Teixeira pěl chválu na Procházku a prozradil, v čem má oproti němu Pereira navrch

Glover Teixeira si s Jirkou Procházkou užil své a teď na něj připravuje svého svěřence Alexe Pereiru, s nímž by měl Jirka co nevidět svést svou první bitvu od zranění. Jak vzpomíná bývalý zápasník UFC na souboj s českým samurajem a co na něm obdivuje?

Procházka vs. Teixeira Foto: Profimedia

Glover Teixeira bude fandit svému svěřenci, přesto k soupeři chová respekt

Bývalý zápasník UFC Glover Teixeira, jenž svedl památnou bitvu s Jirkou Procházkou, je v tuto chvíli především trenérem. Momentálně má pod svými křídly Jirkova nadcházejícího soupeře Alexe Pereiru, kterého na Procházku – jakožto někdo, kdo už má s českým samurajem vlastní zkušenost – připravuje. I přesto se Glover netají tím, že k Jiřímu chová obdiv, a dokonce prozradil, že by se za ním rád v budoucnu vydal do Čech.

„Jiří je velký bojovník, skvělý vzor pro ostatní zápasníky, jako respektovaný samuraj,“ pěl Teixeira chválu na Jirku v rozhovoru pro Mixx Sports Media. „Je to muž, kterého obdivuju, protože právě takoví jsou v našem sportu potřeba. Je třeba motivovat děti, aby byly pokorné, odvážné a měly disciplínu a Jirka je rozhodně jedním z těch, kdo jde příkladem a umí to ukázat i v médiích,“ vyjádřil obdiv Teixeira.

Glover Teixeira na vlastní kůži poznal Jirkův bojový styl (v roce 2022 s Procházkou prohrál v pátém kole na submisi a Jiří se tak stal šampionem polotěžké váhy UFC) a chová vůči Procházkovi respekt nejen jako k osobnosti, ale samozřejmě také jako k bojovníkovi. „Má skvělý styl boje, který dokazuje, že jedním z nejlepších vůbec.“

Teixeira zavzpomínal na společný zápas a přiznal, že v souboji s Jiřím okamžitě poznal, že půjde o tvrdý boj, ale do určité chvíle byl ještě pořád přesvědčený, že dokáže Procházku porazit. „Pamatuju si, že když jsem ho dostal na zem, řekl jsem si, že to bude drsný souboj, ale vyhraju to, jenže on zvládal odrážet moje pokusy o submisi a já pochopil, že to bude fakt těžký zápas a hodně dlouhá noc,“ zasmál se Teixeira.

A jaké to je připravovat svého svěřence na někoho, koho tak uznává? „Je to šílená situace (...) Chováme k němu velký respekt, ale chceme tu hru vyhrát a přivézt si do Connecticutu pás.“

Když se minulý rok připravoval na zápas s Procházkou Teixeira, byl Pereira jakožto podpora v přípravě u toho. Teď je situace opačná, Teixeira však prozradil, v čem vidí mezi jím a Pereirou rozdíl: „Alex je na tom s údery lépe než já. Bude mít lepší striking, ale budeme hodně trénovat i zem, protože Jirka je na zemi velmi dobrý,“ prozradil něco málo z přípravy Teixeira.

➤ Čtěte také: Procházka? Snazší než Blachowicz, mne si ruce Pereira

O zápasu Jirky Procházky a Alexe Pereiry se prozatím mluví neoficiálně. UFC souboj ještě neoznámila, čemuž stojí v tuto chvíli v cestě pravděpodobně především Conor McGregor, který si zřejmě předsevzal, že za každou cenu nastoupí ještě letos.

Pokud by to však mělo být podle pravidel antidopingové agentury USADA, bylo by pro něj pozdě a prosincový termín by mohli získat Procházka s Pereirou. Ve vzduchu však ještě visí varianta, že McGregor dostane coby kasovní trhák UFC výjimku a poslední hlavní zápas v roce Pereirovi s Procházkou vyfoukne. Také se spekuluje o možnosti, že by se Procházka objevil na stejné kartě jako McGregor. Uvidíme tedy, pro jaké řešení se UFC rozhodne.

Připomeňte si památnou bitvu Procházka vs. Teixeira, při níž Jiří získal vytoužený pás šampiona:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jiří Procházka přibral do týmu posilu

Procházka se během čekání ne termín zdokonaluje. Přibral posilu a piluje boj na zemi

Procházka a jeho tým čekají, až UFC přijde s konkrétním datem nadcházejícího zápasu. Jirka ale neusíná na vavřínech, naopak.💪💪

Alex Pereira

Alex Pereira si vyšlápl na Blachowicze a teď cílí na titul. Rýsuje se střet s Procházkou

Brazilský fantom posledních měsíců Alex Pereira má za sebou očekávanou premiéru v polotěžké váze UFC. Jak si při ní vedl? Tady jsou...

Jiří Procházka

Procházka hodnotí Pereiru a srovnává ho s Hillem. Kdo je podle něj těžší soupeř?

Jiří Procházka už ví, s kým ho čeká příští zápas. Pereiru nazývá druhým Teixierou, akorát v postoji. Jak svého oponenta hodnotí a jak se...