Prošel si peklem, ale nevzdal se. Německý talent Niko Samsonidse plánuje šokovat MMA scénu

Jeho cesta do záře reflektorů byla pořádně trnitá. Ani na moment to však nezabalil. Díky své nezlomné povaze dostane Niko Samsonidse v sobotu velkou příležitost, o které se mu ještě před pár měsíci ani nezdálo.

Německý bojovník Niko Samsonidse Foto: OKTAGON MMA

Niko Samsonidse se pokusí uštvat Černého pantera Keitu

Už v sobotu bude korunován nový šampion pérové divize organizace Oktagon. Nesporný talent německého MMA, Niko Samsonidse, odhodlaně hlásí: "Vidím hodně cest, jak zápas vyhrát". Bude pro Keitu snadným soustem, nebo se dočkáme obrovského překvapení? Sledujte jubilejní turnaj živě na Tipsport TV

Sledujte Oktagon 50 na Tipsport TV

Když si před dvěma lety přímo v zápase přivodil komplikovanou zlomeninu holenní kost, vypadalo to s jeho nadějně rozjetou kariérou všelijak. Samsonidseho ale nezlomila ani nutná reoperace. Usilovně pracoval na svém návratu a během relativně krátkého angažmá v Oktagonu ukázal svůj obrovský potenciál.

Titulová šance možná přišla dřív, než sám plánoval. Propracoval se k ní díky dvěma výhrám nad Romanem Paulusem (body) a Nicolae Hanteou (submise). Vývoj ve váze do 66 kilogramů mu ale přihrál životní zápas a vhozenou rukavici 28letý rodák z Freiburgu okamžitě sebral. Od nekonečného přemítání o nejasné budoucnosti až k titulu prestižní evropské organizace? Na turnaji Oktagon 50 se dozvíme, zda jeho příběh napíše úžasnou kapitolu.

Držitel černého pásu v brazilském jiu jitsu působí navenek jako pokojný bojovník s vysokou mírou inteligence. Předzápasový trashtalk se tentokrát čeká nedá, Samsonidse sází vše na jednu kartu. Precizní výkon v kleci a splnění úkolu v podobě titulového pásu.

Jeho obrovskou devizou je ukončování soupeřů v prvních kolech. Na submisi už zvládl porazit 6 soupeřů, další 3 porazil na KO/TKO a jednou slavil výhru na body. Pětikolový duel pro něj bude něčím novým, což v zápase může sehrát svoji roli. Jestli je totož Losene Keita v něčem výjimečný, pak je to prakticky nevyčerpatelný fyzický fond.

Zdá se, že cesta k úspěchu vede pro Samsonidseho především skrz zem. Keitova obrana proti takedownům je však na špičkové úrovni, což opakovaně ukázal v zápasech s Paradeiserem, či Tichotou.

Hlavně ale bude zajímavé sledovat, zda dokáže německý prospekt najít odpověď na Keitův mimořádně pestrý a dynamický postoj, díky kterému si podmanil celou tuzemskou scénu. Hlavní zápas jubilejního turnaje Oktagon 50 vypadá z pohledu sázkových kurzů, jako jednoznačná záležitost. Z pozice underdoga může ale Samsonidse těžit, protože se všeobecně očekává další dominantní výkon Losena Keity. Jaká bude realita v Ostravar Aréně? To se dozvíme už zanedlouho.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...

Maté Kertész se vrací do boje

Boj o miliony mu nevyšel. Teď nad chladnokrevným Maté Kertészem visí nepříjemná hrozba

Tuhle situaci v kariéře ještě nezažil. Bojovník Maté Kertész momentálně zažívá výsledkový útlum. V Ostravě ale plánuje sladkou pomstu. Kdo...

Matěj Money Peňáz

OKTAGON 50: Peňáz vs. Magnor – info, analýza a tip, livestream

Matěj Peňáz se po roční pauze vrací zpátky do hry.👊 Sedne mu na začátek norský bojovník Ole Magnor? Přečtěte si náš tip, jak zápas dopadne.