Jiří Procházka promluvil o nových podmínkách v UFC, možném přestupu do 84 a své vizi budoucnosti

Jiří Procházka vybojoval důležité vítězství a teď už se dívá vpřed. O tom, co se bude dít dál, má jasnou představu. Jak vypadá jeho budoucnost v UFC a jaké jsou jeho plány, se dozvíte v článku.

Jiří Procházka Foto: Profimedia

Rovnou za titulem

Je tomu sotva několik dní, co se Jiřímu Procházkovi podařilo vybojovat důležité vítězství s Aleksandarem Rakičem, už teď je ale Jiří duchem v dalším zápasu, který by chtěl co nejdříve. O tom, s kým by to mělo být, má jasno.

Zaregistruj se online a vsaď si s bonusem za registraci u Fortuny

„Zatím je to furt ve formě jednání, není to nic jistýho, ale mým cílem... S ohledem na ten New York a na tohle vítězství si myslím, že si zasloužím titulovou bitvu,“ prohlásil Procházka ve speciálním vydání MMA letem světem Ondřeje Novotného.

Alex Pereira se ale na druhé straně nechal slyšet, že by si rád zkusil těžkou váhu a že mu v tuto chvíli odveta s Jiřím nedává smysl. „Teď to nechávám na manažerovi, já svoje stanovisko jasně vyslovil a uvidíme, co vyjedná,“ řekl Jiří.

Jiří Procházka prozradil, že by rád do konce roku stihl ještě jeden dva zápasy, a pokud by to nemělo být s Pereirou, jediní dva možní kandidáti na soupeře, kteří by Jiřímu dávali smysl, jsou Hill nebo Ankalaev. Jiří by přesto raději přešel rovnou k titulové bitvě, jak ale sám řekl, všechno záleží na výsledku vyjednávání a verdiktu UFC.

Nová smlouva s UFC

V médiích se spekulovalo o tom, že bonus 300 tisíc, který Jiří dostal za výkon večera, je vyšší než jeho výplata v UFC. Procházka ale tuhle domněnku vyvrátil. „Mám dobrého manažera a vyjednal mi dobrou smlouvu,“ řekl Jiří. Nechtěl uvádět konkrétní čísla, dle jeho reakce lze ale předpokládat, že se v tuto chvíli jeho výplata bonusu přinejmenším rovná a možná ho i převyšuje.

„Ještě před tímhle zápasem jsem podepisoval novou smlouvu,“ prozradil Jiří. „Je to smlouva na dobu kolem tří let nebo několik zápasů,“ vysvětlil. Záleží tedy, co uplyne dříve, zda doba stanovená ve smlouvě nebo daný počet zápasů.

Přestup do 84?

Už nějakou dobu Jiří a jeho tým mluví o možnosti, že by zkusil štěstí i v jiné divizi UFC. Uvažují o střední váze, což by pro Jiřího znamenalo devítikilový rozdíl. Přesto je prý tahle možnost stále na stole.

„Myslím si, že by to šlo. V tomhle si nechávám dávat nápovědu od vlastního těla a vím, že tuhle váhu bych ještě zvládl. S tím, že bych mohl ještě upravit stravu, jíst čistší stravu, ne tolik masa, protože potom se udržuje i bdělejší mysl a určitě bych to chtěl v přípravě minimálně jednou vyzkoušet,“ pronesl Jirka.

„Ale jak jsem říkal, teď je hlavní target titul 93,“ dodal vzápětí. Přestup do nižší váhové kategorie, je zdá se podmíněný titulem v polotěžké váze, který je pro Procházku stěžejní. Jiří je v tuto chvíli tak soustředěný na titulový souboj, že by byl ochotný ho absolvovat na turnaji v Brazílii, který je v podstatě za dveřmi. Uvidíme tedy, jak na Procházkovy vize odpoví UFC.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Alex Pereira

VIDEO: Alex Pereira obhajoval se zlomeným prstem. Poatan zveřejnil záznam, jak ke zranění došlo

Alex Pereira dokázal o víkendu obhájit pás šampiona.🥇 Až po turnaji Poatan prozradil, že šel do zápasu s pochroumaným prstem. A přesto se...

Výplaty UFC 300

Výplaty UFC 300: Na kolik si přišel Jiří Procházka nebo šampion Alex Pereira?

Jubilejní galavečer UFC 300 byl mimořádně sledovanou sportovní událostí. Tomu také odpovídají výplaty, na které si jednotliví bojovníci...

Conor McGregor

Hvězdy UFC 303 už se kočkují na sítích. McGregor s Chandlerem si posílají vzkazy, ze kterých mrazí

Conor McGregor a Michael Chandler mají konečně oficiální datum. Zápasníci se do klece jistě těší, a tak se do sebe pouští aspoň na...