Karlos Vémola: „Ankos mi sedí, lidi tam mají jiný styl“

Po absolvování kempu v Polsku jsme vyzpovídali Karlose Vémolu. Řeč byla o jeho přípravě i očekávaném duelu na turnaji Oktagon 22. Proč by Ankos neměnil a co bude klíčovým faktorem v zápase s Milanem Ďatelinkou?

Karlos Vémola tradičně před zápasem trénoval v Polsku Foto: Karlos Vémola

ROZHOVOR S Karlosem Vémolou: o přípravě, plánech i aktuálních projektech

Fight-Live: Ahoj Karlosi, máš za sebou tradiční předzápasovou přípravu v polském ANKOS Gymu. Kdo ti během sparingů nejvíce imitoval Milana Ďatelinku a do jaké míry se obecně tvoje příprava odvíjí od nadcházejícího soupeře?

K: Výhodou v Polsku je, že těch borců, kteří dokážou imitovat Ďatelinku je celá řada. Výběr sparingpartnerů se vždycky specificky odvíjí od konkrétního soupeře tak, aby se mu maximálně podobali, takže v tomhle případě jsem spároval s vyššími fightery s dobrým strikingem. Obecně ale směrem k tomuto zápasu považuju za největší výhodu to, že do Polska Milan jezdí trénovat a místní trenéři ho velice dobře znají.

Fight-Live: Jsou to právě tvrdé sparingy, za kterými do Polska pravidelně před zápasem jezdíš? Případně kvůli čemu sis Ankos Gym tolik oblíbil?

K: Ano, tvrdé sparingy jsou jeden z důvodů, proč do Ankosu rád jezdím. Ale není to jen o nich. Tvrdé sparingy můžu mít u Andrého Reinderse. Jde spíš o to, že lidi v Polsku jsou jiný, mají odlišné styly a to je to co potřebuju. V Česku například tvrdě trénuju s Pavlem Salčákem, po nějaké době si ale na sebe navzájem zvykneme a víme, co platí na toho druhého. Polskej progres jde krásně vidět na přikladu Macha Muradova, pokud se podíváte na jeho kariéru před Ankosem, a poté co tam začal trénovat – rozdíl je obrovskej. Mach je jednoznačnej důkaz toho, že to funguje.

sipka Tip pro tebe: vsaď si na příští Karlosův zápas s bonusem 150 Kč za jednoduchou registraci

Fight-Live: Existuje ještě něco, co by tě při tvých zkušenostech mohlo v přípravě zaskočit? Jedeš si svoje osvědčené drily, nebo zkoušíš i nové věci?

K: Nikdy nevíte, co se v zápase stane, takže nové tréninkové metody a parťáci v přípravě, to je to nejdůležitější pro to, aby příprava byla dostatečně kvalitní. Navíc v Ankosu jsou výborní trenéři a celej kemp patří mezi absolutní špičku v Evropě, takže z těchto důvodů mi to tam jednoznačně vyhovuje. Je tam fakt hodně kvalitních frajerů.

Fight-Live: Co považuješ za nejsilnější Ďatelinkovy zbraně? Jsou to jeho nástupy během úvodního kola?

K: Jeho zbraně jsou hlavně to, že je mladej, hladovej a nemá co ztratit. Nástupy během prvního kola mám většinou i já, takže si nemyslím, že by na mě nějak tvrdě nastoupil. On spíš bude čekat, co předvedu já a pak se bude snažit kontrovat, k čemuž mu ale nedám prostor. Nečekám, že by měl na mě nějakej velkej nástup. Všichni víme, že takhle to probíhat určitě nebude…

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Fight-Live: Jak velká je podle tebe šance, že by zápas dospěl do šampionských kol (4. a 5.)?

K: Hodně, hodně malá. A pokud by se tak stalo, tím líp pro mě. Myslím si, že bych v této fázi zápas kontroloval. Ďatelinka nikdy nebyl za druhým kolem a nedokáže si to vůbec představit. Tady už je to opravdu o těch zkušenostech, a proto se tomu mimochodem říká championship’s round. Soupeř má pravdu v jedné věci: jeden z nás po tomhle zápase "půjde" z klece nohama napřed. Já vím ale jistě, že já to nebudu.

Fight-Live: Bude klíčovým faktorem psychika?

K: Tak psychika je klíčovým faktorem v každém zápase. V tomhle konkrétním fightu budou ale klíčovým faktorem zkušenosti.

Fight-Live: Vizualizuješ si svoje nadcházející zápasy, včetně průběhu a konkrétní techniky ukončení. Nebo se situace vždy odvíjí od vývoje v samotné kleci?

K: Vždycky mám plán, jak ten zápas ukončím. Akorát, že někdy ty zápasy jsou lehčí, než čekáte – viz. Baba Jaga, a někdy jsou těžší – viz. Lohoré. Doufám, že tento duel bude něco mezi… Nemyslím si, že to bude jednoduchej zápas, ale ani si nemyslím, že bude složitej. To bych si ho musel udělat složitým já, svými chybami. Ty se ale rozhodně nechystám udělat, a naopak z toho chci udělat jednoznačnou záležitost.

Fight-Live: Teď trochu odbočíme. Víme o tobě, že se věnuješ nejrůznějším projektům. Nedávno si se například zapojil do natáčení filmu. Covid-19 už máš za sebou, přesto – jak často musíš aktuálně podstupovat testy?

K: Je to tak. Těch věcí, kterým se aktuálně věnuju je opravdu hodně a i proto se nechávám často testovat. Přicházím často do kontaktu s lidmi a nechci nakazit svoje holky doma ani nikoho dalšího. Jezdím do Polska, natáčíme Karlos show a vždycky před i po se nechám otestovat, takže to podstupuju opravdu pravidelně.


Děkujeme, že si si na rozhovor pro Fight-Live.cz udělal čas a přejeme hodně štěstí v závěru přípravy i samotném zápase. Díky!

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Karlos Terminátor Vémola

Karlos Terminátor Vémola - životopis a zápasy MMA bojovníka

Karlos Terminátor Vémola ✨ je jeden z nejvýraznějších českých MMA bojovníků historie i současnosti. Jako první Čech bojoval ve slavné UFC...

Milan Ďatelinka vs. Václav Mikulášek

Milan Ďatelinka – životopis a zápasy MMA bojovníka

Milan Ďatelinka je přední slovenský fighter⚡, který se v roce 2022 rozhodl udělat změnu a přestoupil z Oktagonu do RFA✔️. Toto je jeho...

Karlos Vémola bude obhajovat titul na Oktagonu 22

Oktagon 22: Vémola vs. Ďatelinka: informace, datum a fight card

Turnaj Oktagon 22: Vémola vs. Ďatelinka 🧡 proběhne už 27. března. ⭐ V akci uvidíme i Alexe Lohorého. Podívejte se na kompletní informace a...