Vedení Oktagonu chystá velkou novinku, která potěší fanoušky i zápasníky. O co jde?

V dohledné době čeká fanoušky a hlavně bojovníky organizace Oktagon velká změna. Nově budou mít fighteři možnost daleko lépe reagovat na vývoj zápasu. Podrobnosti se dozvíte v článku.

Promotér Oktagon MMA Ondřej Novotný Foto: OKTAGON MMA

Oktagon MMA chystá zavedení otevřeného bodování

Tahle zpráva se napříč domácí scénou setkala s velmi pozitivními ohlasy. Vedení organizace v čele s Ondřejem Novotným a Pavolem Nerudou potvrdilo, že se brzy v rámci zápasů zavede tzv. otevřené bodování.

Zápasníci, ale i diváci, budou mít nově povědomí o tom, jak se po jednotlivých kolech z pohledu bodových rozhodčích zápas vyvíjí. To dává prostor k úpravě taktiky a správné reakci na dění v kleci. Ondřej Novotný je dlouhodobým zastáncem tohoto konceptu, byť se ve světě používá spíše výjimečně.

Diváci, bojovníci i jejich týmy budou mít nově možnost shlédnout aktuální bodový stav na velkoplošných obrazovkách přímo během zápasu. Tuto informaci budou mít tedy průběžně, nikoliv až v rámci vyhlašování bodového rozhodnutí prostřednictvím „bodovacích lístků rozhodčích“.

Právě na tohle v květnu doplatil Karlos Vémola v souboji s Patrikem Kinclem. Terminátor a jeho tým totiž byl přesvědčen, že celou dobu má v utkání navrch, což ale nebyla pravda a Vémola nakonec prohrál na body. Kdyby měl přesné povědomí o tom, že na body ztrácí dost možná by se druhá polovina zápasu odvíjela jiným způsobem. Právě po tomhle utkání se na téma zavedení otevřeného bodování začalo zase bouřlivě debatovat.

Po sobotní tiskové konferenci je nyní jasné, že tahle novinka v rámci Oktagonu opravdu brzy přijde. „Ano, otevřené bodování je momentálně na stole a brzy se začne používat. Bude to zřejmě zkraje příštího roku, možná i letos. Bojovníci po téhle změně dlouho volají a můžu říct, že se na zavedení této změny skutečně chystáme“, reagoval Ondřej Novotný

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...

Povinná kontrola bojovníka před vstupem do klece

Pravidla MMA (mixed martial arts) - techniky a bodování

Podívejte se na zásadní informace o pravidlech a technikách stále populárnějšího sportu❤️, kterým je MMA. V článku najdete i pohled do...

Slovenský šampion Attila Végh

Odveta století se komplikuje, slovenské legendě začíná pomalu docházet trpělivost

Situace ohledně zápasu mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem se začíná komplikovat. Jak to aktuálně vypadá s odvetným duelem dvou...