OKTAGON 50: Paradeiser vs. Buchinger – info, livestream, analýza a tip

Ivan Buchinger a Ronald Paradeiser si to hodlají tuto sobotu rozdat již podruhé. Od jejich prvního fightu se leccos změnilo. Má Rony šanci legendu tentokrát porazit? Přečtěte si info o turnaji a náš tip, jak zápas dopadne.

Buki vs. Rony 1 Foto: OKTAGON MMA

OKTAGON 50: Buchinger vs. Paradeiser – datum a základní info

Ostravský turnaj přinese hned dva titulové zápasy. Jedním z nich bude odveta v lehké váze mezi Ronaldem Paradeiserem a Ivanem Buchingerem. Odhodlaný Rony plánuje svou třetí titulovou šanci nepromarnit a tentokrát si odnést pás šampiona. Na druhé straně legendární Ivan Buchinger chce ukázat, že na to ještě pořád má.  Vsaďte si na svého favorita a získejte registrační bonus.

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Poslední společný zápas Ronalda Paradeisera a Ivana Buchingera se odehrál v roce 2021 a netrval dlouho. Buki Ronyho ukončil už v prvním kole na submisi. Rony ale podle svých slov učinil od té doby velký progres a na výhru si věří. Kdo si v zápasu turnaje OKTAGON 50 nakonec prosadí svou?

OKTAGON 50: Buki vs. Rony
🕑KDY 9. 12. 2023
📍KDE Ostrava (Ostravar Aréna)
✏️KURZY najdete ZDE
✔️TIP najdete ZDE
▶️LIVESTREAM sledujte ZDE

Buki vs. Rony – kurzy, analýza a tip

Ivan Buchinger je již považovaný za legendu česko-slovenského MMA. Spolu s organizací OKTAGON MMA, která si v Ostravě užije svůj padesátý turnaj, bude Buki slavit stejný počet zápasů. Kromě mnoha titulů, které dokázal za svou kariéru získat, je známý také tím, že si střihnul zápas s nejznámějším MMA bojovníkem vůbec – Conorem McGregorem.

Ivan se učil už v dětství řecko-římskému zápasu, zápasení ale přišel na chuť až v patnácti. K MMA ho pak v osmnácti letech přivedl Attila Végh a Buki začal intenzivně trénovat.

Zápasil ve známé organizaci Cage Warriors, kde absolvoval zmiňovaný souboj s McGregorem. Ten se mu prý dostal do hlavy už před zápasem a Bukiho porazil v prvním kole na KO. Později však Buki v organizaci získal pás lehké váhy.

Rony vs. Buki

Další titul si Buchinger vybojoval v organizaci M-1 Global, kde ho stihl i nejednou obhájit. Poté se stal šampionem pérové váhy české organizace XFN. Po krachu organizace a jedné prohře v KSW Buki podepsal smlouvu s OKTAGON MMA.

Ivan měl ambici držet v OKTAGONu jednoho dne hned tři pásy šampiona. To se mu sice nepodařilo, ale byl v historii organizace první, kdo získal tituly ve dvou váhových kategoriích – lehké a pérové.

Zápas o titul velterové váhy s Davidem Kozmou se bohužel nikdy neuskutečnil a Buki se tak rozloučil s možností držet tři pásy současně. Později v první obhajobě titulu lehké váhy přišel i o tento pás, když ho Losene Keita v prvním kole ukončil TKO.

Buki přiznal, že na něj Keita působil podobně strašidelně jako McGregor a velkou roli v zápase sehrála psychika. Teď je ale Buchinger zpět, znovu vyhrává a ještě pořád má chuť sbírat pásy.

