Pirátův pád, Lengálův ohňostroj, nový šampion bantamu i loučící se Baba Jaga

Speciální páteční turnaj na Štvanici napsal několik hollywoodských příběhů. Kdo se zaskvěl skvělými výkony, a kdo si odnesl šťavnatý finanční bonus?

Vlado Lengál předvedl další výborný výkon Foto: OKTAGON MMA

Hvězda Vlada Lengála dál stoupá vzhůru, jeho granáty tentokrát pocítil Deiga-Scheck

Vladimír "Vlado" Lengál si prožil na Štvanici pořádnou zkoušku ohněm. Do zápasu s velezkušeným Michaelem Deigou-Scheckem šel s vědomím, že ho případný úspěch může katapultovat na špici žebříčku pérové váhy.

Lengál se v zápase jako první ocitl ve velkých problémech poté, co mu Scheck tvrdým kopem na játra vyrazil dech a následně se ho pokoušel ukončit. Jenže velká chvíle ostříleného bombarďáka měla teprve přijít.

Lengál zhruba v polovině kola rozjel svou typickou sekvenci úderů, z nichž jich hned několik přesně našlo Scheckovo bradu. Viditelně otřesený brazilský veterán se za žádnou cenu nechtěl poroučet k zemi, pod náporem tvrdých háků se tomu ale stejně nevyhnul. Zdánlivě nesmrtelný Scheck měl i v kritické situaci a na "autopilota" tendenci vstát, což ale Lengál nepřipustil a dobil ho na zemi.

Parádní představení vyneslo Lengálovi zaslouženě Tipsport bonus za výkon večera v hodnotě 5 tisíc EUR, které podle slov vítěze poputují na rodinnou dovolenou. Zároveň se však Vlado nechal slyšet, že by se mu do budoucna, vzhledem k posunu v žebříčku, líbil zápas s brněnským Jakubem Dohnalem.

Vlado Lengál v souboji s Deigou Scheckem Foto: OKTAGON MMA

Robert Bryczek jako první ukončil Piráta a důrazně si řekl o Patrika Kincla

V hlavním předzápase celé karty naopak nešla karta Samuelovi Pirátovi Krištofičovi. Ten se s polským knokauterem Robertem Bryczkem pustil od první vteřiny neohroženě do pěstní přestřelky, což se o několik vteřin později ukázalo jako fatální rozhodnutí.

Bryczek se totiž již po několikáté v poslední době vytasil s tvrdou přední, kterou poslal Piráta k zemi a tam rozjel drtivné ground and pound, což vedlo k ukončení zápasu. Polský sniper je tak vůbec prvním zápasníkem, kterému se povedlo ukončit Piráta před časovým limitem.

Po zápase Ondřej Novotný potvrdil, že se Bryczek v příštím zápase utká o titul střední váhy s Patrikem Kinclem. Úřadující šampion jen pár chvil na to dorazil do klece k prvnímu vzájemnému staredownu.

Staredown mezi Kinclem a Bryczekem Foto: OKTAGON MMA

Brazilec Felipe Lima je novým králem bantamu, Václav Mikulášek oznámil konec kariéry

Největší kurzové překvapení večera bylo k vidění v rámci hlavního titulového zápasu ve váze do 61 kilogramů. Dánský žralok Jonas Magard v něm čelil Felipe Limovi, který od úvodních vteřin diktoval tempo zápasu. Brazilec byl i přes Magardův srdnatý odpor lepší v klinčích, na zemi a zaslouženě si dokráčel pro šampionský pás.

Václav "Baba Jaga" Mikulášek v zápase s Ole Magnorem dokázal vzdorovat jen necelou minutu prvního kola. Nejprve ho norský viking nenápadným úderem seslal k zemi a tam ho následně uškrtil Rear Naked Choke.

Mikulášek po utkání položil rukavice do středu Oktagonu a zdá se, že jeho kariéra MMA bojovníka je u konce. Rodák z Bohumína na poturnajové tiskové konferenci přiznal, že už mu zápasení nepřináší radost, tak jako dříve, z čehož lze usuzovat, že nejde o žádné unáhlené rozhodnutí.

Mikulášek s Magnorem prohrál na submisi Foto: OKTAGON MMA

Návrat Lucie Krajčovič a vítězná MMA premiéra pro Radka Roušala

Páteční turnaj odšpuntoval nečekanný comeback slovenské legendy Lucie Krajčovič. Královna stand-upu se pod organizací Oktagon představila po dlouhých 3 a půl letech, během kterých stihla mateřské povinnosti i ukončení kariéry. Její návrat ale vítězný nádech neměl, Róza Gumienna předvedla v otevíracím zápase skvělý výkon a zaknihovala cenný skalp díky vítězství na body.

Brněnský šampion Radek Roušal ve svém premiérovém zápase v MMA předvedl parádní obranu proti takedownům Armanda Herczega. Sám "Ruchy" sice se svým výkonem nebyl úplně spokojený, vítězný debut, navíc proti ortodoxnímu zemařovi, se ale rozhodně počítá.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dánský žralok Jonas Magard

Oktagon 45 Štvanice Special: pátek – zápasy, vstupenky, livestream

Koncem července nás čeká populární letní MMA show 🥊️, tentokrát ve dvou dnech a tentokrát prý naposledy. Jak bude vypadat páteční program?...

Karlos Vémola si naplánoval odměnu po Štvanici

Odměna za polapení Kobry? Nový přírůstek do vozového parku, plánuje Vémola

Karlos Terminátor Vémola už netrpělivě vyhlíží svůj zápas na sobotním turnaji Oktagon 45. Při té příležitosti si jasně nalajnoval, co si za...

Double champ Losene Keita

Letní turnaj Štvanice Oktagon 45: Sanikidze vs. Keita – kurzy, analýza, program a výsledky

Pod otevřeným nebem pražské Štvanice ☀️ se pokusí odčinit poslední porážku Karlos Terminátor Vémola. Kompletní informace vám přinášíme v...