Losene Keita a jeho nešťastné zranění na Štvanici. Jak dlouho bude mimo hru?

Hlavní zápas sobotní Štvanice měl zcela nečekaný konec. Zdánlivě neporazitelný Losene Keita se během první minuty v kleci zranil a pás šampiona si tedy ponechal Maté Sanikidze. Jak vážná je Keitova zlomenina nohy a za jak dlouho se asi bude moci vrátit do hry?

Losene Keita se zranil v první minutě zápasu Foto: instagram/keitaplusser

Keita si zlomil nohu v první minutě zápasu, ale už teď chce odvetu

Na hlavní zápas avizované poslední Štvanice se těšil každý fanoušek Oktagonu. Napětí mezi Keitou a Sanikidzem už by se dalo nějakou dobu krájet a veškeré jejich vzájemné dohadování mělo onoho večera vyvrcholit v kleci. Avšak ani nejtvrdší příprava nemohla ani jednoho z bojovníků připravit na ten úplně nejhorší scénář: Losene Keita si v první minutě zápasu zlomil nohu a rázem bylo po boji.

„Myslím si, že mám zlomenou nohu,“ řekl Keita na tiskové konferenci bezprostředně po turnaji. Jak sám přiznal, zranění si zřejmě přivodil sám nešťastně mířeným lowkickem.

Později na svém instagramu zveřejnil rentgenové snímky, z nichž je patrné, že jde skutečně o zlomeninu nohy. „Pokaždé jdu udělat show, ale včera to nešlo, jak jsem očekával. Zápas byl bohužel ukončen poté, co jsem si prvním kopem zlomil nohu, a to hned v první minutě zápasu (...).“ napsal k příspěvku.

Navzdory nešťastnému zranění už se teď Keita nemůže dočkat odvety: „Ještě jsme nedopsali tenhle příběh, takže doufám, že Maté mi tuhle šanci dá (...) Nevím, jestli Matého těší tahle výhra, já bych nebyl rád, kdyby to takhle bylo, já si nepřipadám, jako že mě porazil (...) takže budu rád za odvetu,“ prohlásil odhodlaně.

Kromě pásu v pérové váze je tu ale ještě ten v lehké, a ve vzduchu visí otázka, jak dlouho bude muset být mimo trénink a klec a co se bude s jeho titulem, který získal minulý rok v zápase s legendárním Ivanem Buchingerem, dít dál.

Podmínkou k udržení pásu je do roka ho obhájit v titulovém zápase, a to se Keitovi nejspíš nepodaří. „Když neobhájíte pás alespoň jednou v roce... tak uvidíme, jak to dopadne (...) Keita musí jít k doktorovi a pak ho čeká rekonvalescence, takže uvidíme, jak dlouho to bude trvat a pak se rozhodne, co s pásem,“ prohlásil Ondřej Novotný během tiskovky.

A právě s tím souvisí další soupeř, kterého má Keita v hlavě: Ronaldem Paradeiserem. Očekávalo se, že Losene bude svůj pás obhajovat v dohledné době a Paradeiser o titul logicky velmi stojí: „Když jsme se potkali, říkal mi, jestli si opravdu myslím, že se mě bojí. To ne, jen si myslím, že se zápasu se mnou vyhýbal. Můj vysněný krok je titulový zápas. Nechci ani říkat, že přímo Keita, protože se může stát cokoliv. Nefixuju se na to, s kým mám jít,“ prohlásil Rony.

Keitovi jde očividně také především o titul, zápas s Ronym by si ale dle jeho slov dal tak či tak. „Já chci samozřejmě být dvojitým šampionem, takže budu chtít bojovat s kýmkoli, kdo bude mít pás. Chci být aktivní, i kdyby to byl Rony... určitě bych chtěl bojovat proti Ronymu, ať už půjde o titulový souboj nebo ne, protože si to potřebuju dokázat...“ prohlásil Black Panther na tiskové konferenci.

Keitova budoucnost se teď však bude odvíjet od toho, jak moc je jeho zranění komplikované. Délka rekonvalescence vždycky závisí na typu zlomeniny, většina zdrojů ale uvádí, že zlomenina holenní kosti se obvykle hojí tři až čtyři měsíce. To ovšem neznamená, že po této době by mohl Keita naskočit do plnohodnotného tréninku. Co bude s oblíbeným bojovníkem Oktagonu, se nejspíše dozvíme v nejbližších dnech.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Karlos Vémola to tentokrát neměl tak lehké

Poslední Štvanice plná překvapení: Zraněný Keita, Vémola na lopatkách a rychlý Škvor

Úplně poslední Štvanice nabídla spoustu očekávaného vzrušení, ale také nečekané zvraty. Co překvapivého nejkrásnější turnaj roku přinesl?💥💥

Vlado Lengál předvedl další výborný výkon

Pirátův pád, Lengálův ohňostroj, nový šampion bantamu i loučící se Baba Jaga

Speciální páteční turnaj na Štvanici napsal několik hollywoodských příběhů. Kdo se zaskvěl skvělými výkony, a kdo si odnesl šťavnatý...

MMA bojovník Vašek Mikulášek

Václav Mikulášek - životopis a zápasy MMA bojovníka

Václav „Baba Jaga“ Mikulášek je kontroverzní⚡, český MMA zápasník, který si s nikým a ničím nebere servítky v kleci i mimo ní.🧨 Jeho osoba...