Matouš Kohout: Přechod do velteru mi schválil i Patrik Kincl. Cíl zůstává stejný

Bojovníka Matouše Kohouta čeká po letech velká změna. Sparing partner Patrika Kincla se přesouvá o váhovou kategorii výše a hned na úvod vyzve známé jméno domácí scény.

Matouš Kohout má před sebou novou výzvu Foto: OKTAGON MMA

Nová mise ve váze do 77 kilogramů. Zdraví máme jenom jedno, říká Matouš Kohout

Matouš Kohout ve své dosavadní MMA kariéře střídal světlejší chvilky s trpkými porážkami. Poslední nezdar proti Karolu Ryšavému ho přiměl učinit důležité rozhodnutí. Nově bude někdejší vynikající thajboxer a vítěz projektu Oktagon Underground zápasit v našlapané velterové divizi.

Tahle změna se nabízela už poměrně dlouho. Matouš Kohout totiž shazoval do lehké váhy obrovskou porci kilogramů a tělo mu v poslední době začalo dávat čím dál jasnější signály. Kapitola v 70ce se pro něj tuto chvíli uzavírá.

Kohout si zápasy ve velterové váze vyzkoušel v začátcích své profesionální MMA kariéry. Následně zvolil náročnější shazování a zakotvil v lehké divizi. Najet na delší šňůru vítězství, která by ho posunula k titulové šanci, se mu ale nepovedlo.

Teď se o to stejné pokusí o váhovou kategorii výše, která je podobně nabitá jako lehká váha. Cíl se pro Kohouta nemění. Postupně si vydobýt silnou pozici a propracovat se k duelu o vysněný opasek.

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Borec, který má svůj styl založený především na thajských klinčích a skvělém pohybu na nohou, zaznamenal zřejmě největší úspěch kariéry, když v roce 2020 vybojoval korunu pro celkového vítěze projektu Oktagon Underground. Tehdy ve finále pokořil i takového bombarďáka, jakým je Rony Paradeiser.

Na úvod svého tažení velterovou divizí organizace Oktagon MMA změří "The Mighty Rooster" síly se známou tváří. Na turnaji Oktagon 47 v Bratislavě vyzve domácího Roba Pukače a tento matchup slibuje vskutku zajímavou podívanou dvou technicky založených bojovníků.

"Po poslední porážce s Karolem Ryšavým jsem byl trochu frustrovanej a dal jsem si delší pauzu. Sice jsem trénoval, ale neřešil jsem moc stravu a tady ty věci. Pak jsem si stoupl na váhu a ta ukázala 87 kilogramů. Přišla otázka, co dál, protože zdraví máme jenom jedno.

Konzultoval jsem to s týmem, nebo Patrikem Kinclem, se kterým dlouhodobě trénuju. Ten s tím vyloženě souhlasil. Rozhodl jsem se jít touto cestou.

Robo Pukač je známé jméno a pro mě je to dobrý matchup. Tím zápasem se můžu zviditelnit a postupně stoupat krůček po krůčku žebříčkem až k titulovému zápasu"

Velmi dobré naladění hlásí před pikantním česko-slovenským duelem i bratislavský patriot Robo Pukač. Zkušený veterán scény na sobě podle vlastních slov nepociťuje žádný tlak, což slibuje opravdu pěknou podívanou.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Robo Pukač při práci na zemi během zápasu

Róbert Pukač – profil a statistiky zápasníka MMA

Diamantový čávo 💎 Robo Pukač je jedním z nejznámějších slovenských MMA fighterů☝. Po překonání dlouhého zranění nastupuje od roku 2018 v...

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...

Ivan Buchinger má před sebou zápas s Jakubem Dohnalem

Oktagon 47: Ivan Buchinger vs. Jakub Dohnal analýza, kurzy a sázkový tip

V hlavním předzápase turnaje Oktagon 47 ⚔️ dojde na souboj generací mezi Ivanem Buchingerem a Jakubem Dohnalem. Podrobnosti k najdete v...