Poslední Štvanice plná překvapení: Zraněný Keita, Vémola na lopatkách a rychlý Škvor

Jak už to ve světě bojových sportů bývá, i tenhle turnaj byl v mnoha ohledech nepředvídatelný. Očekávali jsme velkolepou show a úžasnou podívanou v podobě napínavých duelů, a přesto večer pod širým nebem přinesl i spoustu překvapení.

Karlos Vémola to tentokrát neměl tak lehké Foto: Facebook/OKTAGON MMA

Široký Petráška ukončil a došel si směle pro vítězství

Během souboje Široký vs Petrášek skandovala doslova celá Štvanice. Oba zápasníci měli v hledišti značné množství příznivců, a to je motivovalo dát do zápasu úplně všechno. Šlo o jednu z nejnapínavějších podívaných večera, a dokud zápas nedošel konce, síly se zdály celkem vyrovnané.

V prvním kole o něco více dominoval Ondřej Petrášek, ve druhém se do toho ale naopak opřel Široký. Petrášek statečně odolával tvrdým úderům Širokého, ale jeho neúnavnou snahu vydržet ukončil rozhodčí a Široký v ten moment zvítězil TKO.

Rekordně rychlý Daniel Škvor a jeho první vítězná submise

Ještě než došlo na samotný souboj, vloudila se chybička a Daniel Škvor omylem nastupoval na nesprávnou písničku. Člověk by řekl, že to jednoho rozhodí, ale to pro DeeDeeho neplatí.

Daniel Škvor se vykolejit nenechal a předvedl svou první vítěznou submisi, a ještě ke všemu v rekordním čase. Nebýt zranění v hlavním zápase, šlo by o nejrychlejší duel večera. Daniel soupeře ukončil gilotinou a jeho úspěch s ním hlasitě slavila celá Štvanice.

Daniel Škvor Foto: Facebook/OKTAGON MMA

Buki je zpět! aneb Nervy drásající duel Buchinger vs Abou Tounkara

Buki je zkrátka legenda, a nikdo nejspíš nepochyboval, že si jde na Štvanici pro vítězství (byť po dlouhé době). Abou Tounkara se však ukázal jako velmi nelehký a nepříjemný soupeř, který do zápasu naskočil s obrovským odhodláním a dynamikou.

Tounkara zřejmě překvapil nejen diváky, ale i samotného Buchingera, kterého to v prvním kole zřejmě vykolejilo, čehož Francouz využil ve svůj prospěch a svou dominancí sbíral jeden bod za druhým.

Začátkem druhého kola to vypadalo dost podobně, pak ale Buchinger Tounkaru rozhodil několika dobře mířenými údery na spodek, které Francouze dostaly do nevýhodné pozice. Pak už jen stačilo, aby Buki nepolevil a dobíjel soupeře, dokud rozhodčí zápas neukončil. Navzdory rozpačitému začátku tedy nakonec zaznělo vítězné „Buki je zpět!“. Za svou výhru navíc slovenská legenda inkasovala Tipsport bonus za výkon večera.

Ivan Buchinger Foto: Facebook/OKTAGON MMA

Překvapivě odolný Alsina a Vémola na zádech

Když Oktagon oznámil, proti jakému soupeři Vémola na Štvanici nastoupí, mnozí si stěžovali, že jde pro Terminátora o příliš snadného protivníka. V plánu byla značně nebezpečnější jména, přesto ale Argentinec Alsina dokázal celou Štvanici na moment připravit o dech.

V prvním kole si Terminátor vzal soupeře velmi rychle na zem, kde po celou dobu dominoval a dusil Alsinu až do zaznění gongu. V první půlce dalšího kola se zdálo, že druhé kolo se ponese ve stejném duchu a Vémola bude celou dobu dominovat na Alsinovi, Argentinec však dokázal Terminátora překvapivě hbitě přetočit a Karlosovi nějakou chvíli trvalo, než znovu nabyl kontroly.

Přestože Alsina měl v tuto chvíli navrch, Vémola se rozhodně nevzdával a rozdával rány o sto šest. Alsina se ve třetím kole snažil zuby nehty nepodlehnout, ale Terminátor si ho nakonec po minutě přece jen vzal na zem, kde se snažil všemožně Argentince donutit odklepat. Alsina však odolával do poslední vteřiny, a tak si Karlos připsal vítězství na body.

Prokletý hlavní zápas, zraněný Keita a nadále vládnoucí šampion Sanikidze

O největší rozruch a překvapení se pravděpodobně postaral hlavní zápas večera. Bohužel ne úplně v dobrém slova smyslu. Keita nastoupil do klece stejně odhodlaný a sebevědomý jako vždycky – připravený vzít si od Sanikidzeho pás šampiona. Osud tomu chtěl ale jinak.

Zápas chvilku probíhal v postoji, a právě ve chvíli, kdy Keita doručil Sanikidzemu trvdý lowkick, došlo ke zranění, které celý zápas rozhodlo. Keita ještě nějakou dobu statečně odolával bolesti a v boji pokračoval, nakonec ale přiznal barvu a duel byl ukončen.

Souboj se tak dočkal toho nejhoršího možného konce, když se ukázalo, že Keita není s to pokračovat v souboji. Sanikidze si tak pás šampiona ponechal. Nedá se ovšem říct, že by Keita odcházel z klece jako zcela poražený, o co přišel v zápase, si vynahradil v osobním životě a rozhodl se přímo v kleci požádat svou přítelkyni o ruku. Ta před zraky fanoušků souhlasila a Keita i celé publikum tak dostali svůj šťastný konec.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vlado Lengál předvedl další výborný výkon

Pirátův pád, Lengálův ohňostroj, nový šampion bantamu i loučící se Baba Jaga

Speciální páteční turnaj na Štvanici napsal několik hollywoodských příběhů. Kdo se zaskvěl skvělými výkony, a kdo si odnesl šťavnatý...

Double champ Losene Keita

Letní turnaj Štvanice Oktagon 45: Sanikidze vs. Keita – kurzy, analýza, program a výsledky

Pod otevřeným nebem pražské Štvanice ☀️ se pokusí odčinit poslední porážku Karlos Terminátor Vémola. Kompletní informace vám přinášíme v...

MMA bojovník Vašek Mikulášek

Václav Mikulášek - životopis a zápasy MMA bojovníka

Václav „Baba Jaga“ Mikulášek je kontroverzní⚡, český MMA zápasník, který si s nikým a ničím nebere servítky v kleci i mimo ní.🧨 Jeho osoba...