BILANCE
Ivan „Buki“ Buchinger Ronald „Rony“ Paradeiser
41 výher 17 výher
Výhry KO/TKO: 10 Výhry KO/TKO: 10
Výhry na submisi: 24 Výhry na submisi: 3
Výhry na body: 6, výhra N/A: 1 Výhry na body: 4
8 proher 8 proher
Prohry KO/TKO: 5 Prohry KO/TKO: 1
Prohry na submisi: 0 Prohry na submisi: 5
Prohry na body: 3 Prohry na body: 2
Kurzy Tipsport Kurzy Tipsport
2.04 1.73

Kurzy aktuální k 7. 12. 2023 (11:30)

Když si Ronald Paradeiser odbouchal svůj první profesionální zápas, Buchinger měl za sebou již kariéru v Cage Warriors a v M-1 Global se probojovával k titulu. V tomto zápasu tedy půjde kromě porovnání schopností také o to, zda zvítězí mládí nebo zkušenost.

Rony se původně věnoval fotbalu, ale brzy od něj upustil a v šesti letech přesedlal na karate, jež mu bylo skvělým základem do MMA, které začal trénovat v šestnácti letech.

V roce 2017 Paradeiser podepsal smlouvu s organizací OKTAGON MMA, kde si odbouchal debutový zápas proti Janu Širokému, kterého porazil ve druhém kole na TKO. Od té doby v organizaci nasbíral několik cenných skalpů.

Před limitem ukončil například talentovaného Lea Brichtu nebo Karola Ryšavého. Paradeiserovou doménou je postoj, a o to významnější je fakt, že Brichtu s Ryšavým dokázal porazit na submisi.

Ronymu se ale bohužel prozatím nedařilo v titulových zápasech. Pás šampiona měl prvně možnost vyhrát právě v duelu s Ivanem Buchingerem, který ho porazil v prvním kole na submisi.

Druhou šanci pak dostal Rony s Losenem Keitou, který ale slovenského bojovníka utáhl na body. I tak šlo ale o hezký zápas, ve kterém Rony předvedl své schopnosti v postoji, a jen málokdo by vydržel s Černým panterem v pětikolovém souboji až do konce.

➤ Čtěte také: David Kozma predikuje zápas Buki vs. Rony 2. Koho Růžový panter favorizuje?

České sázkové kanceláře i navzdory výsledku posledního společného zápasu favorizují Ronyho, který je skutečně odhodlaný a dle vlastních slov učinil v polském Ankos Gymu velký progres. Je jasné, co je doménou každého z bojovníků – Ronyho silnou stránkou je postoj, kdežto Buki je zase nejnebezpečnější na zemi. Jde tedy o to, kdo si prosadí svůj game plan.

TIP: Zápas bude ukončen KO/TKO v kurzu 2.56 ➪ Vsadit a sledovat u Tipsportu ZDE

Buki vs. Rony tip

Jak a kde sledovat živě OKTAGON 50? Live stream na Tipsport TV

OKTAGON 50 můžete sledovat jako každý jiný turnaj organizace skrze přímý přenos sázkové kanceláře Tipsport. Abyste si mohli pustit livestream na Tipsport TV, je třeba být u sázkovky zaregistrovaný. Založení účtu však trvá sotva pár minut a kromě přímých přenosů vám kancelář nabídne také registrační bonus.

Další možností je zakoupení PPV (pay-per-view) u samotné organizace a sledovat přímý přenos na oktagon.tv. První zápas večera bude pak zdarma vysílán na Youtube, kde se po turnaji postupně objeví i záznamy dalších duelů karty.

Připomeňte si zápas Buki vs. Rony 1:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Německý bojovník Niko Samsonidse

Prošel si peklem, ale nevzdal se. Německý talent Niko Samsonidse plánuje šokovat MMA scénu

Jeho cesta do záře reflektorů byla pořádně trnitá. Ani na moment to však nezabalil. Díky své nezlomné povaze dostane Niko Samsonidse velkou...

Rony vs. Buki

Buki s Ronym si to vyříkali tváří v tvář. Připadáš mi falešný, prohlásil Paradeiser

V Ostravě je čeká titulový zápas a odveta💪, a tak se Buki s Ronym potkali v pořadu Tváří v tvář. Vyříkali si i zdánlivě utajovanou...

Oktagon bary

OKTAGON bary: města, koncept, benefity a ceny práv na veřejné vysílání (aktuální info)

Sledujete rádi spolu s přáteli turnaje Oktagon MMA a z nějakého důvodu nemůžete být přímo na místě? Zajímavou volbou může být atmosféra v...