Boj o miliony mu nevyšel. Teď nad chladnokrevným Maté Kertészem visí nepříjemná hrozba

Tuhle situaci v kariéře ještě nezažil. Bojovník Maté Kertész momentálně zažívá výsledkový útlum. V Ostravě ale plánuje sladkou pomstu. Kdo se mu postaví?

Maté Kertész se vrací do boje Foto: OKTAGON MMA

Maté Kertész se vrací do boje, čeká ho debutující anglický chasník Ammari Diedrick

Náročnou misi má před sebou oblíbený veterán Oktagonu Maté Kertész. Někdejší titulový vyzyvatel velterové divize se vrací po dvou porážkách v řadě, které ho rázem staví do nezáviděníhodné pozice. Třetí červené políčko ve statistikách je totiž pro bojovníky nepříjemným strašákem. Ustojí Kertész tlak a vrátí se zpět na vítěznou vlnu?

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Maté Kertész si za poslední rok a půl připsal z 5 zápasů hned 3 porážky a propadl se žebříčkem velterové váhy na současnou sedmou příčku. Maďarský bijec, který v Oktagonu debutoval už v roce 2018, musel v posledních měsících zkousnout dvě velmi hořké porážky.

Na začátku března letošního roku mu stopku v pyramidě Tipsport Gamechanger vystavil Němec Marcel Grabinski, který Kertésze jako vůbec první protivník dokázal knockoutovat. "The Cold Blooded" se do zápasového kolotoče vrátil poměrně brzy a na letním turnaji na pražské Štvanici čelil rumunsko-moldavskému draculovi Ionovi Surduovi. Vyrovnaný souboj nakonec museli rozřešit až bodoví rozhodčí, kteří přisoudili vítězství Surduovi.

Kertész není žádný velký knockauter. Svůj styl má založený především na houževnatém wrestlingu, dobrém pohybu a skvělém kardiu. To se do jisté míry odráží i na skutečnosti, že hned 8 z 13 výher zaznamenal až na body. Tímto způsobem zároveň padl hned 5x ze 6 dosavadních porážek. Z pohledu sázek na MMA se tak vyplatí věnovat pozornost variantě, že zápas dojde na body.

Jak už to tak v MMA světě bývá, po dvou porážkách v řadě se Maté stáhl do ústraní a prakticky o něm nebylo slyšet. Dá se ale čekat, že dlouhé hodiny strávené v gymu bude chtít zúročit už na turnaji Oktagon 50 v Ostravě, kde ho čeká nebezpečný Ammari Diedrick. Pro Kertésze půjde už o 15. zápas pod organizací Oktagon MMA.

Rodák z anglického města Derby, Ammari Diedrick, podepsal smlouvu s Oktagonem na konci října letošního roku a hned ve svém úvodním vystoupení poměří síly s bojovníkem z TOP 10.

Diedrick během své kariéry prošel organizacemi Glory, LFL, či ARES a jedná se o velice kvalitního postojáře, který se doslova vyžívá v pěstních výměnách. To by na první pohled mohlo Kertészovi vyhovovat, je zde ale několik proměnných, jako například zmíněný fakt hrozící třetí porážky v řadě. Bilance Ammariho Diedricka v profi MMA prozatím čítá 6 zápasů, přičemž 5x dokázal zvítězit a jednou prohrál na body.

Sázková kancelář Tipsport v tomto duelu favorizuje Matého Kertésze, který má na papíře daleko více zkušeností a zřejmě mu bude nakloněno i publikum v Ostravě. Diedrick má ale předpoklady stát se v dohledné době černým koněm velterové divize.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Rony vs. Buki

David Kozma predikuje zápas Buki vs. Rony 2. Koho Růžový panter favorizuje?

Co nevidět nás čeká titulový souboj a odveta v jednom Buki vs. Rony.💪 Přečtěte si, jak duel vidí jeden z předních bojovníku OKTAGONu David...

Matěj Peňáz

Money jde konečně do boje! V kleci ho prověří Mikuláškův kat. Co na to fanoušci?

Matěj Peňáz se konečně po roce vrací do klece. Jeden z největších tuzemských talentů se v kleci střetne s borcem z Norska, který pokořil...

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...