Letos v Česku naposledy? Promotér Adrian Smrčka otevřeně promluvil o budoucnosti Vaška Siváka

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Už delší dobu platí, že je Václav Sivák pro tuzemské i světové TOP organizace hodně žádaným zbožím. Aktuální plán jeho zápasů nastínil promotér a manažer Adrian Smrčka, který Siváka dlouhodobě zastupuje. Tady jsou jeho slova.

Václav Sivák Foto: RFA

Václav Sivák míří do zahraničí. Ještě předtím stihne několik zápasů v Česku

O přesunu neporaženého Václava Siváka (26–0) do elitní světové organizace se debatuje už delší dobu. Ve druhé polovině roku 2024 se to s vysokou pravděpodobností stane skutečností. Ještě předtím ale uvidí čeští fanoušci ostravského Badboye několikrát na domácí půdě.

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

Nejbližší zápas čeká Vaška Siváka 13. dubna na turnaji RFA 16 v Opavě. Tam bude obhajovat titul ve váze do 66 kilogramů proti Adamu Królovi, což je zápas, který snad kromě organizace Real Fight Arena v čele s Borisem Marhanským prakticky nikomu nedává smysl.

"Tohle jméno mě hodně překvapilo. Je to zápas, který Vaškovi nemůže nic dát. Oproti Królovi je minimálně o tři výkonnostní třídy jinde. Plníme ale závazky vůči RFA, byť s tímto zápasem nesouhlasím. V zápase se může stát cokoliv... může přijít zranění. Po sportovní stránce není nic, čím by ho Król mohl ohrozit. RFA chce dát šanci mladému prospektu se ukázat, podle mě by ale měl zůstat u MMA, kterému se věnuje..."

Po dubnové obhajobě čeká Vaška zápas 18. května na galavečeru Gladiator's Fight Night v Mladé Boleslavi. Ani v tomto případě nebyl Adrian Smrčka Sivákově účasti zprvu příliš nakloněný. Promotér organizace ale v tomto případě zajistil velmi kvalitní jméno.

"Půjde o zápasníka Glory, několikanásobného mistra své země a účastníka turnajů WAKO. V tomto případě už ten zápas dává mnohem větší smysl. Organizátoři musí sáhnout hluboko do kapsy. Po vzájemné diskuzi jsme se nakonec domluvili a Vašek zde bude zápasit"

Následovat bude dvou až tříměsíční pauza, protože zapomínat nemůžeme ani na vítězný debut Siváka v KSW, který proběhl 24. února. Mimochodem ta má o jeho další služby také velký zájem. Odpočinek po náročném období tedy bude rozhodně na místě.

"27. července chceme uzavřít českou bojovou scénu. Na 99 % se Vašek v tomto termínu představí v České republice naposledy a teď jednáme o tom, jakým způsobem to bude.

Ve hře je mimo jiné výzva. Například od Tadeáše Růžičky, což mi dává z pohledu českých zápasníků asi největší smysl. Pak je tu Keita, ten ale v postoji ani zdaleka nedosahuje Vaškovi úrovně a tu šanci mu ani dávat nechceme, takže za mě ne.

Zápas s Růžičkou zvažujeme a blýská se nám tu na pyramidu. Tím by Vašek mohl uzavřít českou bojovou scénu. Jednáme s promotérama, jednáme o hale a dalších věcech. Takhle si dokážu představit, že by se Vašek rozloučil s českou scénou a myslím si, že ho čeká několik let v zahraničních organizacích.

Vašek už dneska zápasí v řádech statisíců, takže pokud se jedná o pyramidu, bojovníci musí splnit hodně kritérií. Pro vítěze čekají vysoké prize money, myslím, že i milion korun.

V Česku nevychází nikomu, aby za zápas Vaška s kýmkoliv organizátoři zaplatili 2 miliony korun. Ať je to Ondřej Novotný, RFA, my jako Night of Warriors, Yangames... Já si stojím za tím, že buď to ukončíme velkými zahraničním jménem a půjdeme do zahraničí, a nebo zvolíme variantu pyramidy. Za několik dní bychom měli mít jasno.

Poté je několik eventualit. Glory, ONE FC, KSW, RCC. Je to tak, že zřejmě přijde exkluzivní smlouva, kde máme nastaveny nějaké finanční požadavky, které chceme. Všechny jmenované organizace jsou ve hře. Je možné, že před exkluzivní, dlouhodobou smlouvou, přijde zápas třeba v Glory, Japonsku, taky bychom se rádi podívali do Bulharska... Myslím si, že jsme tak 3-4 zápasy před podpisem exkluzivní smlouvy," uvedl Smrčka o Sivákově budoucnosti v rozhovoru pro kaocko.cz.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vašek Sivák

Václav Sivák - profil a kariéra talentovaného zápasníka

Vašek Sivák je kometa ⭐ bojových sportů u nás i v zahraničí. Jako první Čech v historii 🥇 vybojoval mezi amatéry prestižní světový titul...

Jiří Procházka  v souboji s Gloverem Teixeirou

Kalendář MMA akcí (turnajů) v Česku a ve světě

Podívejte se na kompletní program galavečerů MMA v Česku i ve světě. ❤️ V článku naleznete přehledný seznam nejdůležitějších turnajů pro...

Václav Sivák

Nechte si zajít chuť, na zápas Mawara se Sivákem jen tak nedojde. Nabízí se však tato varianta

Je to zápas, o kterém se spekuluje už několik měsíců. Bitva předních českých postojářů se však ve světle nejnovějšího vyjádření promotéra...