Nechutná rvačka diváků v hledišti na UFC v Mexiku bude mít dohru? Dana White reaguje

Na víkendovém turnaji UFC Fight Night v Mexiku bylo k vidění několik parádních sportovních výkonů, ale bohužel se udál i obrovský skandál. O ten se postarali místní diváci, kteří v hledišti rozpoutali bitku nevídaných rozměrů.

Dana White čelí problému Foto: Profimedia

Nikdy jsem nic takového nezažil, kroutil hlavou Dana White

UFC se po více než 4 a půl letech vrátilo o víkendu do Mexica. Více než o čemkoliv jiném se ale mluví o rvačce diváků, do kterého se zapojilo hned několik rozvášněných jedinců. Co přesně incident vyvolalo, není jasné, že by to ale vrahalo špatný stín na nejslavnější MMA organizaci světa její šéf na poturnajové tiskové konferenci opakovaně odmítl.

„Trvalo to strašně dlouho. Nikdo je nezastavil. Běžel jsem tam a čekal až zakročí ochranka a skončí to. Trvalo to ale věčnost. Ostuda pro organizaci? To si nemyslím. Vždyť se nikdy nic takového nestalo. Bylo to poprvé. V životě jsem ale žádnou takovou kravinu neviděl,“ pronesl Dana White

Zaregistruj se online a vsaď si s bonusem za registraci u Fortuny

Turnaj UFC Fight Night v Mexiku přitom doprovázela velká sláva. Slavnostně zde byl otevřen nový UFC institut. Tradiční pásku přestřihával sám Dana White. Turnaj mu ale nepochybně zanechal hořkost v ústech, protože video rvačky v diváků okamžitě obletělo internet. Bezpečnostní složky v tomto případě selhaly.

Dana White svým poměrně nešťastným vyjádřením ale situaci zrovna dvakrát nevylepšil. Fanoušci totiž mají v živé paměti pěstní výměnu v hledišti, kterou nedávno rozpoutal americký bouřlivák Sean Strickland. Jeho atak rivala Dricuse Du Plessise sice skončil mnohem dříve, než víkendová mela diváků v Mexiku, o tom, že na tribunách panuje vyšší míra agrese než by bylo záhadno, ale není sporu. Dá se čekat, že situace povede k tomu, že UFC zpřísní bezpečnostní opatření pro přítomné diváky. Konkrétní kroky organizace ale ukáže až čas.

V hlavních zápasech se nedařilo Mexičanům. Brandon Moreno prohrál v odvetném duelu s Brandonem Royvalem na split decision. V hlavním předzápase si Brian Ortega poradil s bývalým prozatímním šampionem, Yairem Rodriguezem, kterého utáhl na arm triangle choke ve 3. kole.

Po zápase Ortega předvedl úžasné sportovní gesto, když požádal rozhodčího Goddarda, aby mu při vyhlašování nezvedal vítězně ruku. Neobvyklým gestem respektu k soupeři i místním fanouškům si vysloužil slova chvály. Do určité míry to zřejmě souviselo i s tím, že americký veterán podržel škrcení o něco déle, než bylo potřeba. Pozápasová žádost ze strany Ortegy je ovšem v MMA naprosto ojedinělá.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Paddy Pimblett patří mezi největší hvězdy současné UFC

Organizace UFC - program, zápasníci, eventy a statistiky

UFC je nejlepší MMA organizace na světě. ✨ Podívejte se na kompletní informace, které naleznete podrobně rozepsané v článku.

Moreno vs. Royval

UFC Fight Night: Moreno vs. Royval 2 – info, karta, kurzy a sázkový tip

Tuto sobotu UFC již pošesté navštíví v rámci turnaje UFC Fight Night slunné Mexiko City.🔥 Podívejte se na nabitou kartu a přečtěte si náš...

Ilia Topuria a Alexander Volkanovski

Nový šampion Topuria posílá fanouškům motivující vzkaz a odkrývá své plány do budoucna

Novopečený šampion Ilia Topuria je stále plný dojmů ze svého triumfu. Fanouškům poslal povzbuzující vzkaz a odkryl své plány.😎 Dopřeje...