Jakub Štáfek naznačil svoje plány v bojových sportech

Herec a režisér Jakub Štáfek podle vlastních slov neřekl bojovým sportům definitivní sbohem. Stále pravidelně trénuje a i přes nabitý pracovní kalendář vyhlíží další možnou výzvu.

Jakub Štáfek neřekl bojovým sportům definitivní sbohem Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Jakub Štáfek na bojové sporty nezanevřel a prozradil nejbližší plány

Úspěšný filmový producent, režisér a herec Jakub Štáfek po delší době promluvil o své „kariéře“ v bojových sportech. Navzdory velkému pracovnímu i rodinnému vytížení nechává nadále tuto životní kapitolu otevřenou. Nové, a po sportovní stránce zajímavé výzvě, by se nebránil. Zároveň ale jedním dechem dodává, že nemusí být za každou cenu u všeho.

sipka Vsaďte si na bojové sporty s bonusem za jednoduchou registraci ZDE

Jakub Štáfek byl v Česku jedním z prvních lidí mimo bojové sporty, kteří dobrovolně vystoupili ze své komfortní zóny a vyzkoušeli si ostrý zápas. Ještě před tím než se z MMA fightů stal fenomén dnešních rozměrů, vyzkoušel si extrémní tlak před vyprodanou O2 arénou. A vedl si znamenitě.

Ikonická postava Matěje Jordána z nekonečného seriálu Ulice o sobě dala poprvé vědět v roce 2018. Tehdy poprvé vkročil do boxerského ringu a na akci v Lucerně porazil Štěpána Vrbu na body. Asi nejvíc si ho fanoušci pamatují z památného turnaje Oktagon 15 v O2 Aréně, kdy v zápase pod pravidly MMA tvrdě knokautoval Petera Benka.

Od té doby neustále trénoval a zdokonaloval svoje zejména boxerské schopnosti. S nejlepším českým boxerem Vasilem Ducárem odjel na přípravný kemp do Itálie a odložil svoje tehdejší pracovní povinnosti. To vše, aby mohl v roce 2022 čelit obrovské výzve v podobě boxerského utkání s Gáborem Borárosem. K tomu ale bohužel nakonec nedošlo.

Zranění, proticovidová opatření a následné posouvání termínu zápasu nakonec vyústili ve Štáfkovo rozhodnutí tento duel definitivně zrušit. Více o tom jsme psali zde. Od té doby o něm příliš slyšet nebylo, což změnila až aféra kolem výzvy na adresu kontroverzního youtubera Jona Mariánka. Ani tento projekt ovšem nedopadl.

Štáfek byl ale mezitím veleúspěšný ve své hlavní disciplíně. Jeho fylm Vyšehrad lámal jeden divácký rekord na druhým a do toho si musel plnit svoje otcovské povinnosti. V rámci domácí bojové scény se ale od něj ještě možná čehosi dočkáme.

„Chodím si trénovat dvakrát, třikrát týdně a vyhovuje mi to maximálně. Nemám potřebuju vyprodávat O2 Arénu, spíš by mě lákala nějaká sportovní výzva. Pořád mi v hlavě hlodá to, že bych si zápas dal. Dokážu si představit, že bych si v horizontu jednoho, nebo dvou let odbouchal boxerský zápas v Lucerně. Tam, kde to všechno začalo.

Do MMA se nehrnu, není potřeba si na něco hrát, ti kluci jsou úplně jinde. Bojovým sportům jsem tehdy propadl a dodnes mi to pomáhá se udržovat. O prachy mi nikdy nešlo. Zajímá mě sportovní výzva. To je důvod, proč nikdy nepůjdu do Clash of the Stars a podobně. Zpětně si vyčítám i tu výzvu pro Jona Mariánka. Já jsem toho kluka vůbec neznal, byl jsem do toho spíše hozen. Nevěděl jsem čeho je schopný, a že mi bude nadávat. Vrátilo se mi to jako boomerang, a navíc tyhle nevychovaný chcípáky nemám rád,“ svěřil se Jakub Štáfek v podcastu U kulatého stolu

Z jeho slov bylo jasně cítit, že nepotřebuje zápas za každou cenu, avšak o zajímavé nabídce by uvažoval. Na zajímavé povídání, kde mimo jiné nabídl i názor na Jakea Paula, se podívejte zde.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Kateřina Klinderová alias Kundosaki bude jednou z hlavních hvězd Survivoru 2023

Kráska z Oktagonu v boji o přežití. Jak tohle dopadne?

Zbrusu nová řada reality show Survivor Česko a Slovensko se řítí na televizní obrazovky. Své zastoupení nejen v osobě Ondřeje Novotného...

Poslední Čech v pyramidě David Kozma

Oktagon Tipsport GameChanger: 16 vyvolených v boji o 25 milionů [aktualizováno]

Je to projekt, jaký na domácí scéně nemá obdoby ☝. Ve hře jsou peníze, ze kterých se vám zatočí hlava. A hlavně bojovníkům! Tady se jsou...