Ngannou si to umí zařídit! V PFL se bude mít jako král

Dlouho jsme čekali, kde bude bývalý šampion těžké váhy UFC Francis Ngannou v budoucnu bojovat, teď už to víme, a zařídil si to opravdu moc dobře. V jaké organizaci zakotví a jaké nadstandardní podmínky se mu podařilo smluvit?

Francis Ngannou podepsal smlouvu s PFL Foto: Profimedia

Francis Ngannou bude v PFL více než jen bojovníkem

Po dlouhém čekání, kdy nebylo jisté, kam se bývalý šampion těžké váhy v UFC vrtne, se konečně dozvídáme, jak to s Francisem Ngannou bude dál – a nestačíme se divit. Francis Ngannou si totiž s PFL dohodl takové podmínky, které z něho dělají prakticky partnera. „Není to tak, že bych byl posila, kterou si organizace vybrala, jsem spíš partner, se kterým PFL bude udržovat spolupráci. To je pro mě mnohem přínosnější,“ přiznal Ngannou.

To bylo zřejmě od začátku jeho cílem, zasahovat nějakým způsobem do fungování organizace, a nejspíš na těchto podmínkách krachla jednání o spolupráci s jinými organizacemi jako třeba ONE FC.

Ngannou také jednal s organizací BKFC, pořádající turnaje v boxu bez rukavic, se kterou se však nedohodl: „Přijde mi, že po nás chce nereálné peníze,“ vyjádřil se v březnu pro MMA Fighter šéf organizace David Feldman.

„Zná svou cenu a dlouho trpělivě čekal, aby se dostal, kde je,“ prohlásil na Francisovu obranu jeho manažer Marquel Martin.

Bývalý šampion UFC bude v PFL součástí takzvané PPV Superfight Divize, díky čemuž bude inkasovat až 40 % výdělků z každé akce. Kromě toho bude jakýmsi hlavním ambasadorem nově vznikající divize PFL Afrika, která by měla otevírat možnosti vynikajícím africkým fighterům.

Dále však hodlá Ngannou řešit ještě svou budoucnost v boxu: „Ngannou bude navíc letos i nadále jednat o boxerské smlouvě. Smlouva s PFL se totiž týká čistě jen MMA. Jeho boxerské plány budou podle zdrojů oznámeny později,“ uveřejnil novinář Ariel Helwani.

Datum, místo ani soupeř prvního zápasu Francise Ngannou v rámci PFL se ještě neví, jeho premiéra se ale plánuje na první polovinu příštího roku.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Momentka z prvního vzájemného utkání

Speciální sázky: Tohle jsou 3 možné scénáře souboje Kincl - Vémola

Krátký proces, nebo maratonská bitva na 5 kol? ⚔️ Sázkové kanceláře vypsaly před očekávanou bitvou Kincl vs. Vémola spoustu speciálních...

Nate Diaz

Nate Diaz musí podstoupit testy. Hrozí odsun zápasu s Paulem?

Zdá se, že Nate Diaz bude muset před srpnovým zápasem s Jakem Paulem podstoupit speciální testy. Co se stane, když neprojde?

Karlos Vémola

Vémola přípravu nepodceňuje. Nechal si přivézt speciální posilu

V sobotu nás čeká souboj roku Vémola vs. Kincl a ani jeden z nich rozhodně přípravu nepodceňuje. Vémola si dokonce nechal přivézt speciální...