Procházku v klinčích a brát mu postupně energii. Silově je na tom totiž výborně a tyto situace bude mít nepochybně skvěle najeté.

Zároveň by se mohl pokusit díky svému rozpětí paží ostřelovat Procházku na delší vzdálenost a sbírat signifikantní body, čímž v minulosti vyhrál několik zápasů. Rakič na první pohled není tak kreativním zápasníkem, a tak bude stěžejní s čím na něj vyrukuje Jiří Procházka.


Jiří Procházka:

  • ➕ těžko čitelný postoj
  • ➕ střídání guardů
  • ➕ KO úder
  • ➖ padající ruce
  • ➖ po titulové porážce

Aleksandar Rakič:

  • ➕ kopy a dynamika
  • ➕ síla ve wrestlingu
  • ➕ rozpětí paží (198 cm)
  • ➖ dvouletá pauza
  • ➖ po vážném zranění kolene

Scénář číslo 1: Zápas skončí před limitem na KO/TKO

Hák, zvedák, direkt, brada. Potenciál knockoutu na jedné, či druhé straně je v tomto případě opravdu vysoký. Oba mají ve svých obranách určité skuliny, po kterých si navzájem půjdou. Procházka v přípravě jasně avizoval, že se vrací ke svým kořenům a to znamená jediné: skvělé načasování rozhodujícího momentu. Vyjde to v zápase?

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Scénář číslo 2: Zápas skončí na body

Když si na chvíli odmyslíme, kdo proti sobě nastoupí, tento výsledek by dával smysl. Jeden je po dlouhé pauze a zranění, druhý po titulové porážce. Oběma jde o hodně a při souhře okolností by mohl být zápas hodně svázaný taktikou. Nikdo nebude chtít udělat chybu. Obezřetnost bude hrát jednu z klíčových rolí. Zároveň ale musíme dodat, že za celou kariéru Jiřího Procházky dospěl zápas na body pouze v jednom případě. A to rozhodně není náhoda.

Scénář číslo 3: Submise

MMA je hodně nevyzpytatelný sport, a tak se i s touto variantou musí počítat. Oba mají v grapplingu co nabídnout. Procházka se pod vedením trenéra Stacha za poslední dobu v tomto směru hodně posunul, ale to samé lze říci také o Rakičovi, jehož kontrola na zemi je na velice solidní úrovni. Daleko pravděpodobnější ovšem je, že se zápas bude lámat v postoji.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jiří Procházka na tiskové konferenci v Brně

Procházkův návrat ke kořenům před UFC 300: O přípravě, zdraví, vnímání tlaku i Rakičovi

Jiří BJP Procházka spolu se svým týmem ve čtvrtek uspořádal tiskovou konferenci před odletem do Las Vegas. Co změnil v aktuální přípravě a...

Jiří Procházka

Jiří Procházka predikuje hlavní zápas UFC 300. BJP prozradil, s kým by se rád někdy objevil na kartě

Co nevidět se Jiří Procházka znovu objeví v kleci UFC, tentokrát na jubilejní třísté akci organizace.😎 BJP se vyjádřil ke kartě i k...

Sledujte UFC turnaj na Tipsport TV s bonusem za registraci

Jak sledovat UFC live streamy zdarma živě? Na Tipsport TV

Sledujte v roce 2024 ✅ všechny turnaje UFC v livestreamech zdarma. ❤️ Podívejte se na snadný návod a fanděte u MMA zápasů v přímém...