Muradov skládá hold UFC, které podalo pomocnou ruku. Za Machem přišel prý sám Dana White

Zápas Macha Muradova skončil výsledkem „no contest“ a nešťastně vypíchnutým okem. Šlo o tak ojedinělé zranění, že pomoc nabídl samotný Dana White a o uzbeckého bojovníka je skvěle postaráno.

Mach Muradov Foto: Profimedia

Takový „eye poke“ se jen tak nevidí

Ve světě MMA se může stát leccos a Mach Muradov o tom ví své. Jeho poslední zápas trval pouhých jedenáct vteřin, protože ho ze hry vyřadil drsný „eye poke“ (píchnutí do oka), který inkasoval od soupeře Khizrieva.

Než se zápas definitivně odpískal, Mach dostal pět minut na vzpamatování, ani to ale nestačilo. Muradov poté vypověděl, že prst „cítil až v mozku“ a o jeho slovech svědčil obrovský otok, který se zpočátku zdál jako předzvěst vážného zranění.

Kromě toho, že Macha od té chvíle limitovaly bolest a velký otok, Khizriev se nešťastně trefil do zdravého oka. Na to druhé totiž Muradov prý vidí hůř, a tak by byl v zápase při takovém zranění značně znevýhodněný.

K takovému zranění nedošlo v UFC ani poprvé, a nejspíš ani naposledy, avšak ze záběrů celá scéna působila tak děsivě, že se po zápase za Machem Muradovem zastavil sám Dana White.

„Říkal (Dana White), že tak hrozný eye poke ještě nikdy neviděl. Povídal nám, ať mu pošleme všechny vyšetření, že nám s tím pomohou,“ prozradil Machův trenér Petr „Monster“ Kníže v rozhovoru pro Kaocko.cz.

Rád bych vyjádřil poděkování @danawhite a celému týmu @ufc za vaši práci a péči o nás. Vždycky jsem věděl, že @ufc je nejlepší liga na světě, ale po tomto incidentu mohu s jistotou říct, že nejsme jen bojovníci za @ufc – jsme pro ně mnohem víc, děkuji vám za váš zájem a za vše, co pro nás děláte. Oko je v pořádku, zotavení si vyžádá čas! Moc vám všem děkuji za podporu, zveřejnil Muradov na svých sociálních sítích.

sipka Čtěte také: Kdo bude na konci roku držet titul UFC? Vsaďte si u Betana na šampiony jednotlivých divizí

Podle dosavadních vyšetření se zdá, že vše vypadalo hůř, než jak tomu nakonec je, a lékaři nějaké vážnější zranění prozatím vyloučili. Muradov podle všeho zůstává v Las Vegas, kde ho čekají ještě další vyšetření, v tuhle chvíli to ale vypadá, že bude brzy v pořádku.

Jestli se bude konat v budoucnu s Khizrievem odveta, zatím není jasné. Makhmuda teď čeká kvůli zotavování měsíční stopka, kdežto Khizriev by byl schopný jít do zápasu podstatně dříve, což mu UFC pravděpodobně umožní.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Zklamaný Mach Muradov

Macha Muradova potkala v UFC obrovská smůla. Zápas musel být už po 11 vteřinách ukončen

Neuvěřitelnou smůlu si na turnaji UFC Fight Night v Las Vegas vybral Makhmud Muradov. Jeho souboj s Aliaskhabem Khizrievem trval pouhých 12...

Odveta mezi Lawlerem a MacDonaldem

Fanoušci zvolili 10 nejlepších MMA zápasů všech dob. V žebříčku najdeme i českou stopu

Jsou to bitvy, na které nejde zapomenout. Od některých TOP MMA zápasů uplynulo už spoustu let, přesto při opakovaných záběrech tuhne krev v...

Aljamain Sterling a Sean O'Malley

Bývalý šampion UFC přijal novou výzvu. V Las Vegas usedne po boku hvězd za pokerové stoly

Byznysmeni, influenceři, ale i hvězdní sportovci se u příležitosti letošního Super Bowlu zúčastní v Las Vegas pokerového turnaje Celebrity...