Nečekaná změna v hlavním zápase UFC 294. Islam Makhachev má nového soupeře. White se zlobí

Nadcházející číslovaný galavečer UFC 294 v Abú Dhabí doznává velkých změn. Bývalý brazilský šampion Charles Oliveira musel odstoupit. Náhrada je ale více než adekvátní. Více se dočtete v článku.

Islam Makhachev má nového soupeře Foto: Profimedia

Charles Oliveira se zranil a proti Makhachevovi nenastoupí

Měl to být jeden z nejzajímavějších zápasů letošního roku. Duelu mezi Charlesem Oliveirou a Islamem Makhachevem ovšem evidentně není přáno. Brazilský specialista na submise si na posledních ostrých sparingách přivodil hlubokou tržnou ránu a do hlavního  zápasu UFC 294 nemůže nastoupit.

Nabídku na short notice pohotově přijal Alex Volkanovski, který o odvetu s Makhachevem dlouhodobě hodně stál. Po únorové těsné porážce na domácí půdě v Austrálii může šampion pérové váhy složit reparát. Okolnosti sice nejsou ideální a zápas bere 14 dní před samotným turnajem, ani na chvíli ale nezapochyboval, že by zápas nevzal.

Prezident UFC Dana White oznámil tuto změnu v noci z úterý na středu po Dana White's Contender Series. Podle něj se nyní zvedne zájem o PPV, protože po odvetě dvou šampionů volala celá MMA scéna.

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Jedním dechem ale pokáral Charlese Oliveiru za to, že mu informaci nesdělil ještě před tím, než si nechal tržnou ránu zašít. Tím dal prostor k úniku informací a celá situace se tak dostala ven ještě před tím, než ji oznámil sám prezident UFC.

  • UFC 294 v Abú Dhabí se koná 21. října 2023

Alex Volkanovski naposledy zápasil 8. července, kdy naprosto deklasoval Yaira Rodrigueze a obhájil titul pérové váhy. Za posledních 10 let prohrál "The Great" jediný zápas. Ano, právě ten v únoru s Islamem Makhachevem, když se pokoušel o zisk pásu lehké váhy. Dagestánský nástupce Khabiba Nurmagomedova byl ale nad jeho síly došel si pro vítězství na body.

Náhradníkem nově sestaveného titulového zápasu je Polák Mateusz Gamrot, který bude čekat v záloze pro případ, že by jeden z aktérů nemohl nastoupit. Fotku svého zranění umístil Oliveira na sociální sítě a přidal také omluvu.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.

Paulo Costa po výhře nad Rockholdem

Paulo Costa absolvoval před soubojem s Chimaevem operaci. Zápas ale rušit nehodlá

21. října se Paulo Costa utká s neporaženým Khamzatem Chimaevem. Costa přiznal, že pět týdnů před akcí musel jít pod kudlu, zápas ale rušit...

Fortuna soutěž s BJP

Fanděte Jiřímu Procházkovi přímo v New Yorku! Fortuna pořádá soutěž o zájezd na UFC 295

Sázková kancelář Fortuna vás vezme do New Yorku ❤️ na titulový zápas Procházka vs. Pereira. Jak se zapojit do soutěže se dozvíte v tomto...