Procházkův návrat ke kořenům před UFC 300: O přípravě, zdraví, vnímání tlaku i Rakičovi

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Jiří BJP Procházka spolu se svým týmem ve čtvrtek uspořádal tiskovou konferenci před odletem do Las Vegas. Co změnil v aktuální přípravě a co čeká od Aleksandara Rakiče? Nejen to se dozvíte v tomto článku.

Jiří Procházka na tiskové konferenci v Brně Foto: Profimedia

Tisková konference s Jiřím Procházkou před UFC 300

Dobrá nálada, precizní příprava a hlavně pevné zdraví. To by měly být hlavní ingredience, které BJP plánuje zúročit na turnaji UFC 300 v duelu s Aleksandarem Rakičem, který se uskuteční v noci ze soboty 13. dubna na neděli 14. dubna okolo 2:00 našeho času v Las Vegas. Na zápas si můžete už teď vsadit u Tipsportu s bonusem 300 Kč za registraci

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Procházka a jeho tým pojmenovali tuto přípravu "Návrat ke kořenům", který charakterizuje to, na co se bývalý šampion polotěžké váhy soustředil. Klíčovým aspektem je nepochybně také to, že aktuálně je Procházka zdravý, což se o přípravě na Alexe Pereiru rozhodně říci nedalo. Logicky se to ale ukázalo až s odstupem času.

Jiří Procházka: "Plán byl vrátit se k tomu, co umím nejlépe a tříbit to k dokonalosti. Byl jsem na tom pomyslném vrcholu možná příliš rychle, ale uvědomil jsem si, že si chci užívat tu cestu, sebepoznání těla a duše. To je nekonečný proces.

V poslední době jsem vymýšlel blbosti. Teď jsem se soustředil čistě na preciznost. Jasně jsou tréninky, které se úplně nepovedou, jindy je tam zase spoustu skvělých věcí. Mám kolem sebe tým, který mě dokáže usměrnit a nasměrovat správným směrem.

Chtěl jsem něco změnit, protože pokud nebudu cítit, že se posouvám a nebudu vítězit, tak mě to vlastně nebaví. O tom to je. Užívat si tu cestu. Být správně naladěný do zápasu a soustředit se na klíčové momenty. Od některých rituálů, jako například čajové sezení, jsem do velké míry upustil a spíš se soustředil na zdokonalování tréninkových věcí.

Musí v tom být balanc. Sportovní duch tě žene k lepším a lepším výkonům. Srdce válečníka zase velí nechat tam všechno, i kdyby mělo jít o krvavou řež. Mistr a profesionál ale nedělá žádné zbytečnosti navíc, ve všech těchto rovinách to má vyvážené. To je můj cíl."

Jaroslav Hovězák: "Žádné pochybnosti, zdržování a komplikace. Pracovali jsme intenzivně na tom nejdůležitějším a o to byla ta příprava kvalitnější. Jelo to přesně podle plánu, který jsme si dali a všechno jsme dodržovali. Nebyla tam žádná překážka."

Martin Karaivanov: "Vzhledem k tomu, že máme zápas na prelims, mediálních povinností bude oproti poslednímu (titulovému) zápasu určitě méně. Toho využijeme a soustředíme se na sebe. Nám je více méně jedno, o jakou jde akci, nebo jestli jsme na hlavní kartě. Je to další boj. To, jestli je to UFC 300, nebo UFC Fight Night, není podstatné. Zvýšený tlak po porážce si nijak nepřipouštíme. Jde to ten výkon v zápase, všechno ostatní odvádí pozornost."

sipka Podrobnou sázkovou analýzu a informace k zápasu NAJDETE ZDE

Pokud bude Rakič na staredownu ostrej, určitě to nebudu tolerovat

V očích Jiřího Procházky není Aleksandar Rakič žádný "gangster", byť jeho pokusy o trashtalk mohou naznačovat něco jiného. "Dělá to spíš na sílu, je to takovej neohrabanej. Myslím, že se po dvouleté pauze bude chtít ukázat a předvést nejlepší možný výkon. Jestli bude nervózní, a jak se s tím obecně popasuje, to už nechám na něm.

Zajímavá odpověď přišla od Procházky na otázku, zda očekává od Rakiče vyhrocenější staredown. "Pokud se bude o něco pokoušet, určitě to z mé strany nezůstane bez odezvy, tak jako dřív. Nenechám si nic líbit."

Rakič se vrací do ostrého zápasu po zranění kolenních vazů, což samozřejmě Procházka ví a vnímá to. "Neříkám, že to bude jeden z cílů, ale pokud uvidím, že tam něco nesedí, tak po tom určitě půjdu. Zápasník v boji musí využít všechny možnosti k vítězství."

"Jeho nebezpečný kopačky mám v merku. Dám si pozor na to, aby to správný moment dobře zaklaplo do sebe. Jsem na to připravenej. Díky za poznámku, ještě si všechny tyhle věci projedu. Tyhle jeho zbraně nejsou úplně dobře technicky zvládnutý, takže si myslím, že to bude spíš možnost z toho těžit."

Zajímavostí je, že součástí trenérského týmu přímo na místě v Las Vegas tentokrát nebude Jan Stach, byť sám Jirka ho stále vnímá jako součást týmu a veškeré techniky co se týče grapplingu a wrestlingu, s ním i nadále komunikuje.

Na rozhovor s Jiřím Procházkou se podívejte zde:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jiří Procházka

Jiří Procházka predikuje hlavní zápas UFC 300. BJP prozradil, s kým by se rád někdy objevil na kartě

Co nevidět se Jiří Procházka znovu objeví v kleci UFC, tentokrát na jubilejní třísté akci organizace.😎 BJP se vyjádřil ke kartě i k...

Jiří Procházka

Jiří Procházka popisuje aktuální fázi přípravy a svou denní rutinu pár týdnů před zápasem

Do zápasu Jiřího Procházky už zbývají jen tři týdny a český samuraj na době maká. Před soubojem s Rakičem dává fanouškům nahlédnout do své...

Jiří Procházka reaguje na trashtalk Rakiče

Tohle fakt přehnal! Jiří Procházka poukázal na výrok Rakiče, který se ho vyloženě dotkl

Srbský bojovník žijící v Rakousku Aleksandar Rakič nemá k trashtalku daleko. S některými výroky ovšem nadcházející soupeř Procházky pořádně...