Může mít jeden člověk tolik smůly? Weidman si při svém návratu opět zlomil nohu

UFC zápasník Chris Weidman zažívá nepříjemné Déjà vu. Při svém návratu do záře reflektorů opět utrpěl zranění, tentokrát jde však o "lepší variantu" oproti původním prognózám.

Chris Weidman je velkým smolařem Foto: Profimedia

Chris Weidman si v posledním zápase opět zlomil nohu. Vazy v koleni ale vydržely

Jako by ho snad život v posledních letech neotestoval dostatečně. Bývalý šampion střední váhy UFC Chris Weidman se po hrůzostrašném zranění z roku 2021 dokázal vrátit a na turnaji UFC 292 v Bostonu se opět postavil do klece.

Jeho comeback ale bohužel neprobíhal podle plánu. První nepříjemností bylo zařazení jeho zápasu s Bradem Tavaresem na prelims kartu, což někdejší hvězda nesla hodně nelibě a mluvila o disrespektu ze strany UFC. Po samotném utkání mělo být ale ještě hůře.

Brad Tavares od začátku zápasu postupně rozkopával Weidmanovi obě nohy a nakonec si došel pro jednomyslné vítězství na body. Jenže trpká porážka nebyla to jediné, co si navrátivší Chris Weidman ze zápasu odnesl.

Ihned po utkání začal Weidman ledovat pochroumané koleno a v útrobách haly se přemisťoval pomocí invalidního vozíku. Původní prognózy hovořily o přetržených vazech, načež ho šéf UFC Dana White na poturnajové tiskové konferenci výslovně poprosil, aby dál nehazardoval se svým zdravím a ukončil kariéru.

Chrise Weidmana podle vlastních slov minimálně půlroční pauza vinou zraněného kolene ale nakonec nečeká. 39letý bijec totiž uvedl, že vazy v koleni nejsou poškozené. Jde o zlomeninu horní části holenní kosti pravé nohy, což si vyžádá okolo 4 týdnů rekonvalescence.

Jedná se tak o přijatelnější variantu, jelikož vazy v koleni by si vyžádaly daleko delší pauzu. I tak je ale Weidmanova situace krajně nepříjemná, protože po strašlivé zlomenině levé nohy tentokrát praskla i holeň pravé nohy, i když zdaleka ne tak devastujícím způsobem.

Končit nehodlá

Chris Weidman po jasné porážce a dalším zranění nehodlá pověsit rukavice na hřebík, přestože by si to jeho chlebodárce vyloženě přál. Tímto způsobem končit nechce a po vyléčení aktuálního zranění chce opět zápasit v kleci.

Kdy by se mohl Weidman vrátit, není v tuto chvíli jasné, jeho neuvěřitelná vůle a ochota čelit těžkým překážkám je však obrovskou motivací pro celou řadu sportovců.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.

Sean O'Malley má novou památku

Oslavy nekončí! Čerstvý UFC šampion si nechal životní milník vytetovat na obličej

Nový král bantamové váhy Sean "Sugar" O'Malley je zkrátka svůj. Vytoužený zisk titulu přetavil v další nepřehlédnutelné tetování. Více se...

Procházka vs. Teixeira

Teixeira pěl chválu na Procházku a prozradil, v čem má oproti němu Pereira navrch

Glover Texeira si s Jirkou Procházkou užil své a teď na něj připravuje svého svěřence.👊 Jak vzpomíná na souboj se samurajem a co na něm...