Procházka hodnotí Pereiru a srovnává ho s Hillem. Kdo je podle něj těžší soupeř?

Jiří Procházka už ví, s kým ho pravděpodobně čeká příští zápas. Pereiru nazývá druhým Teixierou, akorát v postoji. Jak svého oponenta hodnotí a jak se na návrat do klece připravuje?

Jiří Procházka Foto: Jiří Procházka

Pereira nebo Hill? Kdo je těžší soupeř?

Jiří Procházka už ví, že se pravděpodobně utká s Alexem Pereirou, který si v sobotu v rámci turnaje UFC podal Jana Blachowicze. Ačkoli Procházka od jejich souboje čekal víc, díky němu je zase o krok blíž návratu do klece.

„Co se týče zápasu, tak mně se až tak nelíbil, neboť vím, že oba mohli ukázat lepší výkon, jak především Blachowicz, tak Pereira, kterej si myslím, že šel polovičním výkonem. Dost se přizpůsoboval Blachowiczovi, kterej to hodně tahal na tu zem no a bylo to takový unavený,“ vyjádřil se Procházka po zápase Pereira vs. Blachowich pro televizi Nova.

Procházka se samozřejmě na svůj nadcházející zápas už nějakou dobu dává do formy, původně se ale připravoval na Jamahala Hilla, který se ale zranil. Procházka řekl, že ho to mrzí, ale že je mu ve finále jedno, koho bude mít v kleci, zároveň ale přiznal, že byl na Hilla už nastavený.

„Připravoval jsem se na Jamahalův styl a bavilo mě to, protože to bylo hodně jednoduché, bylo to o tom dát sílu do každého úderu, ale podobný styl má i Pereira, jen trochu upgradovaný, musím říct, jde na to logičtěji,“ zhodnotil Procházka. „Oba jsou silní soupeři, oba jsou spíše postojáři, ale za nejlepšího soupeře považuju Pereiru,“ prozradil.

Do sobotního zápasu Pereiry s Blachowiczem se Jiří připravoval tak trochu naslepo, snažil se obecně zlepšit techniku a zaměřoval se hodně na wrestling. „Chci být prostě nejlepší, a proto pracuju na wrestlingu, proto pracuju na jiu-jitsu, proto pracuju na ground and pound, snažím se to posunout na další level i v postoji, abych dokázal čelit komukoli, takže je mi vlastně jedno, kdo bude můj soupeř,“ prohlásil.

Procházka si však vyměnil pár zpráv se svým bývalým protivníkem Gloverem Teixeirou, po čemž prý začal preferovat spíše Pereiru: „Je to druhý Teixeira, akorát v postoji,“ přirovnal svého nadcházejícího soupeře k tomu předešlému, kterého porazil na submisi.

Teď už každopádně Jiří Procházka ví, kam přesně napnout své síly v tréninku a na koho se nastavit. „Mám tu (na kempu v Thajsku) skvělé wrestlery, takže jedu hodně wrestling (...) a samozřejmě teď i standup, protože můj příští soupeř je především postojář,“ popsal Procházka svou přípravu v rozhovoru pro The MMA Hour, kde mimo jiné prozradil, že se učí znovu a novými způsoby pracovat se zhojeným ramenem.

Procházkova příštího soupeře známe a zbývá tedy jen určit datum, kdy se s Pereirou v kleci utká o titul. „Chtěl bych bojovat ještě tenhle rok,“ přiznal, kdy přesně by ale mělo k zápasu dojít, si netroufá odhadovat, jeho cíle jsou ale už teď jasné: „Vyhraju a to je to podstatné, nechci to hrát na body, chci to ukončit, je mi jedno jak, jestli to bude KO nebo ho uškrtím, na tom mi nesejde,“ dodal odhodlaně k duelu s Pereirou.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Oktagon 15: Végh vs. Vémola 1

Za Attilu mě čeká nejvyšší částka, na jakou jsem si kdy sáhl, přiznává Karlos

Duel Karlose Vémoly a Attily Végha ještě nemá přesné datum, podle Karlose je ale vše domluvené a na jeho smlouvě se prý vyjímá moc pěkná...

Promotér Oktagon MMA Ondřej Novotný

Vedení Oktagonu chystá velkou novinku, která potěší fanoušky i zápasníky. O co jde?

V dohledné době čeká fanoušky a hlavně bojovníky organizace Oktagon velká změna. Nově budou mít fighteři možnost daleko lépe reagovat na...

Slovenský šampion Attila Végh

Odveta století se komplikuje, slovenské legendě začíná pomalu docházet trpělivost

Situace ohledně zápasu mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem se začíná komplikovat. Jak to aktuálně vypadá s odvetným duelem dvou...